دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

ضرورت تمرکز «باشگاه رادیویی دانشمندان جوان» بر مخاطبان متوسط

ضرورت تمرکز «باشگاه رادیویی دانشمندان جوان» بر مخاطبان متوسط
عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با تأکید بر اهمیت رسانه در تبیین فعالیت‌های علمی، از ضرورت تمرکز «باشگاه رادیویی دانشمندان جوان» بر مخاطبان متوسط گفت.
کد خبر : 943316

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، «باشگاه رادیویی دانشمندان جوان» با حمایت و محوریت رادیو جوان به صورت رسمی ازهفتم مهرماه امسال کار خود را آغاز کرد. هدف اصلی این باشگاه این است که اجتماعی صمیمانه، دانش‌محور و پویا برای جوانان علاقه‌مند به علم در ایران در بستر رسانه فراهم کند.

درهمین ارتباط، مهدی زارع دانشمند زمین‌شناس و استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: با توجه به حجم  بالای دانشجویان و پژوهشگران در رشته‌های علمی مختلف، هر گامی که در رسانه‌ها برای پیشبرد و ترویج علم برداشته شود قابل تحسین است. من در آیین افتتاحیه این باشگاه رسانه‌ای بر این نکته تأکید کردم که رسانه‌ای مثل رادیو و به صورت ویژه باشگاه رادیویی جوان باید تنوع و گستره مخاطبان خود را در نظر بگیرد.

اهمیت تمرکز بر مخاطبان متوسط

وی افزود: در همان جلسه، جمله‌ای را از پروفسور یوسف ثبوتی فیزیکدان برجسته کشورمان نقل کردم که می‌گفتند طرح‌هایتان را بر اساس مخاطبان و دانشجویان متوسط طراحی و تعریف کنید. در هر فعالیت جمعی، این قشر متوسط است که موتور محرک آن حرکت محسوب می‌شود.

این استاد زمین شناسی عنوان کرد: البته این بحث جزئیات و ظرایف زیادی دارد، اما باشگاه رادیویی دانشمندان جوان باید از این ویژگی مهم یعنی گستره وسیع مخاطبانش بهره لازم را ببرد. از سوی دیگر، مخاطبان جدید هم باید احساس بکنند که وارد یک فضای جدید و مفید شده‌اند.

از هوش مصنوعی عقب نیفتیم

زارع افزود: سرعت تحولات علمی در دنیا شگفت‌انگیز است. در این بین مقوله‌ای مثل هوش مصنوعی  هم در پنج شش سال گذشته  به شدت دنیای ارتباطات و فناوری را تغییر داده و رسانه‌ها نیز از این موضوع مصون نماند اند. به نظر می‌رسد در دو سه سال آینده نیز این وضعیت با سرعت بیشتری پیش برود؛ بنابراین در تعریف برنامه‌ها باید این موضوع حتماً درنظر گرفته شود.

این استاد دانشگاه گفت: ما در کشورمان مسائل مزمنی مثل اشتغال، مشکلات اقتصادی، بحران جمعیت، مسائل محیط زیست، زلزله‌خیز بودن و سوانح طبیعی... را داریم که بعید است به این زودی حل شود. برنامه‌های این باشگاه باید معطوف به  طرح و تعریف درست این مشکلات و کاهش پیامد‌های آن باشد. البته معتقدم رسانه جایی برای حل مساله نیست، بلکه مکانی برا طرح مساله و انعکاس نظرات کارشناسان است، اما همین موضوع گام مهمی در راستای حل مسائل خواهد بود.

زارع افزود: باشگاه رادیویی جوان به اقتضای اعضا و مخاطبان آن باید بستر برای تجربه‌های جدید حتی تجربیات به ظاهر اشتباه باشد یعنی فرصت «اشتباه کردن در مسیر کشف و اصلاح» را به دوستداران علم و دانش‌پژوهان بدهد. باشگاه باید این فرصت را برای عموم علاقه‌مندان به علم برقرار کند.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله  گفت: در نهایت باید بگویم این نهاد علمی و رسانه‌ای فضای مناسبی است تا افکار عمومی جامعه را نسبت به ارزش نخبگان و دانشمندان حساس کند. این روز‌ها آمار‌های  زیادی را در فضای مجازی می‌بینیم که نشان می‌دهد در کشور‌های توسعه‌یافته تعداد کارآفرینان و دانشمندان یک ارزش ملی و یک دارایی بزرگ است. باشگاه رادیویی دانشمندان جوان با ضریب دادن به این دانشمندان هم در جامعه‌ای که جمعیت قابل توجه آن جوان هستند، می‌تواند فضای مناسبی برای تداوم این فعالیت‌های علمی ایجاد کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب