دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه شهید بهشتی مطرح کرد؛

شهید فخری‌زاده؛ معمار پیشرفت هسته‌ای ایران

شهید فخری‌زاده؛ معمار پیشرفت هسته‌ای ایران
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: شهید محسن فخری‌زاده، از دانشمندان برجسته کشور، با جدیت و هدفمندی خود در مسیر علم و فناوری، نقش بی‌بدیلی در پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ایفا کرد.
کد خبر : 942436

به گزارش خبرگزاری آنا، مراسم نکوداشت شهید پیشرفت، شهید دکتر محسن فخری زاده امروز شنبه سوم آذر ماه در سالن سعدی برج میلاد با حضور شهردار تهران، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و خانواده محترم شهید فخری‌زاده برگزار شد.

سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی ضمن گرامیداشت یاد شهدا گفت: افراد را در مواجهه با مسائل اجتماعی و بشریت می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: برخی زنده هستند، زندگی می‌کنند و رشد می‌کنند؛ بعضی دیگر فقط زندگی می‌کنند؛ اما عده‌ای هم زندگی می‌بخشند. این دسته آخر مانند درختی هستند که رشد می‌کند، ثمر می‌دهد و دیگران را از سایه و میوه خود بهره‌مند می‌سازد. اگر بخواهیم دکتر فخری‌زاده را در این دسته‌بندی جای دهیم، او جزو دسته سوم بود؛ هم زنده بود، هم زندگی کرد و هم زندگی بخشید.

آقامیری در ادامه با یادآوری خاطراتی از شهید فخری‌زاده افزود: من افتخار داشتم از سال ۱۳۶۲ با ایشان هم‌کلاس باشم. در آن سال، در دانشگاه شهید بهشتی با هم آشنا شدیم و دوستی‌مان آغاز شد. به دلیل روحیات مشترک و فعالیت‌های کاری، جبهه و جنگ، ارتباطات نزدیکی داشتیم. حتی در ایام امتحانات نیز با یکدیگر رفت‌وآمد داشتیم و فیزیک می‌خواندیم. آخرین دیدارم با او یک ماه پیش از شهادتش بود.

وی ادامه داد: این شخصیت همیشه اثرگذار و جدی بود. در درس خواندن نیز جدیت خاصی داشت. آن زمان درس خواندن بسیار سخت بود. به‌طور مثال، ممکن بود دو ماه درگیر جبهه باشید و سپس باید ظرف یک ماه دروس یک ترم را مرور و امتحان می‌دادید. اما جدیت محسن فخری‌زاده فوق‌العاده بود. او به موضوعاتی اهمیت می‌داد که دیگران ممکن بود ساده از کنار آن بگذرند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطره‌ای از دوره دانشجویی خود و شهید فخری‌زاده را این‌گونه بیان کرد: یک بار برای پروژه درسی به کتاب‌فروشی رفتیم. من دنبال کتابی خلاصه بودم که کارم زودتر جمع شود، اما او کتاب سنگینی به نام فلسفه از دیدگاه فیزیک‌دانان را انتخاب کرد. او در مدت کوتاهی بخش عمده این کتاب را ارائه داد، در حالی که من صرفاً خلاصه‌ای آماده کرده بودم. جدیت او در کار و یادگیری، همیشه او را از دیگران متمایز می‌کرد.

آقامیری افزود: زمانی که از ادامه تحصیل به ایران بازگشتم، نمی‌دانستم ایشان چه مسئولیتی دارد. وقتی دیدم، متوجه شدم او دقیق و هدفمند کار می‌کند. همیشه برنامه‌ای در ذهن داشت و در همه مسیرهای زندگی‌اش هدف‌گذاری می‌کرد. این ویژگی، او را به فردی متمایز تبدیل کرده بود.

وی با اشاره به مرکز تحقیقات تکنولوژی خلیج فارس در قشم گفت: همان زمان که مردم او را نمی‌شناختند، مجله فارین پالیسی نام او را در فهرست ۵۰۰ فرد قدرتمند جهان قرار داده بود. این افراد بزرگ به دنبال زندگی بخشیدن به دیگران هستند.

آقامیری یادآور شد: شهید فخری‌زاده در بسیاری از مسائل هسته‌ای نقش کلیدی داشت. او همواره بر تصمیمات نظام تأکید داشت و معتقد بود نباید با احساسات فردی باعث ایجاد مشکل برای نظام شد. در طول زندگی‌اش، از دوران دانشجویی تا مسئولیت‌های بعدی، همواره مسیر را برای دیگران هموار می‌کرد. اگر دکتر فخری‌زاده نبود، در بسیاری از مسائل پشتیبانی و لجستیکی دچار مشکل می‌شدیم.

او در پایان خاطرنشان کرد: شهید فخری‌زاده استاد دانشگاه مالک اشتر بود، اما بسیاری از اساتید دانشگاه‌های دیگر نیز به واسطه او در پروژه‌های علمی مشغول به کار بودند. او همیشه تلاش می‌کرد راه را برای دیگران باز کند و نقش برجسته‌ای در پیشبرد فناوری هسته‌ای کشور داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب