راهبردهای مقام معظم رهبری در تقریظنویسی بر کتابهای حوزه دفاع مقدس و مقاومت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، «رویداد ملی قهرمان» صبح امروز چهارشنبه ۳۰ آبان در فرهنگسرای بهمن تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از اجرای دو قطعه موسیقی و صحبتهای ابراهیمزاده معاون دفتر حفظ و نشر آثار دفتر مقام معظم رهبری، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و عنوان کرد: تقریظ نویسی مقام معظم رهبری صرفاً در مورد معرفی یک اثر نیست. ایشان بیش از سه دهه کتابهای فراوانی را در این حوزه خواندهاند، اما فقط برای ۷۰ اثر تقریظ نوشتهاند نشان میدهد ایشان از این مسیر قصد مشخصی دارند.
جریانسازی از مسیر تقریظنویسی
وی با تحلیل محتوای تقریظهای رهبر انقلاب اسلامی گفت: با بررسی این تقریظها میتوان به مسیر جریانسازی ایشان نگریست. ما در ادبیات جهاد و دفاع و مقاومت، بُعدی از سیر و سلوک را میبینیم که از پارهای از روشهای سیر و سلوک دنیا متفاوت است. عرفانها و معنویتهای جامع گریز سیاستگریز زیاد داشتهایم ولی آن جریان عرفانی که در دفاع مقدس بروز و ظهور پیدا کرد، عرفان و سلوک جامعگرا و ادامه دهنده مسیر امام علی(ع) است.
وی اظهار کرد: بخشی از توجه رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشتههای ارزشمند، نشان میدهد ایشان میخواهند مروج یک سیر و سلوک معنوی باشند که موتور تحرک جامعه است. تقریظهای ایشان بر این وجوه معنوی و سلوکی این عزیزان شهید در نوشتههای مختلف زدند قابل توجه است؛ تعابیر ایشان معنابخش است و نشان میدهد که به این آثار چگونه باید نگریست. یکی از وجوهی که رهبر انقلاب در تقریظ این هفتاد کتاب وشتند این است که جامعه دینی، انقلابی و معنوی ایران عزیز نیازمند شناخت یک سیر و سلوک ویژه است. سیر و سلوکی که هم موتور تعالی است و هم الگوی خاصی دارد.
صالحی گفت: نکته دوم در این مسیر الگوسازی است. اینکه چگونه جوانان و نوجوانان امروز از این مثالهایی که صدها سال و هزاران سال قبل نیست و برای نوجوانانی است که تاریخ آنها به چند دهه قبل برمیگردد و الگوهای مجسم عینی هستند. این الگوهای امروز درس آموز و نکته آموز برای نوجوانان هستند.
اعتماد به رویشهای انقلاب و توجه به سرمایههای معنوی ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نکته سوم توجه و اعتماد به رویشهای انقلاب است. گاه و بیگاه و در برخی شرایط اجتماعی شاهد تزریق پارهای از ناامیدیها هستیم، اما موتور رویش انقلاب اسلامی هنوز فعال است. وقتی میبینیم جوانان و نوجوانان در زمان جنگ تحمیلی و امروز در دفاع از حرم چه کردند، به این مسئله پی میبریم. نسلهای انقلاب منقطع و گسسته از هم نشده و هنوز هم میتوان به رویشهای انقلاب امیدوارانه نگاه کرد.
وی افزود: راهبرد چهارم رهبری در تقریظنویسیها، توجه به سرمایههای معنوی ایران عزیز، باافتخار و بزرگ ماست که البته این هم در تعریف مسیر برای آینده کشور است. ایران سرمایههای مادی فراوانی داشته و دارد، اما بالاتر از این سرمایههای مادی، سرمایههای معنوی است که بخشی از این سرمایهها شهیدان عزیز انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند. اینکه به این سرمایههای معنوی توجه داشته باشیم و دست کم نگیریم نکته بسیار مهمی است.
صالحی گفت: نکته دیگر، توجه به حوزههای کمتردیده شده و نادیدهگرفته شده است. توجه ایشان به زنان و برخی از اقوام یا مجاهدان افغانستانی و مواردی از این قبیل است. توجه به روستاها و نقشی که روستاییان در دفاع مقدس داشتند یا توجه به قوم کُرد و مواردی از این دست هم در این زمینه قابل ذکر است.
وی افزود: آخرین نکته توجه به این مسئله است که جریان حماسه و دفاع و مقاومت را از خیلی دور دیده ایم و در نتیجه یک شبحی از واقعیت ببینیم. ما باید از نمای باز به نمای نزدیک بیاییم و از این منظر به وقایع بنگریم و جزئیات و نور این وقایع را دقیقتر ببینیم. برداشت من این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دوران رهبری خود پس از رحلت حضرت امام (ره) دو مسیر را برای امنیت ایران فراهم کردند. مسیراول، امنیت زیرساختی و سخت است که امروز دستاوردهای ان را در حوزه های موشکی و نظامی میبینیم. اما ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفتند، اینکه ایران جامعه ای باشد که تاب مقاومت داشته باشد و شهریور ۲۰ تکرار نشود و اکر کسی طمعی به این مملکت کرد، ناکام بماند. بخشی از این امنیت نرم، این است که بدانیم در این چهار دهه چه کردیم و بدانیم چه کسانی در این مسیر پیشگام بودند و از آنها و زندگیشان بیاموزیم.
انتهای پیام/