دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1403 - 00:03
عصر امید غذا و فراسودمندها؛

فناوری نوین در آبزی‌پروری؛ پرورش متراکم با غذای دائم و بدون تعویض آب + فیلم

فناوری نوین در آبزی‌پروری؛ پرورش متراکم با غذای دائم و بدون تعویض آب + فیلم
متخصصان یک شرکت فناور با فناوری جدید «بایوفلاک» این امکان را فراهم آورده‌اند که فعالان حوزه آبزی‌پروری بتوانند حتی در آب باران نیز به پرورش ماهی بپردازند.
کد خبر : 941655

امین صفوی مدیر یک شرکت فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در حاشیه ششمین رویداد ملی عصر امید در دانشگاه آزاد ارومیه با عنوان غذا و فراسودمندها در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه این شرکت در حوزه آبزی‌پروری فعال است، اظهار کرد: روشی که این شرکت فناور در پارک علم و فناوری هم ثبت‌ کرده به نام بایوفلاک بر پایه تجمیع میکروارگانیسم‌ها و مواد آلی در آب استخر‌ها کار می‌کند.

وی افزود: در این سیستم، میکروارگانیسم‌ها با تجزیه مواد آلی و ترکیبات نیتروژنی موجود در آب، به کاهش آمونیاک و دیگر مواد سمی کمک می‌کنند. این فرآیند باعث می‌شود که آب استخر‌ها به طور مداوم تصفیه شود و نیازی به تعویض مکرر آن نباشد. در این روش می‌توانیم تراکم بسیار زیادی از ماهی داشته باشیم به‌عنوان نمونه اگر در روش عادی ۱۰ تن ماهی پرورش می‌دهیم در این روش می‌توانیم ۳۶ تن ماهی برداشت داشته باشیم که ۳۱ درصد از روش عادی بالاتر است به عبارتی دو و نیم برابر برداشت خواهیم داشت.

پرورشی ماهی در آب باران با فناوری جدید

مدیر شرکت فناور با بیان اینکه حدود هفت سال روی این روش تحقیقات انجام‌ شده است، اضافه کرد: در این روش نیازی به آب زیاد نیست و حتی می‌توانیم با آب باران محل پرورش را آبگیری کنیم. مزایای دیگر این روش کاهش ۳۵ درصدی هزینه خوراک بوده که این کاهش هزینه خوراک بسیار مفید است و دیگر نیازی به یووی ازن فیلتر‌های شنی و هزینه‌های مازاد، پمپ و استخراج آب نداریم.

صفوی بیان کرد: در این روش استخر یک‌بار آب‌گیری شده و تا آخر دوره از آن آب استفاده می‌شود؛ نکته این است که فقط به سیستم هوای خوب نیاز داریم، این روش در تابستان بسیار عملکرد خوبی دارد و ماهیان دچار آفتاب‌سوختگی نمی‌شوند به دلیل اینکه مدفوع ماهی توسط باکتری‌ها به‌عنوان غذا استفاده شده و ایجاد جنبش مولکولی می‎‌‌کند و همین امر باعث تراکم زیاد خواهد شد و آب تیره‌رنگ می‌شود.

مدیر شرکت فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه هدف این شرکت این است که در رقابت با کشور هند بازار جهانی این سیستم رباتیک را در اختیار بگیرد، مطرح کرد: این طرح در مقیاس ۶۰۰ متر مربع به‌صورت آزمایشی اجرایی شده و اکنون با شیلات فومن توافق همکاری شده که حدود ۴ هزار متر استخر در اختیار شرکت قرار دهند با دانشگاه آزاد اسلامی نیز توافق کردیم که این سیستم رباتیک را به‌صورت انبوه تولید کنیم. با یاسوج و منطقه آزاد ماکو قرار همکاری منعقد شده و در ارومیه نیز استخرداران اعلام همکاری کردند.

وی گفت: فعالیت دیگر این شرکت روی سیستم‌های رباتیک مزرعه است. مزرعه‌داران مجبور هستند که برای پیشبرد کارها، مزرعه را به دست کارگر دهند به همین دلیل همیشه نگران مزرعه هستند، این سیستم رباتیک می‌تواند همه کار‌های مزرعه را به کارفرما گزارش دهد، عملکرد آب، وضعیت ماهی، درجه دما، سطح آمونیاک و PH را نشان می‌هد و می‌توانند برنامه غذادهی به این سیستم هم اضافه کنند؛ این سیستم حتی اگر آب، کود یا مایع نیاز باشد آنها را تزریق می‌کند.

به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمند‌ها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانش‌بنیان خود را در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب