دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1403 - 09:33

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)
امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.
کد خبر : 941457

به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

تصویر روز ناسا
ستاره‌ها می‌توانند مجسمه‌های غباری بزرگ و پیچیده‌ای بسازند! آنها از ابر‌های مولکولی متراکم و تیره تشکیل می‌شوند. باد‌های ستاره‌ای سریع به این ساختار‌های غبارآلود شکل می‌دهد. گرمای ستارگان، غبار تیره را تبخیر می‌کند و باعث درخشش گاز هیدروژن مجاور می‌شود. 
در این تصویر یک خوشه ستاره‌ای جدید به نام IC ۱۵۹۰ در اطراف غبار سحابی NGC ۲۸۱ در حال شکل گیری است. این سحابی به دلیل شکلش سحابی Pac-Man نامیده می‌شود. ابر گرد و غبار بالای مرکز به عنوان گلبول‌های بوک (Bok globule) شناخته می‌شود. ممکن است تحت گرانش فرو بریزد و ستاره یا ستاره جدیدی تشکیل دهد. سحابی Pac-Man در فاصله ۱۰۰۰۰ سال نوری از ما در صورت فلکی ذات‌الکرسی قرار دارد. 

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)

تصویر روز skyandtelescope
این تصویر در هوپ میلز، نیویورک در ایالات متحده آمریکا در تاریخ/زمان ۱۴ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴ با تجهیزات Redcat۵۱ ویلیامز اپتیک، ZWO ASI۵۳۳ MM pro، پایه ZWO AM۵ روی سه پایه کربنی TC-۴، ZWO ASI Air plus، فیلتر‌های باند باریک Antlia HSO و WO Uniguide ۳۲ با ZWO ASI۱۲۰ mm mini ثبت شده است.
توضیحات عکاس: کل زمان ادغام عکاس ۶۷ ساعت بود و عکاس از Pixinsight و Photoshop برای پردازش تصاویر استفاده کرد. او همچنین از مجموعه XTerminator راسل کرومان استفاده کرد. تصاویر باند باریک SHO با نوردهی ۴۲۰ و ۶۰۰ ثانیه گرفته شدند. برای ستاره‌ها، از تصاویر RGB با ۱۸۰ ثانیه در هر نوردهی استفاده شد. این اولین باری بود که از دوربین مونو استفاده شد. 

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)

تصویر روز Earthsky
این تصویر در تاریخ ۱۱/۰۳/۲۰۲۴ ساعت ۰۴:۰۰ صبح توسط سومایادیپ موخرجی (Soumyadeep Mukherjee) در پارک ملی سینگالیا ثبت شد. 
عکاس در رابطه با تصویر خود می‌گوید: «من عاشق عکاسی از اعماق آسمان هستم. کهکشان آندرومدا همیشه من را مجذوب خود می‌کند! از نقاط مختلف عکس‌های زیادی از آن گرفته ام. اندازه آن در آسمان شب نسبت به سایر اجرام آسمانی همیشه شگفت انگیز است. من این تصویر را از آندرومدا بر فراز محدوده سینگالیلا در آخرین روز تور خود گرفتم. این آخرین عکسی بود که در طول سفر گرفتم. همچنین این تنها تصویری از اعماق آسمان بود که توانستم طی چهار روز بگیرم، زیرا افق اغلب مه آلود بود و گرفتن عکس‌های خوب سخت بود. من عکس را زمانی شروع کردم که آندرومدا حدود ۲۰ درجه بالاتر از افق بود. بعد از یک ساعت، حدود ۸ درجه بود. بعد از آن چند عکس از پیش‌زمینه گرفتم. در حین ویرایش تصویر، متوجه نکاتی در رابطه با غبار بین کهکشانی (IFN) شدم. به دلیل ارتفاع کم و زمان نوردهی کم انتظار دیدن آن را نداشتم. من پس زمینه را با دقت ویرایش کردم، زیرا قرار بود تصویری در اعماق آسمان باشد.»
تجهیزات مورد استفاده عکاس عبارتند از: 
- نیکون Z۶ii 
- سامیانگ ۱۳۵ میلی متر 
- iOptron Skyguider Pro
- Leofoto LS۳۶۴c + LH ۴۰

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)

تصویر روز astronomy
این تصویر سحابی مارپیچ NGC ۷۲۹۳ که سحابی هلیکس نیز نامیده می‌شود را نشان می‌دهد. این سحابی سیاره‌ای در فاصله ۶۵۰ سال نوری از ما در صورت فلکی دلو قرار دارد. این سحابی از یک ستاره در حال مرگ که لایه‌های بیرونی خود را با تمام شدن سوخت آن از دست می‌دهد، تشکیل شده است.
این عکس در ظاهر یک عکس ساده است، اما ۳۴۲.۵ ساعت داده را نشان می‌دهد که توسط ۱۹ عکاس آماتور جمع آوری شده است. تلسکوپ‌های آنها دارای دهانه‌هایی متغیر از ۲.۸ اینچ تا ۱۲ اینچ بود. زمان نوردهی طولانی جزئیات زیادی را در پوسته‌های هیدروژنی یونیزه شده بیرونی تصویر نشان می‌دهد. 

تصاویر نجومی بیست‌وهشتم آبان (۱۸ نوامبر)

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب