دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اساس تحقق اقتصاد مقاومتی ترویج فرهنگ کار است

کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، گفت: پایه و اساس تحقق اقتصاد مقاومتی افزایش فرهنگ و وجدان کار بین قشرهای مختلف مردم کشور است.
کد خبر : 94017

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، محمدحسن قدیری ابیانه در نشست مشترک مسئولان اجرایی و نخبگان علمی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: بهبود روحیه کار و تلاش، افزایش میزان بهره وری و خرید نکردن کالاهای خارجی از دیگر پایه های مهم اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
وی بدون اشاره به آمار، بیان کرد: میزان کار مفید در دستگاه های اجرایی کشور پایین و تعداد تعطیلات مناسبتی نیز بالاست و با این شرایط بهبود وضعیت اقتصادی و رسیدن به توسعه ممکن نیست.
قدیری با اشاره به اینکه از نظر دین مبین اسلام کار و تلاش نوعی ارزش است، اظهار کرد: فرهنگ و وجدان کار در کشور ضعیف بوده و مصرف گرایی نیز به طور چشمگیری رواج دارد.
وی عنوان کرد: ایران اسلامی با وجود داشتن انواع انرژی، منابع غنی و مواهب خدادادی سرشار دارای مشکلات متعدد اقتصادی است.
قدیری افزود: کارخانه ها و واحدهای تولیدی کشور به جای افزایش تولید و کمک به اقتصاد حالت مطالبه گری از دولت دارند.
سفیر سابق ایران در کشورهای مکزیک، استرالیا و گواتمالا، افزود: مردم کشور منتظر هستند که دولت تمامی نیازها و خواسته های آنان را تامین کند در حالی که در کشورهای دیگر مردم به دولت کمک می کنند.
قدیری گفت: یکی از تصورات نادرست مردم ایران آن است که با درآمدهای بالای نفتی می توان علاوه بر اداره مطلوب کشور مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را نیز برطرف کرد.
وی بیان کرد: توقع و انتظار مردم از دولت بالاست در حالی که دولت یازدهم حدود پنج تریلیون و 400 هزار میلیارد ریال ( 540 هزار میلیارد تومان) به بانک ها، بیمه ها، کارخانه ها، تامین اجتماعی و کارکنان بدهی دارد.
قدیری اظهار کرد: از نخبگان کشور و کهگیلویه و بویراحمد انتظار می رود که ظرفیت های توسعه در تمامی ابعاد و زمینه ها را شناسایی و برای شکوفایی آنها ایده و راهکار مناسب ارائه دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: باید استفاده بهینه تری از ظرفیت نخبگان این استان برای کمک به توسعه هر چه بیشتر استان شود.
حسن نوروزی افزود: نخبگان به عنوان قشر تاثیرگذار می توانند زمینه رشد و پیشرفت روزافزون کهگیلویه و بویراحمد را فراهم کرده و نقش ارزنده ای ایفا کنند.
وی بیان کرد: در نظام برنامه ریزی ملی نگاه و توجه چندانی به ظرفیت ها و قابلیت های استان های کشور نمی شود که ایراد مهمی به شمار می رود.
نوروزی اظهار کرد: تهیه برنامه آمایش سرزمینی کهگیلویه و بویراحمد در مراحل نهایی قرار دارد و سندهای اقتصاد مقاومتی و ششم توسعه این استان نیز در حال تهیه و تدوین است.
وی عنوان کرد: تهیه و تدوین این سه برنامه و سند گامی مهم در راستای کمک به توسعه همه جانبه کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود.
نوروزی ابراز داشت: آن عده از نخبگان کهگیلویه و بویراحمد که توانایی کمک به توسعه این استان را دارند از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از ایده ها و راهکارهای سازنده
آنان استقبال می شود.
وی افزود: بودجه ریزی در کهگیلویه و بویراحمد باید مبتنی بر برنامه باشد و چنانچه تعصبات مدیران اجرایی این استان نسبت به بخش های مختلف اقتصادی از بین رود می توان زمینه و شرایط توسعه استان را بهتر فراهم کرد.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: تعامل مطلوبتر و موثرتر بین نخبگان و مسئولان اجرایی استان ضروری است.
یوسف نیک روز افزود: چنانچه تعامل لازم بین این دو قشر مهم برقرار شود جامعه پیشرفت می کند.
وی بیان کرد: یکی از عوامل موثر در زمینه وجود خلاء در توسعه متوازن کهگیلویه و بویراحمد فاصله بین نخبگان و مسئولان اجرایی این استان است.
نیک روز اظهار کرد: برگزاری نشست های مشترک مسئولان اجرایی و نخبگان کهگیلویه و بویراحمد باید تداوم یابد زیرا گامی مهم برای برقراری تعامل لازم بین این دو قشر خواهد بود.
وی عنوان کرد: نخبگان نقش موثر و کارآمدی در اجرا و تحقق هر چه مطلوبتر اقتصاد مقاومتی داشته باشند.
نیک روز ابراز داشت: انتظار می رود که نخبگان کهگیلویه و بویراحمد راهکارها و ایده های کارساز خود در زمینه کمک به توسعه همه جانبه این استان را ارائه دهند.
وی افزود: زمینه و بستر توسعه اقتصاد کشور توجه به اقتصاد دانش بنیان است زیرا اقتصادی تحول آفرین خواهد بود و محور اجرا و تحقق این نوع اقتصاد نیز نخبگان هستند.
نیک روز گفت: در زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان باید تلاش، همت و اقدام جدی تر و گسترده تری در کهگیلویه و بویراحمد و از سوی متولیان امر، مسئولان اجرایی و نخبگان این استان
شده و گام های موثرتری برداشته شود.
وی بیان کرد: نخبگان کهگیلویه و بویراحمد باید بیش از پیش از سوی متولیان امر و مسئولان اجرایی این استان مورد حمایت قرار گیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب