تجهیز سریع دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنایع به فناوری هوش مصنوعی
محمدرضا یمقانی به مناسبت آغاز کار دانشکده هوش مصنوعی و فناوریهای اجتماعی و پیشرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان درباره مأموریتها و اهداف این دانشکده در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: با تصمیم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر تشکیل دانشکدگان مختلف با رویکرد تحولی، دانشکده هوش مصنوعی و فناوریهای اجتماعی و پیشرفته در واحد لاهیجان راهاندازی شده است.
وی تشریح کرد: هوش مصنوعی به عنوان موضوعی مطرح و تأثیرگذار در جهان حاضر مورد توجه و اقبال دولتها، صنایع و مراکز علمی تحقیقاتی دانشگاههاست. ایران اسلامی نیز با توجه به تأکیدهای مقام معظم رهبری مبنی بر قرارگرفتن در 10 کشور برتر این حوزه، مدتی است که بر این موضوع متمرکز شده و دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به این تذکر به راهاندازی چنین دانشکدهای اقدام کرده است.
رئیس دانشکده هوش مصنوعی و فناوریهای اجتماعی و پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اضافه کرد: این دانشکده علاوه بر تمرکز روی هوش مصنوعی به مباحث اجتماعی و پیشرفته و رویکرد تلفیقی پرداخته و برای هر واحد دانشگاهی که دارای شرایط لازم برای راهاندازی بوده، مأموریتی مشخص، روشن و ناظر به نیازهای جامعه تعریف کرده است.
یمقانی در پاسخ به این پرسش که اکنون چه تعداد دانشجو و در چه رشتههایی در دانشکده هوش مصنوع مشغول تحصیل هستند؟ به آنا گفت: دانشکده هوش مصنوعی واحد لاهیجان با داشتن قریب به ۲۰۰۰ دانشجو در رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی پرتوپزشکی، مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع با مأموریت «پیشبینی و تشخیص با بهرهگیری از هوش مصنوعی در حوزه سلامت» فعالیت جدید خود را آغاز کرده است.
وی در ارزیابی اهمیت هوش مصنوعی و فناوریهای نوین و برنامههای دانشکده متبوع خود در این راستا بیان کرد: دنیای امروز بدون استفاده از فناوریهای نوین به ویژه در حوزه هوش مصنوعی فاقد کاراییهای لازم است. ورود هوش مصنوعی شکل جدیدی از زندگی را رقم زده و لازم است دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنایع به سرعت خود را به این فناوری مجهز کنند.
این مسئول ادامه داد: توجه ویژه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور به هوش مصنوعی، باعث تسهیل و ترویج این امر شده است و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان پیشرو میتواند نقش مهمی در گسترش آموزش و استفاده از هوش مصنوعی در جامعه و صنعت داشته باشد. با توجه به خوی استکباری کشورهای غربی و احتمال تحریم در این حوزه، باید با سرعت بیشتری به مؤلفههای قدرت در این حوزه دست یابیم و با استفاده از آن به شکوفایی علمی، اقتصادی و فنی برای کشور برسیم. بدون شک پیشرفت همهجانبه در دنیای امروز بدون آشنایی دقیق و پایهای در حوزه هوش مصنوعی مقدور نیست.
انتهای پیام/