پاسخ درخور اسرائیل چگونه و کی باشد؟
خبرگزاری آنا- عماد نجار: درخواستها برای پاسخ به حمله موشکی رژیم صهیونیستی علیه ایران رو به افزایش است و در این میان زمان این پاسخ نیز مهم تلقی میشود.
در مورد زمان این پاسخ سه نظریه وجود داشت که تمامی آنها مبتنی بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.
نظریه اول حمله پیش از انتخابات بود تا با این اقدام به دشمنان اثبات کنیم اقتدار ما هیچ ارتباطی با شرایط منطقهای و حتی فرامنطقهای مهم ندارد و ایران بنا به موقعیتشناسی اقدام مقتضی را انجام خواهد داد.
نظریه دوم زمان مناسبتر برای پاسخ را روز انتخابات میدانست تا با اجرای چنین طرحی هم انتخابات آمریکا تحتالشعاع قرار بگیرد و هم ضربهای محکم به اسرائیل وارد شود.
نظریه سوم هم پاسخ بعد از انتخابات را پیشنهاد میکرد.
در این راستا تحلیلهای فراوانی وجود دارد و هر گروهی بسته به دلایلی، منافع را در اجرای طرح موردنظر خود میدید.
اما نکتهای که باید در موضوع پاسخ در نظر داشت، اصولی است که در همه شرایط عمومیت دارد؛ ازجمله:
*دستور رهبری بر انجام عملیات پاسخ
*مؤثر بودن اقدام مشترک سپاه و ارتش در عملیات پاسخ
*آگاهی از اینکه دشمن در ادامه حملات خود به لبنان و غزه اصرار دارد
*اگر پاسخ داده نشود، اقدام بعدی دشمن هدف قرار دادن تأسیسات زیربنایی و سپس اتمی ایران خواهد بود
*سطح حملات محور مقاومت باید بهصورت پلکانی و ضریبدار افزایش داشته باشد
*محور مقاومت باید تغییر در نوع، میزان، حجم، گستره جغرافیایی، میزان تخریب و میزان تلفات را لحاظ کند
*و درنهایت بالا بردن هزینهها تا حدی که پاسخ در سطح وادار کردن دشمن به قطع حملات علیه غیرنظامیان باشد و در شرایط بهتر، تأثیرگذاری بر اوضاع داخلی ایالات متحده و ایجاد اعتراضات مردمی به دلیل صرف مالیات مردم آمریکا برای حفظ خانه سست و عنکبوتی اسرائیل.
در مورد افزایش هزینههای جنگ برای دشمن، به تحولات تابستان گذشته اشاره میکنیم که طی آن، مقاومت با افزایش میزان حملات بهصورت تصاعدی و عملیاتهای ترکیبی اطلاعاتی-دفاعی و امنیتی-دفاعی در کنار اقدامات دیپلماتیک و مانورهای سیاسی در حال کشاندن دشمن به سمت پذیرش آتشبس بود.
در این مسیر، اما باید دانست که محور مقاومت در حال مبارزه با دشمنی قدرتمند است که حامیان متعدد و متنوع زیادی در منطقه و سطح دنیا دارد.
به همین جهت، دشمن در اقدامی برنامهریزیشده طرحی تروریستی را برای بدل زدن به طرح مقاومت به مرحله اجرا درآورد که همان ترور حاج فؤاد شکر، فرماندهی نظامی حزبالله در بیروت، دکتر اسماعیل هنیه، ریاست دفتر سیاسی حماس در تهران، سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان، احمد وهبی، سید هاشم صفیالدین، سردار نیلفروشان، سامی طالب عبدالله، وسام حسن طویل، شیخ نبیل قاووق، علی الکرکی، محمد ناصر، محمد حسین سرور، ابراهیم قبیسی و یحیی سنوار بود.
ناگفته نماند این تنها باری نبود که رژیم صهیونیستی موفق به برهم زدن طراحی عملیاتهای ترکیبی مقاومت شد و در زمانی که فرمانده ارشد مقاومت ابراهیم عقیل و یارانش قصد عملیات زمینی به سرزمینهای اشغالی داشتند؛ در کمال ناباوری قضیه انفجار پیجرها پیش آمد و حاضرین در اتاق فرمان یا همان جلسات به فیض شهادت نائل آمدند.
از آن گذشته، موضوعی که در پاسخ آینده لحاظ خواهد شد کلاهکهای موشکهای ایرانی است که آسمانها را میشکافند تا به اهداف صهیونیستی اصابت کنند.
در حملات موشکی سه عنصر همواره موردتوجه است: حجم مواد منفجره یا همان خرج، سرعت طی مسافت و سرعت لحظه اصابت، دقت موشک در هدفگیری یا همان نقطه زنی.
موضوع حجم خرج و قدرت آتش از ابتدای عملیات طوفان الاقصی موضوعی بوده که همواره موردتوجه قرار گرفت و تجارب زیادی را برای محور مقاومت در بر داشت.
در عملیاتهای وعده الصادق یک و دو، مؤلفههای موشکی مسیری رو به رشد را طی کردند و تنها وجه اختلاف تفاوت طراحی در دو عملیات بود. بهعنوانمثال، اسرائیل در حمله موشکی خود از سر جنگی سبک، دقت بالا و سرعت پایین استفاده کرده بود. ایران نیز در عملیات وعده صادق ۲ موشکهایی با سرعت بالا با سرجنگی نسبتاً سبک و دقت متوسط استفاده کرد.
گفتنی است در طراحی موشکهایی که جمهوری اسلامی ایران میتواند در پاسخ آتی خود به رژیم استفاده کند، از کلاهکهای متفاوتی در حجم و سرعت استفاده شده و همکاری مشترک سپاه پاسداران و ارتش میتواند ضربهای مهلکتر به دشمن کودککش وارد کند. برخی منابع خبری از افزایش مبادی پرتاب نیز خبر میدهند که باعث شگفتزدگی و آشفتگی رژیم صهیونیستی خواهد شد.
انتهای پیام/