پژوهش چگونه کسب و کار دانشجویی را متحول میکند؟+ فیلم
فرهنگ فصیحی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره نحوه حمایت از پژوهشگران برای ورود به بازار کار اظهار کرد: بخشی از مسیر ایده تا بازار برای توسعه کسب و کار از پژوهش عبور میکند.
وی با بیان اینکه پژوهش ضامن دستیابی به محصول و نیازی است که بتواند ثروت آفرین باشد؛ تاکید کرد: گاهی اوقات مسیر پژوهشها و فعالیتهای تحقیقاتی مخصوصا آنچه در دانشگاهها در حوزه تحصیلات تکمیلی انجام میشوند، در راستای بازار و ثروت آفرینی در قالب ارائه یک محصول و خدمتی حرکت کند که نیاز یک بنگاه و صاحب مسئله است.
رئیس پارک علم و فناوری ادامه داد: در این عرصه حمایتهایی صورت خواهد گرفت که بخش عمدهای از آن آشناسازی درست با کسب و کارهای مختلف از قبیل خدمات مشاورهای در حوزه حقوقی و یا تأمین مالی و سرمایه گذاری و به لحاظ قراردادی و ثبت شرکت، مالیاتی و بیمهای است که میتواند کمک کننده ایده مطلوب اقتصادی برای دستیابی به بازار مصرف مطلوب باشد که پارکها و نهادهای مختلف در این زمینه فعال هستند.
فصیحی گفت: پارکها در قالب بستری این خدمات را جمع آوری کرده و در قالبهای مختلف به صاحبان ایده عرضه میکنند و در نهایت نتیجه فعالیت تحقیقاتی پژوهشگران ارزش ورود به بازار کار را دارد و این اصل کاری است که پارکهای فناوری انجام میدهند. البته در مسیر حمایت از طرحهای پژوهشی نهادهایی از جمله دانشگاهها کمکهای مالی مطلوبی دارند و همچنین دستگاههایی که اعتبارات پژوهشی خودشان را در مسیر حمایت از پژوهش قرار میدهند و صندوقهایی مثل صندوق حمایت از پژوهشگران و صندوق نوآوری و شکوفایی به طرحهای تحقیقاتی کمک میکنند که استعداد ورود به بازار دارند و هم نیاز جدی تحقیقاتی از کشور را برطرف میکنند؛ بنابراین امیدوار هستیم تعداد این نهادها بیشتر شود و اعتباراتی که بین مجموعههای تحقیقاتی و پژوهشی توزیع میکنند، افزایش پیدا کند.
وی درباره همکاری پارک دانشگاه با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گفت: معاونت فناوری وزارت عتف متولی و سیاستگذار پارکهای فناوری در کشور است که هم مجوز اعطا میکند و هم نظارت بر کار پارکهای فناوری دارد و در قالبهای مختلف با این معاونت فعالیت و همکاری داریم. از جمله در مسیر تحقق سیاستهایی که این معاونت برنامه ریزی میکند تا مجموعه و شبکههای پارکهای علم و فناوری کشور بتوانند نقششان را در فضای توسعه فناوری در کشور گستردهتر بکنند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: طرحهای مختلفی از طرف این معاونت مطرح شده و به نوبت به پارکهای مختلف اختصاص یافته است. به عنوان مثال طرح دستیار فناوری یک طرح بسیار مهمی است که وزارت علوم ایجاد کرده و در قالب معاونت اجرا میکند. این طرح به عزیزانی که در حوزه فناوری در شرکتهای دانش بنیان مشغول میشوند یک یارانه اختصاص میدهد تا چند ماهی به صورت رایگان برای شرکتها کار کنند و اگر پیوند برقرار شود، بتوانند ادامه بدهند و این امر به هزینه وزارت علوم محقق میشود. همچنین، طرح گرنت فناوری و پژوهانه برای طرحهای شرکتهای دانش بنیان و فناور عضو پارک انجام میشود.
فصیحی افزود: یکی از طرحهایی که مأموریت آن بر عهده پارک علم و فناوری امیرکبیر گذاشته شده، طرح ملی ترویج کارآفرینی است که در قالب این طرح مفاهیم توسعه کسب و کار و آنچه الزامات راه اندازی و مدیریت موفق کسب و کار است، به دانشجویانی که در آستانه ورود به بازار کار مشخصا دانشجویان سالهای آخر مقطع کارشناسی و دانشجویان کارشناسی ارشد ارائه میشود که بیشتر سرنخهای موفقیت در کسب و کار است. اینکه چطور ایده را ارزش گذاری کنیم و چطور تدوین برنامه کسب و کار داشته باشیم و چطور کسب و کار راه بیندازیم و بتوانیم منابع لازم برای ایجاد کسب و کار لازم را تجهیز کنیم. اخلاق حرفهای کسب و کار را چطور رعایت کنیم.
وی بیان کرد: همچنین تست شخصیت شناسی برای دانشجویان انجام میشود تا مسیر ابده و ورود به بازار کار را مشخص کرده و سپس آموزشهای لازم را کسب کنند. در حال حاضر ۱۲ عنوان آموزشی به فراخور نیاز با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میشود. رویدادهایی مثل رویدادهای باور به دانشجویان برای شبکه سازی و پیدا کردن مسائلی که در آن تمرکز کنند، کمک کننده است تا بتوانند آموختههای خودشان را به صورت تمرینی شکل بدهند و اگر راه حل یا طرح کسب و کاری را دارند مورد ارزیابی منتورها و مربیان قرار دهند تا در این مسیر موفق شوند.
انتهای پیام/