دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اسباب‌بازی‌ زیاد خطری برای خلاقیت و رشد کودکان است

اسباب‌بازی‌ زیاد خطری برای خلاقیت و رشد کودکان است
طبق یافته‌های یک مطالعه جدید، داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر می‌تواند کودکان را به بازی خلاقانه‌تری ترغیب کند؛ محققان دانشگاه تولدو در اوهایو گزارش دادند که فراوانی اسباب‌بازی‌ها، کیفیت بازی کودکان نوپا را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 938887

به گزارش خبرگزاری آنا، آیا خانه‌ شما شبیه به یک فروشگاه اسباب‌بازی است که در آن انفجاری رخ داده است؟ آیا می‌خواهید مجددا در هر مناسبتی با خرید یک اسباب بازی دیگر به این آشفتگی اضافه کنید؟ دلایل خوبی برای متوقف کردن این جریان وجود دارد چرا که نتایج یک مطالعه نشان داده است در دسترس قرار دادن اسباب‌بازی‌های کمتر به کودکان باعث بازی سالم‌تر و رشد شناختی عمیق‌تر آنها می‌شود. 

طبق یافته‌های این مطالعه، فراوانی اسباب‌بازی‌ها، کیفیت بازی کودکان نوپا را کاهش می‌دهد.دانشمندان در یک آزمایش با شرکت ۳۶ کودک نوپا (بین ۱۸ تا ۳۰ ماه)، به کودکان چهار تا۱۶ اسباب‌بازی دادند و عملکرد کودکان را در طول جلسات بازی آزاد مورد مشاهده قرار دادند.

مشاهدات نشان داد کودکانی که با چهار اسباب‌بازی بازی می‌کردند، کیفیت بازی بهتری از خود نشان دادند. آنها ۱.۵ برابر بیشتر از کودکانی که ۱۶ اسباب‌بازی داشتند، با اسباب‌بازی‌هایشان تعامل داشتند. کودکانی که اسباب‌بازی‌های کمتری داشتند، با آنها به شیوه‌های متنوع‌تری بازی کردند.

معایب داشتن اسباب‌بازی‌های زیاد چیست؟

همان‌طور که یک دفتر یا میز به‌هم‌ریخته می‌تواند تمرکز بزرگسالان را مختل کند، تعداد زیاد اسباب‌بازی‌ها نیز برای کودکان حواس‌پرتی ایجاد می‌کند. علاوه بر این، مشکلات زیر را نیز به همراه دارد:

خلاقیت، مهارت‌های زندگی، تخیل، سلامت روان و روحیه کار تیمی را مختل می‌کند. مانع توانایی بازی کودک با اشیای روزمره می‌شود. موجب افزایش دعوا‌های بین خواهر و برادر‌ها می‌شود. توجه را کاهش می‌دهد. مراقبت از اسباب‌بازی‌ها را کمتر می‌کند. اثرات منفی بر محیط زیست دارد.

مزایای داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر چیست؟

کم کردن تعداد اسباب‌بازی‌ها، خلاقیت را تقویت می‌کند. با اسباب‌بازی‌های کمتر، کودکان داستان‌های خود را می‌سازند و بازی‌ها و فعالیت‌های جدید ابداع می‌کنند و مهارت‌های تفکر انتقادی خود را توسعه می‌دهند.

کودکان همچنین منبع‌یابی و ابتکار را یاد می‌گیرند. آنها اسباب‌بازی‌ها را به شیوه‌های خلاقانه ترکیب و مجدداً استفاده می‌کنند. با اسباب‌بازی‌های کمتر، کودکان بهتر تمرکز می‌کنند. محیطی آرام‌تر باعث افزایش تمرکز و ذهن‌آگاهی می‌شود.

داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر، حس قدردانی را پرورش می‌دهد. کودکان ارزش اسباب‌بازی‌های خود را بهتر درک می‌کنند و مسئولیت‌پذیری را می‌آموزند.

برای والدین و مراقبان، این کار موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. خرید کمتر اسباب‌بازی و اجتناب از خرید‌های غیرضروری به تخصیص بهتر منابع می‌انجامد. همچنین هزینه‌های مربوط به نگهداری و ذخیره اسباب‌بازی‌های زیاد را کاهش می‌دهد.

داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر به ایجاد مهارت‌های سازماندهی کمک می‌کند. کودکان در محیط کم‌تر به‌هم‌ریخته، ارزش نظم و سازمان‌دهی را بهتر درک می‌کنند.

بازی با تعداد کمتر اسباب‌بازی‌ها، بازی‌های گروهی را تقویت می‌کند و مهارت‌های اجتماعی کودکان را افزایش می‌دهد. آنها مهارت‌های مذاکره، ارتباط و حل تعارض را یاد می‌گیرند و حس همدلی و توجه به دیدگاه‌های مختلف در آنها تقویت می‌شود.

کاهش تعداد اسباب‌بازی‌ها باعث می‌شود که زمان وقت گذراندن خانوادگی با کیفیت‌تری داشته باشید. با داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر، فرصت برای تجربه‌های مشترک خانوادگی و خلق خاطرات ماندگار بیشتر می‌شود.

در نهایت، تعداد کمتر اسباب‌بازی‌ها، اثرات زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد. بسیاری از اسباب‌بازی‌ها از مواد پلاستیکی و غیرقابل تجزیه ساخته شده‌اند. انتخاب اسباب‌بازی‌های کمتر و باکیفیت‌تر که از مواد پایدار ساخته شده‌اند، ردپای محیطی خانواده را کاهش می‌دهد.

چگونه تعداد اسباب‌بازی‌های کودکان را کاهش دهیم؟‌

می‌توانید از روش سه جعبه برای مرتب‌سازی استفاده کنید:

جعبه اهدا: این جعبه شامل اسباب‌بازی‌هایی است که قابل استفاده‌اند. قاعده خوب این است که از خود بپرسید آیا این اسباب‌بازی به اندازه‌ای خوب است که دوباره به کودک بدهید؟ اگر بله، پس می‌توانید آن را اهدا کنید. اگر پاسخ شما خیر است، باید در جعبه بعدی قرار بگیرد. مکان‌های اهدا شامل سازمان‌های خیریه، پناهگاه‌ها و مراکزی است که به کودکان و خانواده‌های نیازمند کمک می‌کنند.

جعبه زباله: برای اسباب‌بازی‌های خراب و پازل‌های ناقص.

جعبه نگه‌داری: برخی از این اسباب‌بازی‌ها ممکن است انتخاب کودک باشند. بهتر است اسباب‌بازی‌هایی را نگه دارید که خلاقیت و تخیل را تشویق می‌کنند.

هر اسباب‌بازی باید جای مشخصی داشته باشد تا مرتب نگه‌داشتن آسان‌تر شود. از جعبه‌ها، قفسه‌ها یا سبد‌ها استفاده کنید.

چگونه از خرید بیش‌ازحد اسباب‌بازی‌ها خودداری کنیم؟

به‌جای خرید اسباب بازی، موارد دیگر هدیه دهید. بلیت شهربازی، سینما، یا سفر به باغ‌وحش جایگزین‌های محبوبی برای اسباب‌بازی هستند. داشتن زمان با والدین چیزی است که کودکان همیشه به یاد می‌آورند. با کودکان خود خاطره بسازید.

می‌توانید از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و عزیزان بخواهید که به‌جای هدیه‌های فیزیکی، موارد فوق را هدیه دهند. اگر کودک شما اسباب‌بازی‌های زیادی دارد، آنها را به نوبت استفاده کنید. برخی را از دید آنها دور کنید و به صورت دوره‌ای آنها را با اسباب‌بازی‌هایی که کودک مشغول بازی با آنها است، جایگزین کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب