دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳
پژوهشگر MNT بررسی کرد؛

معیار‌های تشخیص پیش‌دیابت؛ تأثیر سبک نودرمان در بهبود بیماری دیابت

معیار‌های تشخیص پیش‌دیابت؛ تأثیر سبک نودرمان در بهبود بیماری دیابت
پژوهشگر MNT با تشریح معیار‌های تشخیص دیابت نوع ۲، سبک نودرمان را در بهبود بیماری دیابت تأثیرگذار عنوان کرد.
کد خبر : ۹۳۸۵۰۴

به گزارش خبرنگار آنا، به همت گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، همایش «مقدمه‌ای بر درمان دیابت با روش مبتنی بر اصلاح سبک زندگی» با حضور دانشجویان این رشته و سخنرانی محسن اخوان طبیب در این دانشگاه برگزار شد.

پژوهشگر MNT در این همایش درباره بیماری دیابت گفت: در کار‌های پزشکی و بیمارستانی، پرستاران بیشترین مراقبت و توجه را به بیماران داشته و تجارب بسیار ارزنده‌ای در این باره دارند.

اخوان طبیب اضافه کرد: بیماری عارضه‌ای نیست که در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت به وجود آمده باشد، بلکه بیماری مانند هر رویداد دیگر مدت‌ها در حال مقدمه‌سازی و رسیدن به مراحل تکمیل است و درست از سبک زندگی یعنی چگونه خوردن، چگونه کار کردن، چگونه خوابیدن، چگونه فکر کردن و حتی نوع معاشرت با دیگران سرچشمه می‌گیرد.

وی متذکر شد: نودرمان از پی این واقعیت شکل گرفت که به نظر می‌رسید روش‌های درمانی عرفی و موجود دیابت آنگونه که امروز جریان دارد، نتوانسته‌اند بر کاهش بیماری و التیام آن اثر جدی بگذارند و نودرمان از سبک زندگی جدید سخن می‌گوید، اما انتخاب عمل به این روش را یک روزه و یک شبه نمی‌خواهد.

پژوهشگر MNT در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه بیماری دیابت یادآور شد: دیابت عبارت است از افزایش غیرمتعارف قند خون ناشتا و همچنین کاهش قابلیت بدن برای کنترل قند خون بعد از صرف غذا.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

اخوان طبیب متذکر شد: بالا بودن قند خون و عدم کنترل بیماری در بلندمدت موجب تغییر در بافت‌ها و پروتئین‌های بدن شده و عوارضی مانند بیماری‌های چشمی، عصبی و کلیوی را به همراه دارد.

پزشک درمانگر به سبک نودرمان تصریح کرد: معیار‌های تشخیص دیابت نوع ۲ عبارتند از قند خون ناشتا بالاتر از ۱۲۶ میلی‌گرم بر دسی‌متر یا بالاتر، آزمایش تحمل گلوکز یعنی سطح قند خون ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر یا بالاتر، ۲ ساعت پس از مصرف محلول گلوکز، قند خون سه ماهه ۶.۵ یا بالاتر، قند خون تصادفی بالاتر از ۲۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر یا بالاتر همراه علائم آن.

پژوهشگر MNT افزود: معیار‌های تشخیص پیش‌دیابت عبارتند از قند خون ناشتا بین ۱۰۰  تا ۱۲۵ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر یا بالاتر، آزمایش تحمل گلوکز یعنی سطح قند خون ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بالاتر دو ساعت پس از مصرف محلول گلوکز، قند خون سه ماهه ۵.۷ تا ۶.۴ یا بالاتر.

وی عنوان کرد: هنگامی که فردی به شما مراجعه می‌کند و میزان قند خون خود را اعلام می‌کند چنانچه سطح قند از ۱۰۵ بالاتر بود بدانید که به‌لحاظ علم پزشکی پیش‌دیابت فرد قطعی است، اما چنانچه شیوه زندگی خود را اصلاح کند می‌تواند بهبود یابد، درغیراینصورت در فاصله کمتر از سه ماه به دیابت مبتلا می‌شود.

اخوان طبیب خاطرنشان کرد: برای درمان دیابت، نخستین شعار این است که ناامیدی ممنوع، حضرت علی علیه‌السلام فرمودند که بدترین گناه، ناامیدی است و نخستین اقدام پس از تشخیص دیابت، تجویز انسولین یا دارو‌های ضد قند نیست، بلکه تعدیل مواد غذایی بالابرنده قند خون و اصلاح شیوه زندگی است.

پزشک درمانگر به سبک نودرمان در ادامه توضیح داد: با عشق و امید می‌توان دیابت را بهبود داد و دارو‌ها تنها بخشی از روند بهبود بیمار دیابتی هستند، در حالی که رژیم غذایی، کنترل وزن، فعالیت‌های فیزیکی و آرامش روانی در بهبود دیابت از اهمیت بسیار بالاتری برخوردارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر