تصاویر نجومی نهم آبان (۳۰ اکتبر)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز ناسا
ماهوارههایی که در مدار زمین به دور سیارمان میچرخند میتوانند وضعیت مناطق مختلف زمین را رصد کنند. دادهها و تصاویر به دست آمده از این ماهوارهها در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
کشور نیوزلند مناظر زیبایی دارد که الهامبخش بسیاری از فیلمهای فانتزی بوده است. در منطقه اوتاگو در جزیره جنوبی، ابر خاصی تشکیل میشود. این ابر انگار برای دنیای ما نیست، اما واقعا وجود دارد.
تصویر روز apod
این تصویر از سحابی NGC 7635 توسط فردی به نام چاد لیدر (Chad Leader) ثبت شده است. چه چیزی این حباب فضایی عظیم را ایجاد کرد؟ این حباب به عنوان سحابی حباب یا NGC 7635 شناخته می شود و به خاطر باد یک ستاره تشکیل شده است. تصویر با نوردهی طولانی را حاصل شده که ساختار دقیق حباب و محیط اطراف آن را به تصویر می کشد.
حباب با وجود اینکه ظریف به نظر می رسد، حدود 10 سال نوری عرض دارد. این اندازه نشان می دهد که فرآیندهای خشونت آمیز در حال وقوع است! در تصویر، یک ستاره داغ درخشان را در نزدیکی مرکز حباب می بینید. این ستاره توسط گرد و غبار احاطه شده است.
جرم این ستاره 10 تا 20 برابر خورشید است. باد شدید و تشعشعات شدید آن گاز درخشان را شکل داده است. این گاز به مواد متراکم تر در ابر نزدیک فشار می آورد. سحابی حباب در فاصله 11000 سال نوری از ما در صورت فلکی ذاتالکرسی قرار دارد.
تصویر روز skyandtelescope
این عکس توسط ماسیمو دی فوسکو (massimo.difusco) در تاریخ 15/10/2024 ساعت 00:00 فرارا، ایتالیا ثبت شده است.
تجهیزات مورد استفاده شامل - Konus 200/1000 @950mm دوربین Player One Poseidon-C ، پایه Sky-Watcher Eq6r Pro ، فیلتر Optolong L-Ultimate و فیلتر Optolong L-Quad Enhance بود.
عکاس در مورد تصویر خود میگوید: «در ماه اکتبر چند ساعتی را صرف این سحابی کردم که در نهایت هوا اجازه داد و تصاویر خوبی گرفتم. ممکن است خیلیها فورا آن را تشخیص ندهند، اما سحابی بسیار معروفی است.»
تصویر روز astronomy
ویکاس چاندر (Vikas Chander) این تصویر را از تلسکوپ الساس شیلی ثبت کرده است. NGC 1291 که با نام NGC 1269 نیز شناخته میشود، در فاصله 33 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی اریدانوس قرار دارد. این کهکشان 12 میلیارد سال قدمت دارد. اکنون بیشتر شکل مارپیچی خود را از دست داده و در مرحله انتقالی قرار دارد.
با این حال، یک حلقه بیرونی همچنان دیده میشود که در آن همچنان ستارههایی را تشکیل میشود و در تصویر آبی به نظر میرسند. عکاس از یک دوربین 24 اینچی برای گرفتن عکسها استفاده کرده و در مجموع 7 ساعت و 21 دقیقه برای نوردهی LRGB هر کدام 1.5 ساعت وقت گذاشته است.
انتهای پیام/