دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی:

یک مبنای نظری باید برای حکمرانی داشته باشیم و بر روی آن استوار باشیم

یک مبنای نظری باید برای حکمرانی داشته باشیم و بر روی آن استوار باشیم
هفتم آبان در راستای گرامیداشت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، سلسله رویداد‌های طراحی «الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده» با موضوع «الگوی مشارکت حلقه‌های میانی در فرایند حکمرانی تمدنی زن و خانواده» به میزبانی مجتمع شهدای هفتم تیر برگزار شد.
کد خبر : 938175

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل مجتمع شهدای هفتم تیر (سرچشمه)، سلسله رویداد‌هایی را با مشارکت معاونت بانوان بنیاد فرهنگی اجتماعی خاتم الاوصیا (عج) برگزار کرد.

در این نشست «فهمیه فرهمندپور» رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نکاتی درباره نقش مشارکت حلقه‌های میانی در فرایند حکمرانی بیان کرد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدا با گرامیداشت یاد شهدای جبهه مقاومت به خصوص سید مقاومت سید حسن نصرالله و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری اظهار کرد: امسال چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و شورای عالی انقلاب فرهنگی با فرمان و دستور و ابتکار و خواست امام راحل تشکیل شده و البته در این سال‌ها تغیییراتی به لحاظ شکل و ساختار و ماموریت‌ها پیدا کرده است ولی اصل این ساختار پر برکت در واقع به خواست و دستور امام راحل شکل گرفته است و ماموریتی که این ستاد به عهده دارد در واقع حکمرانی حوزه علم و فرهنگ و حوزه‌های مرتبط با علم و فرهنگ و اجتماع است و بعد از مجمع تشخیص مصلحت نظام که به طور مستقیم در کنار رهبر معظم انقلاب و تحت اشراف رهبر معظم انقلاب ماموریت ابلاغ سیاست‌های کلان نظام را بر عهده دارند شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد سیاست گذار در حوزه علم و فرهنگ و اجتماع است و به همین دلیل یک نهاد بسیار مهم محسوب میشود.

وی در ادامه با اشاره به چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امسال چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به همین مناسبت مقرر شده که مجموعه فعالان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه‌هایی را پیشنهاد و اجرا کنند. ما عنوان ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی طبعا دغدغه و ماموریتمان سیاست گذاری حوزه زنان و خانواده و حکمرانی زنان و خانواده است. حکمرانی چیزی فراتر از قوه مجریه است و حکمرانی به معنای آن لایه یکپارچه ساز همه اجزای ساز و کار‌های نهادین در جامعه مد نظر است.

اصل ماموریت‌مان را طراحی الگوی حکمرانی زن بر خانواده گذاشته‌ایم

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر دغدغه ما حکمرانی زنان و خانواده است باید بتوانیم یک الگوی کلان ناظر به همه اجزای حکمرانی حوزه زنان و خانواده ارائه کنیم، بنابراین اصل ماموریتمان را به مناسبت چهل سالگی شورا طراحی الگوی حکمرانی زن بر خانواده گذاشته ایم. ذیل این عنوان کلی، حدود ۴۰ تا ۴۴ یا ۴۵ و قریب به ۵۰ مسئله اساسی را طراحی کردیم و گفتیم اگر قرار باشد روزی ما بخواهیم الگوی جامع برای حکمرانی زن و خانواده طراحی کنیم وقتی است که بتوانیم به این ۵۰ سوال اساسی جواب دهیم و این ۴۰ تا ۵۰ مسئله را حل کنیم.

وی اضافه کرد: باید به این مسائل درست مثل قطعات یک جورچین نگاه کنیم چرا که جورچین به شما یک منظره را نشان می دهد، اما این منظره که شما آن را یکپارچه می‌بینید خودش متشکل از از مسائل کوچکتر است. بنابراین قطعات حکمرانی یکپارچه زن و خانواده را تا حدی که الان در این مقطع میتوانستیم طراحی کردیم شاید هر چقد جلوتر برویم تعداد این پرسش‌ها و قطعات و مسئله‌ها افزایش پیدا کند و در مرحله بعد ان‌ها را تبدیل به مسئله و پرسش کردیم و تبدیل به یک عنوان قابل پژوهش و واکاوی کردیم و آن را با دستگاه‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌ها و ساختار‌های مرتبط به اشتراک بگذاریم. 

//////////////

فرهمندپور در ادامه اظهار کرد: یک مسئله و پرسش ما را دانشگاه‌ها باید حل کنند و یک مسئله و پرسش ما را قوه قضاییه باید حل کند و یک مسئله و پرسش ما را قوه مقننه باید حل کند. یک مسئله و پرسش ما را ساختار‌ها و نهاد‌های حوزوی باید حل کنند. این مجموعه‌ای از این پرسش‌ها را در واقع استخراج کردیم و عرض میکنم و روی ان تاکید میکنم که به بهانه چهلمین سالگرد ما این فرایند را شروع کردیم ولی حتما در این ایام به انجام نخواهد رسید تا این زمانی که من خدمت شما هستم اگر انشاالله آنطور که ما پیش بینی کردیم پیش رود ما ۱۱ نشست را تاکنون طراحی کردیم و ظرف یک ماه و ۳۵ روز آینده این ۱۱ نشست را انشاالله برگزار خواهیم کرد، اما انتهای آن در واقع باز است تا هر زمانی که دستگاه‌های مشارکت کننده با ما همکاری کنند و چه بسا ما سال آینده خدمت خانم سیدی زحمت بدهیم و به شما اعلام کنیم که ما تاکنون ۱۵۰ نشست را برگزار کردیم.

وی در ادامه با اشاره به این نشست ها افزود: هر زمانیکه بتوانیم به این پرسش‌ها به نحو کامل پاسخ دهیم و بعد آن خروجی این نشست‌ها و گفتگو‌ها و واکاوی‌های علمی و تکاپو‌های گفتمانی را جمع بندی کنیم و ادعا کنیم میتوانیم از دل آن یک الگوی کلان جامع و یکپارچه برای حکمرانی حوزه زنان و خانواده استخراج کنیم و آنچه که شان نزول و شروع این جلسه برای من است این نکته بود که اولین نشست را با زحمت و لطف خانم سیدی به عنوان معاون زنان بنیاد فرهنگی اجتماعی خاتم الاوصیا امرزو شروغ کردیم و در این بسته‌ای که امروز آغازگر آن هستیم آخرین آن انشاالله پنجم اذر ماه خواهد بود. البته در این فاصله حدود یک ماه ما تا الان ۱۱ نشست برگزاری کردیم، هفته آینده یک نشست با قوه قضاییه خواهیم داشت و اواسط هفته آینده دوشنبه نشستی به میزبانی شهرداری تهران خواهیم داشت و هفته پس از آن مهمان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خواهیم بود و چند روز بعدتر از آن مهمان دبیرخانه مجمع مصلحت نظام خواهیم بود. دانشگاه آزاد، دانشگاه الزهرا و دانشگاه تهران و پژهشکده زن و خانواده و حوزه علمیه و همینطور نشست‌هایی اینچنین طراحی شده است برای آنکه این قطعات را بتوانیم قدم به قدم تکمیل کنیم. 

ما یک مبنای نظری باید برای حکمرانی داشته باشیم

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به صحبتهای آغازین خود در این نشست گفت: غرضم از این صحبت‌ها این بود که در واقع این نکات را عرض کنم و مخاطبین عزیز را در جریان قرار بدهم. موضوع خاص این جلسه یا مسئله کار و مسئله‌ای که امروز مد نظرمان است همانطور که در پوستر نمایش داده شده است الگو مشارکت حلقه‌های میانی در فرایند حکمرانی زن و خانواده است.

وی افزود: من خیلی کوتاه عرض کنم حکمرانی به آن مفهومی که عرض کردم کلان‌تر از دولت و کلان‌تر از قوه مجریه حکمرانی وظیفه اش این است که به نوعی یکپارچه سازی همه فراینده‌های ارتباطی و در واقع همه رویداد‌هایی است که در بخش‌های مختلف در یک جامعه اتفاق می‌افتد و نهاد‌های مختلف در جامعه فعال هستند و روابط انسانی و مطالبات انسانی و تامین نیاز‌های آحاد جامعه این اتفاقی است که دارد در شکل ملموس و ناملموس در جامعه می‌افتد و حکمرانی، اینها را یکپارچه میکند و برای این یکپارچه سازی نیازمند مبنای نظری است یعنی باید معلوم کند چه مبنای نظری میخواهد همه این اجزا را یکپارچه کند من یک زمانی در خدمت ورزشکاران محترم و فعالان وزارت ورزش بودم و خمدت آنها عرض کردم که ما اگر که با این نگاه به حکمرانی نگاه کنیم ورزش منهای مبنای نظری نداریم، ما هنر منهای مبنای نظری نداریم، ما رسانه منهای مبنای نظری نداریم، ما یک مبنای نظری باید روی حکمرانی داشته باشیم و بر روی آن مبنای نظری استوار باشیم و بر مبنای چارچوب فکری و نظری یکپارچه آن وقت ورزش یک قطعه‌ای از این اجرایی سازی و عملی سازی این مبنای نظری میشود. 

یک مبنای نظری باید روی حکمرانی داشته باشیم و بر روی آن مبنای نظری استوار باشیم

فرهمندپور عنوان کرد: وقتی ما میگوییم حکمرانی و مردم، آیا مردم فقط ذی نفعان فعالیت‌های نظام حکمرانی هستند یا خودشان بخشی از فرایند اعمال حکمرانی با ان معنای کلانی که عرض کردم هستند. نگاه دینی ما و البته نگاه جهان مدرن در واقع همان نگاه دینی ما را تایید میکند که مردم فقط ذی نفعان نظام حکمرانی نیستند و خودشان بخشی از بدنه نظام حکمرانی هستند منتها اینکه ما بلد باشیم چگونه مردم را و البته تعبیر حضرت آقا آن حلقه‌های میانی را که واسط میان آن نظام حکمران و آن ذی نفعان عموومی هستند بتوانند از ان‌ها استفاده کنند و از آن بهره برداری کنند، به کار گیرد و در فرایند آن مبنای نظری که باید نظام حکمرانی باشد به کار گیرد آن چیزی است که مسئله امروز ما است و اگر ما دنبال حکمرانی مدل زن و خانواده هستیم یکی از ان پرسش‌هایی که حتما باید پاسخ بگیرد ان است که چگونه میشود در واقع مشارکت حلقه‌های میانی را در مسیر ان اهداف بلند و چشم انداز بلند حکمرانی جمهوری اسلامی از ان استفاده کرد.

«فهمیه فرهمندپور» رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: اکنون قصد دارم با افتخار پیام جناب آقای دکتر خسروپناه دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی که انصافا فاضل، دانشمند و حکیم و دارای سوابق علمی به مراتب قوی‌تر که حتی من به عنوان شاگرد ایشان میشناسم هستم، پیام ایشان را به این نشست ما در مجموعه نشست‌های طراحی الگوی حکمرانی زنان و خانواده است را قرائت کنم: 

بسم الله الرحمن الرحیم

در ایام چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی که الگوی حکمرانی تمدنی و نماد پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی و خانواده به عنوان نهاد اساسی جامعه اسلامی است، از همت بلند و تلاش‌های ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان در برگزاری سلسله نشست‌های طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده صمیمانه تقدیر مینماید.

این حرکت ارزشمند در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مدظله و عملیاتی ساختن اهداف سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی، گامی مبارک در تبیین و ترویج نقش تمدنی زنان و خانواده در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

در چهار دهه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی با برنامه ریزی دقیق و سیاست گذاری‌های کلان نقشی محوری در شکل دهی به ارزش‌های اسلامی و انسانی ایفا کرده است و همواره در تقویت بنیان‌های خانوادگی و اجتماعی تلاش کرده است.

خانواده به عنوان یک نهاد اساسی در نظام اسلامی، محور تربیت و کانون شکل گیری ارزش‌های اخلاقی در جامعه است و باید حمایت‌های ویژه‌ای از آن صورت پذیرد. توجه به نقش‌های اجتماعی و خانوادگی زنان نیز ضرروی است تا بتوانند به طور موثر در تمامی عرصه‌ها مشارکت داشته باشند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به تقویت بنیاد خانواده و تحقق عدالت جنسیتی توجه‌ای ویژه داشته باشد و توانمندسازی زنان و ایجاد بستر‌های حمایتی برای زنان آسیب پذیر از محور‌های اصلی در این فعالیت‌ها و اقدامات قرار گیرد. بهره گیری از الگو‌های حکمرانی مبتنی بر مشارکت و ظرفیت حلقه‌های میانی، راهبردی کلان برای ارتقا جایگاه بانوان و تقویت بنیاد خانواده در جامعه است.

در این راستا لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی به گسترش شبکه‌های تعاملی میان نهاد‌های دولتی و مردمی بپردازد و با برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی زمینه‌های شناخت و توانمندسازی بانوان ایران اسلامی را فراهم آورد.

از همه نهاد‌های دولتی و مردمی نیز دعوت میشود تا با همکاری همگانی جبهه واحدی برای تحقق این اهداف تشکیل دهند. همچنین از بنیاد فرهنگی و اجتماعی خاتم الاوصیا (عج) به ویژه معاونت بانوان این بنیاد به خاطر برگزاری و میزبانی این نشست و مجموعه اقدامات ارزشمند ایشان در راستای تقویت نهاد خانواده تقدیر و تشکر مینمایم. همچنین از تمامی تلاشگران و مجاهدان فرهنگی در ستاد خانواده و زنان که با بصیرتی انقلابی زمینه ساز برگزاری این رویداد فاخر شدند تقدیر نموده و توفقیات الهی آنان را در خدمت به آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی از درگاه ایزد منان مسئلت دارم.

عبدالحسین خسروپناه

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتها گفت: از بنیاد شریف و خدوم خاتم الاوصیا سپاس گزاری میکنم و دست خواهر عزیزم خانم سیدی را به واسطه این همراهی و همدلی که با ما کردند میبوسم چرا که یکی از ویژگی فوق العاده ایشان این است که خیلی خوب جوان‌های اطراف خودشان را فعال میکنند و منسجم میکنند و از ظرفیت جوان‌ها استفاده میکنند و واقعا ادای احترام میکنم به تلاش ایشان و تمام عزیرانی که در این نشست حضور پیدا کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب