هدف از برگزاری این نشست، توسعه همکاریها و انجام فعالیتهای مشترک و همافزا در راستای اجراییسازی بهینه قانون جهش تولید در برنامه هفتم توسعه کشور با بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای معاونت علمی و وزارت عتف بود که مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با مساعی طرفین، پروتکل همکاری حداکثر ظرف مدت 20 روز تدوین و برای اجراییسازی در کشور آماده شود.
پیشنهاد ایجاد طرح سرآمدان در حوزه فناوری
محمدنبی شهیکیتاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این نشست پیشنهاد ایجاد طرح سرآمدان برای حوزه فناوری را مطرح کرد.
وی با اشاره به مباحث حوزه پارکهای علم و فناوری و مدلهایی که میتوان به صورت همافزا با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش برد، اظهار داشت: برخی برنامهها در حوزه گرنت تعریف شده که بتوانیم گرنتهای طرح همساز و حوزه گرنتهای صنعتی را داشته باشیم.
وی افزود: شکلگیری فبلبها مدل موفق برای توسعه حوزه دانش بنیان است، چون تعهد جدید آن است که تا پایان برنامه هفتم توسعه به 30 هزار شرکت دانش بنیان برسیم؛ لذا این جریان میتواند از دل فبلب بیرون آید و این حوزه را توسعه دهد.
شهیکیتاش در بخش دیگر سخنان خود اذعان کرد: نیاز داریم یکی از دانشگاهها که در شهر تهران واقع است علاوه بر ماموریتهای قبلی خود، ماموریتی به عنوان «دانشگاه هوش مصنوعی» داشته باشد که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتوانیم یک مدل مشترکی ایجاد کنیم چرا که بحث هوش مصنوعی نیاز عصر فعلی و آینده است.
وی افزود: طرحهای ملی توانمندسازی مهارتهای حوزه دانشبنیانها را باید ارتقا دهیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم بیان داشت: ۹۶ پروژه در پارکهای علم و فناوری و ۱۱۰ پروژه در دانشگاههای کشور داریم که در پروژههای حوزه زیرساختی پارکها و مراکز رشد بالای ۷۰ درصد پیشرفت دارند که بخشی از آن را باید با استفاده از منابع ماده ۱۱ تکمیل کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین گفت: در برنامه هفتم توسعه بخش تجاریسازی اختراعات وجود دارد که میتوانیم با همکاری بنیاد ملی نخبگان مدل مشترکی در این خصوص ارائه دهیم تا بتوانیم با هدفگذاری به شاخصهای حوزه مدنظر دست یابیم.
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز در این جلسه ضمن بیان رویکرد جدید این معاونت در حمایت خروجیمحور از ارکان توسعه زیستبوم نوآوری در بخشهای مختلف سیاستگذاری، زیرساخت و... ، به بیان فرصتهای همکاری با مشارکت "بنیاد ملی نخبگان" و "بنیاد علم ایران" پرداخت.
سلطانی، رئیس بنیاد علم ایران نیز به بیان ساز و کار حمایتی بنیاد علم در قالب 6 کارگروه تخصصی و لزوم اهتمام به رونق فعالیتها در حوزه "علوم انسانی، اجتماعی و هنر" تأکید کرد.
با توجه به توضیحات پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت عتف مقرر شد، بسته حمایتی به ارزش 120 میلیارد تومان با همکاری وزارت عتف، معاونت علمی و بنیاد برای حمایت از طرحهای دانشجویان دکتری در حوزههای پژوهش و فناوری تعریف شود.
خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز به بیان ظرفیتهای این بنیاد پرداخت و اعلام آمادگی کرد که در زمینه فعالیت مشترک، علاوه بر تقویت برنامههای با خروجی مثبت در سنوات قبل، رویکردهای جدیدی در راستای جذب و بهرهگیری از ظرفیت نخبگان در راستای اثربخشی آنها در حوزه تجاریسازی اختراعات تعریف شود.
الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاست جمهوری، با اشاره به ظرفیت بند (ت) ماده 11 قانون جهش تولید، به نقش اثرگذار این بند، در استفاده از پتانسیل بخش خصوصی در توسعه پارکهای علم و فناوری پرداخت و خواستار همکاری معاونت علمی و ارکان آن در تقویت بازار و اصلاح الگوی فنبازار در کشور، تدوین مدل مشارکتی در حمایت از تکمیل زیرساختهای زیستبوم نوآوری کشور با اولویت مکانهای با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد در کشور و ایجاد سازوکار لازم با بهرهگیری از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری در سطح کشور و انجام فعالیتهای مشترک در زمینه TRL0 TRL1 در پارکهای علم و فناوری شد.
در پایان این نشست، سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن استقبال از ظرفیت طرفین بر تسریع در تهیه و تدوین برنامه و مدل همکاری تأکید کرد و توافق شد؛ برنامه مشترک در روزهای آتی توسط نمایندگان طرفین و در قالب جلسات کارشناسی تدوین و همزمان با هفته «پژوهش و فناوری» اجرایی شود.