دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1403 - 12:03

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!/ آیا گیاه‌خواری واقعاً از کشتن حیوانات جلوگیری می‌کند؟

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!  آیا گیاه‌خواری واقعاً از کشتن حیوانات جلوگیری می‌کند؟
طرفداران گیاه‌خواری همیشه تأکید دارند با نخوردن گوشت، به بقای حیواناتی مانند گاو و گوسفند کمک می‌کنند، اما در حقیقت برای تولید محصولات گیاهی مثل برنج، گندم، سویا و... تعداد بسیار بسیار زیادی حشره، موش‌، مار و... کشته می‌شوند!
کد خبر : 935625

خبرگزاری آنا، محمدامین پورحسینقلی: یکی از ادعاهای اساسی طرفداران رژیم گیاه‌خواری این است که آن‌ها با خودداری از مصرف محصولات حیوانی، از کشته شدن حیوانات جلوگیری می‌کنند. آن‌ها معتقدند که این رژیم غذایی می‌تواند دنیای بهتری برای حیوانات رقم بزند؛ بدون قربانی کردن بره‌ها، گاوها، یا مرغ‌ها. اما آیا واقعاً گیاه‌خواری می‌تواند به‌طور کامل از مرگ حیوانات جلوگیری کند؟ یا اینکه این ادعا فقط در حد تئوری زیبا باقی می‌ماند و در عمل، رژیم گیاه‌خواری هم به کشتار حیوانات، اما این‌بار به شکلی پنهان‌تر، ختم می‌شود؟

مزرعه‌های گسترده و کشاورزی: قتل‌عام موش‌ها، مارها و ...

طرفداران گیاه‌خواری همیشه تأکید می‌کنند که با نخوردن گوشت، به حیوانات کمک می‌کنند. اما آنچه آن‌ها در نظر نمی‌گیرند این است که محصولات گیاهی مثل برنج، گندم، سویا و بسیاری دیگر، به مقادیر گسترده‌ای زمین و مزارع نیاز دارند. مزارع عظیمی که برای تأمین غذای گیاه‌خواران به‌وجود می‌آیند، معمولاً پر از حشرات، موش‌ها، مارها و حیوانات کوچک دیگر هستند. و حالا چه اتفاقی برای این حیوانات می‌افتد؟ بله! کشاورزان برای محافظت از محصولات خود از آفت‌کش‌ها، سموم و دستگاه‌های دفع حیوانات استفاده می‌کنند که هر روز باعث کشته شدن هزاران حیوان کوچک می‌شود. آیا این مرگ‌ها کمتر از مرگ یک گاو در کشتارگاه اهمیت دارند؟ شاید به قول قلعه حیوانات: همه حیوانات برابرند، اما برخی حیوانات برابرترند!

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!/ آیا گیاه‌خواری واقعاً از کشتن حیوانات جلوگیری می‌کنند؟

زنبورها: قربانیان پنهان کشاورزی گیاهی

یکی از محصولات مورد علاقه گیاه‌خواران، بادام و آووکادو است. اما کمتر کسی می‌داند که برای تولید این محصولات، میلیون‌ها زنبور به مزارع آورده می‌شوند تا گیاهان را گرده‌افشانی کنند. زنبورهای عسل که به‌عنوان گرده‌افشان اصلی در این مزارع به کار گرفته می‌شوند، اغلب در شرایط سخت و غیرطبیعی پرورش داده می‌شوند.

اما این پایان ماجرا نیست. بسیاری از زنبورها پس از پایان فصل برداشت یا به دلیل حمل‌ونقل‌های طولانی‌مدت، تلف می‌شوند. بنابراین، هر بار که شما یک بسته بادام یا آووکادو می‌خورید، بدانید که تعداد زیادی از زنبورهای بیچاره قربانی شده‌اند.

آفت‌کش‌ها؟ نگران نباشید، فقط برای حشرات است!

کشاورزی در مقیاس صنعتی، نیازمند استفاده گسترده از آفت‌کش‌ها و سموم برای محافظت از محصولات در برابر حشرات و آفات است. اما این آفت‌کش‌ها فقط برای حشرات نیستند؛ بسیاری از حیوانات کوچک، پرندگان و حتی پستانداران کوچک مانند موش‌ها نیز قربانی استفاده از این سموم می‌شوند.

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!/ آیا گیاه‌خواری واقعاً از کشتن حیوانات جلوگیری می‌کنند؟

با این حال، شاید در ذهن برخی گیاه‌خواران، مرگ این حیوانات "مهم" نباشد؛ چرا که آن‌ها به‌طور مستقیم برای غذا کشته نشده‌اند. این نوع از مرگ‌ها پنهان و غیرمستقیم است، اما به همان اندازه کشنده. با هر تکه نان سویا که می‌خورید، شاید ده‌ها حیوان کوچک و بی‌گناه جان خود را از دست داده‌اند!

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!

شاید یکی از سوالات بزرگ این باشد که چرا برخی حیوانات در رژیم گیاه‌خواری مهم‌تر از دیگران به‌نظر می‌رسند؟ چرا کشته شدن گاوها و مرغ‌ها باید ناراحت‌کننده باشد، اما وقتی صحبت از مرگ موش‌ها، زنبورها، و حشرات می‌شود، دیگر حساسیتی وجود ندارد؟ در کتاب قلعه حیوانات جورج اورول، جمله‌ای معروف وجود دارد که می‌گوید: "همه حیوانات برابرند، اما برخی حیوانات برابرترند." به‌نظر می‌رسد که این جمله در دنیای گیاه‌خواران هم صادق است. برای آن‌ها، برخی حیوانات (مثل گاوها و مرغ‌ها) مهم‌تر از حیوانات کوچک‌تر هستند.

آیا گیاه‌خواری واقعاً اخلاقی‌تر است؟

وقتی به همه‌ی این موارد نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که گیاه‌خواری شاید از دیدگاه اخلاقی هم آن‌طور که ادعا می‌شود، بی‌عیب و نقص نباشد. کشاورزی صنعتی نیاز به زمین‌های گسترده، آفت‌کش‌های شیمیایی و حتی استفاده از زنبورهای گرده‌افشان دارد که همگی به نوعی باعث مرگ و آسیب به حیوانات می‌شوند.

همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند!/ آیا گیاه‌خواری واقعاً از کشتن حیوانات جلوگیری می‌کنند؟

اگر هدف جلوگیری از کشتن حیوانات است، باید به این فکر کنیم که این کار چطور انجام می‌شود و آیا کشاورزی گیاهی می‌تواند بدون آسیب رساندن به حیوانات دیگر انجام شود یا خیر.

بنابراین، دفعه بعد که یک دوست گیاه‌خوار شما را به چالش می‌کشد و ادعا می‌کند که رژیمش از مرگ حیوانات جلوگیری می‌کند، شاید بخواهید به او یادآوری کنید که موش‌های مزارع، زنبورهای گرده‌افشان و بسیاری از موجودات کوچک دیگر هم حق زندگی دارند! در نهایت، هیچ رژیمی به‌طور کامل بدون آسیب نیست، اما آگاهی از تأثیرات واقعی انتخاب‌هایمان می‌تواند به ما کمک کند تا انتخاب‌های بهتری داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب