11 حقیقت درباره «دوربین دیجیتال»/ حدود نیمقرن از ساخت اولین دوربین دیجیتال میگذرد!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اولین دوربین دیجیتال سال 1975 توسط مهندسی به نام استیو ساسون (Steve Sasson) در شرکت «ایستمن کداک» (Eastman Kodak) که اختصاراً کداک نامیده میشود، ساخته شد.
ساسون در حال کار بر روی نوع جدیدی از فناوری تصویربرداری بود. او برای گرفتن تصاویر از یک «افزاره بارجفتشده» موسوم به CCD استفاده کرد. این محصول نوآورانه پایه و اساس عکاسی دیجیتال مدرن را بنا نهاد. فناوری مورد استفاده در دوربین کداک، یک شیفت قابل توجهی نسبت به دوربینهای سنتی نگاتیو-محور بود که از فرآیندهای شیمیایی برای ضبط تصاویر استفاده میکرد.
با این حال دوربینی که ساسون ساخته بود حجیم بود و حدود سه کیلوونیم وزن داشت. فقط تصاویر سیاه و سفید با وضوح 0.01 مگاپیکسل میگرفت و برای ثبت یک تصویر لازم بود سنسور به مدت 23 ثانیه در معرض نور قرار گیرد!
به دلایل واضحی اختراع ساسون بلافاصله مورد استقبال قرار نگرفت. مدیریت کداک در مورد آینده عکاسی دیجیتال مطمئن نبود. در آن زمان، فیلم نگاتیوی همچنان فناوری غالب بود و بسیاری از جمله مدیران کداک نیازی به گزینههای دیجیتال نمیدیدند. با این حال دیری نپایید که مفهوم دوربین دیجیتال توجه علاقهمندان فناوریهای نوظهور را برانگیخت.
دوربین دیجیتال با گذر ایام به سرعت پیشرفت کرد. دوربینها کوچکتر و سریعتر شدند و از تصاویر رنگی هم پشتیبانی شد. اولین دوربینهای دیجیتال عمومی در دهه 1990 عرضه شد و چشم انداز عکاسی را برای همیشه تغییر داد. اکنون دوربینهای دیجیتال بخش مهمی از جریان زندگی روزمره را تشکیل میدهند و در تلفنها، تبلتها و البته دوربینهای تخصصی دیده میشوند.
یازده حقیقت جالب در مورد دوربینهای دیجیتال عبارتند از:
1. اولین دوربین دیجیتال که برای استفاده عمومی در سال 1994 عرضه شد Apple QuickTake 100 نام داشت. شرکت سازنده این دوربین فوجیفیلم بود. تولید این دوربین تا سال 1997 ادامه داشت.
2.امروزه اکثر دوربینهای دیجیتال از حسگر CCD یا CMOS برای ثبت تصاویر استفاده میکنند.
3. جالب است بدانید بالاترین وضوح دوربین دیجیتالی که در حال حاضر اختراع شده است، دوربین Legacy Survey of Space and Time (LSST) است که دارای وضوح چشمگیر 3200 مگاپیکسلی است. این دوربین برای اهداف نجومی طراحی شده و در رصدخانه Vera C. Rubin در شیلی نصب خواهد شد. این دوربین میتواند تصاویر دقیقی را از اجسامی به کوچکی یک توپ گلف از فاصله 24 کیلومتری بگیرد.
4. دوربینهای دیجیتال برخلاف دوربینهای نگاتیوی میتوانند هزاران عکس را روی کارتهای حافظه ذخیره کنند.
5. گاهی مواقع تصاویر نیاز به پردازش بیشتری دارد. بدین منظور دوربینهای دیجیتال فایلهای تصویری RAW را عرضه کردهاند که حاوی دادههای بیشتری نسبت به فایلهای JPEG است.
6. دوربینهای دیجیتال حرفهای موسوم به DSLR به کاربران این امکان را میدهد تا لنزهای مختلف را برای سبکهای مختلف عکاسی تغییر دهند.
7. برخی از دوربینهای دیجیتال میتوانند با وضوح 4K یا حتی 8K فیلمبرداری کنند.
8. اولین تلفن همراهی که در آن از دوربین دیجیتال استفاده شد، دوربین نوکیا 7650 بود که در سال 2002 عرضه شد و انقلابی را در عرصه تلفنهای همراه پدید آورد. عکاسی دیجیتال اشتراک گذاری فوری تصاویر را در شبکههای اجتماعی آسان ساخته است.
9. سرعت در عصر ارتباطات بسیار اهمیت دارد. بدین منظور بسیاری از دوربینهای دیجیتال جدید دارای Wi-Fi یا بلوتوث هستند تا عکاس سریعتر بتواند تصاویرش را بهاصطلاح به اشتراک بگذارد.
10.اصطلاح «زوم دیجیتال» در دوربینهای دیجیتال بدین معنی است که تصاویر به صورت دیجیتالی بزرگنمایی میشود، در حالی که زوم اپتیکال از لنز برای زوم استفاده میکند.
11. امروزه هوش مصنوعی در دوربینهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد و برای مثال فناوری تشخیص چهره در بسیاری از دوربینهای دیجیتال رایج است.
انتهای پیام/