۲۹/ بهمن /۱۴۰۳
09:39 06 / 06 /1403

عوارض فقر آهن؛ از بی‌حالی تا کاهش ضریب هوشی

عوارض فقر آهن؛ از بی‌حالی تا کاهش ضریب هوشی
فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه کم خونی برای کودکان و برگسالان عوارض زیادی دارد، گفت: بی‌حالی، اختلال در شیرخوردن و در دراز مدت کاهش ضریب هوشی و اختلال در رشد مغز از اثرات فقر آهن است.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرحسین حسینی با اشاره به اینکه چهار تا شش ماهگی سن مناسب اسفاده قطره آهن در شیرخواران است، اظهار کرد: در برخی موارد، استثنائاتی برای مصرف زودتر قطره آهن خصوصا در نوزادان نارس وجود دارد.

وی افزود: معمولا شیرخوارانی که کم‌خونی ندارند، دو تا چهار میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مصرف آهن المنتال نیاز دارند.

حسینی درباره نوزادنی که دچار کم خونی‌اند گفت: در این نوزادان به ازای هر کیلوگرم وزن، مصرف چهار تا شش میلی‌گرم قطره با نظر پزشک متخصص ضروری است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: اگر قطره آهن برای شیرخواران استفاده نشود، اولین اتفاق کم شدن ذخیره آهن و یا کم خونی است.

وی با اشاره به اینکه کم‌خونی برای کودکان عوارض زیادی دارد اضافه کرد: بی‌قراری، عصبی بودن شیرخوار، بی‌حالی، اختلال در شیرخوردن از جمله این عوارض است.

وی با بیان اینکه فقر آهن در دراز مدت بر ضریب هوشی افراد و رشد مغزی اثرات مخرب دارد، افزود:مصرف آهن برای کودکان، خصوصا کودکان کمتر از دو سال ضرورت دارد.

متخصص کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: جگر، انواع گوشت قرمز، سبزیجاتی که برگ سبز دارند، حبوبات و انواع عدس دارای مقادیر بالای آهن هستند.

حسینی با اشاره به اینکه آهن موجود در گیاهان با هم تفاوت دارد اضافه کرد: جذب آهن گوشت قرمز بسیار زیاد است، ضمن اینکه آهن بیشتری نسبت به منابع گیاهی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب