لزوم استفاده از ظرفیتهای بینالمللی در حوزه زیست پزشکی/ دولت جدید به ثروت آفرینی از علم توجه ویژه دارد
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هشتمین جلسه گروه زیست پزشکی فرهنگستان علوم با موضوع بررسی حکمرانی علم و فناوری کشور در حوزه زیست پزشکی و زیست فناوری در تالار فارابی برگزار شد.
محمدرضا مخبردزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در این جلسه بیان کرد: باید از فرصت و ظرفیت دیدگاهی دکتر پزشکیان رئیس جمهور و عارف معاون اول رئیس جمهور در حوزه علمی را مورد توجه قرار دهیم چراکه نگاه مثبتی به به ثروت آفرینی از جریان علمی کشور دارند و اگر فرهنگستان علوم بتواند در این حوزه خوب برنامه ریزی کند و سند مبسوط و قابل اتکایی را طراحی کند، مطمعناً سریعتر به نقطه عمل و اجرا میرسد.
وی گفت: باید از ظرفیتهای بینالمللی در حوزه زیست پزشکی استفاده کنیم. این موضوع را میتوان با پیشنهاد و همفکری سایر اعضاء دنبال کرد، به عنوان مثال حداقل استفادهای که میتوان از این ظرفیت داشت برای بهروزکردن تجهیزات است. در استفاده از این ظرفیت بینالمللی ضعیف عمل شده و بسیار جای کار دارد.
مخبردزفولی، برنامهریزی در چند موضوع ازجمله موضوع تراریخته را به گروه پیشنهاد داد و بیان کرد اعضای این گروه میتوانند در این زمینهها برنامههای مناسبی به فرهنگستان ارائه دهند.
وی عنوان کرد: بحث تراریخته از مسائل مهم و کلیدی کشور است و باید در این زمینه بررسی کامل با نگاه به کشورهای دیگر و با نگاه به آینده صورت گیرد تا تکلیف این موضوع بسیار مهم و حساس مشخص شود.
علیزاده، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گزارشی را در این حوزه ارائه داد. وی توضیحاتی درباره مراجع قانونگذار و مراجع اجرایی و صندوقهایی که در این حوزه بوده بیان کرد.
حسن جلیلی عضو مدعو فرهنگستان علوم درباره گزارش ارائهشده گفت: تفکیک وظایف در این عرصه باید بسیار شفاف و کاملا مشخص با تعیین حد و مرزها باشد. نکته دیگر مشخص کردن صندوقی برای دریافت اعتبارات بینالمللی است و اینکه ذیل کدام نهاد باشد تا بهتر و موثرتر در این حوزه مورد استفاده قرار گیرد.
دهقان، عضو وابسته فرهنگستان علوم نیز کاستیها و کمبودها و هم افزاییها در تمامی سطوح حکمرانی را مطرح و بیان کرد توزیع منابع به طور مناسب بین ساختارهای حکمرانی علم و فناوری در کشور انجام نمیشود و باید یک نهاد متمرکز داشته باشیم تا توزیع منابع صحیح انجام شود و همچنین توزیع منابع باید بر اساس یک سازوکار اصولی صورت گیرد.
جواد محمدی، عضو مدعو فرهنگستان علوم، بیان کرد: باید برنامه هفتم توسعه را از نظر اقتصاد زیستی تبیین و شاخصها یعنی همان اعداد و ارقام را در این حوزه مشخص کرده و سپس اینکه چگونه آن را سریعتر عملیاتی و اجرا کنیم را مورد بررسی قرار دهیم.
قانعی رئیس گروه زیست پزشکی ضمن تشکر از نظرات تمامی اعضاء بیان کرد: نگاهی که ما به حکمرانی در حوزه زیست پزشکی و زیست فناوری باید داشته باشیم این است که آنچه که میتوانیم با توجه به شرایط و امکانات موجود و تغییرات حاصل شده تبدیل به اجرا کنیم و همینطور چگونگی ایجاد ثروت آفرینی در این حوزه است.
وی ادامه داد: باید به عددی درست در زمینه زیست فناوری برسیم و در حال حاضر با وجود دکتر مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم باید از این ظرفیت استفاده کرد چراکه با توجه به تسلط ایشان در این حوزه (چه در حوزه سیاستگذاری و چه در حوزه اجرا) باید سریعتر رویکرد مدل حکمرانی کاملی را به نتیجه مطلوب برسانیم.
انتهای پیام/