حفظ آبها و جنگلها؛ اولویت اول محیطزیست برای سال جدید/ سکته پرندگان در انفجارهای پی در پی روزهای آخر سال
اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و از پیشکسوتان عرصه محیط زیست است. او پرنده شناسی چیره دست است و البته طبع لطیف و طبیعت گرایانهای دارد. او هر جایی سخنرانی میکند صدای پرندهای را هم تقلید میکند تا همیشه با خود روح سبز محیط زیست را جاری کرده باشد.
در گفتوگوی خبرنگار گروه اجتماعی آنا با او درباره سکته کردن پرندگان در انفجارهای پی در پی روزهای آخر سال تا ملاحظات علمی در مدیریت محیط زیست و حتی ماهیان قرمز و مهاجرت پرندهگان بحث شده است.
او میگوید: من هیچ گاه صحبتهای غیر علمی انجام نمیدهم و تمام گفتههایم در حوزه محیط زیست پایه علمی دارد.
مشاور رئیس سازمان محیط زیست به علت انتخاب پرندگان برای تخم گذاری در محیطهای آرام اشاره میکند و میگوید: پرندهای مانند پلیکان که ماهیخوار است به دلیل وجود امنیت در جزایر دریاچه ارومیه تخم گذاری میکند. در این منطقه کسی مزاحم آرامش این پرنده نمیشد به همین دلیل هر روز حدود 200 کیلومتر پرواز میکرد و به میان دو آب می رفت و با ماهی پیش فرزندانش باز میگشت.
کهرم استفاده از ماهی قرمز در سفره هفت سین را یک ضمیمه اضافی بی اصل و نصب می داند و اظهار می کند:با این سنت غلط هر سال باعث کشتار حدود 10 میلیون بچه ماهی می شویم در این سنت باید بازنگری کنیم |
وی معتقد است؛ امنیت برای تخم گذاری پرندگان مهم تر از غذا است و میگوید: در دریاچه ارومیه غذا وجود ندارد اما انتخاب این محل توسط پلیکان برای تخم گذاری این موضوع را نشان می دهد که امنیت موثرتر و اولویتش بیشتر از غذا است.
کهرم در خصوص روزهای پر مخاطره مثل چهارشنبه سوری و مضرات آن برای طبیعت هم نظرات جالبی دارد. او میگوید؛ ترقه و نارنجک آلودگی صوتی، نوری و حرارتی ایجاد میکند و آرامش درختان، گیاهان و پرندگان را بر هم میزند.
او با کمی تامل میگوید: در گذشته در روز چهارشنبه سوری ترقه و نارنجک نبود، کما اینکه در سفرههای هفت سین ماهی قرمز و لاک پشت نبود. در نقاشی سفره هفت سین کمال الدین بهزاد که آن را به زیبایی نقاشی کرده هیچ ماهی قرمزی دیده نمی شود.
کهرم استفاده از ماهی قرمز در سفره هفت سین را یک ضمیمه اضافی بی اصل و نصب می داند و اظهار می کند:با این سنت غلط هر سال باعث کشتار حدود 10 میلیون بچه ماهی می شویم در این سنت باید بازنگری کنیم.
وقتی نوبت به نظرش درباره وضعیت محیط زیست ایران در سالی که گذشت می رسد کمی فکر می کند و می افزاید: این عقیده شخصی من است که باید برگردیم و ببینیم بهبود وضعیت محیط زیست را از کجا شروع کردیم.
وی ادامه میدهد: در دولت دهم گفته شد باید وارد پارک های ملی شوید و معادن را استخراج کنید که پارک ملی بهرامی پور از این طرح بی نصیب نماند. رئیس جمهور قبلی معتقد بود باید از جنگل ها برای دور زدن تحریمها استفاده کنیم. همین طور انواع و اقسام امتیازات را به شکارچیان داده شده بود و تصمیم داشتند آشوراده را به یک فرد سرمایه گذار واگذار کنند تا در آنجا یک سایت گردشگری بسازد.
وی با هیجان خاصی می گوید: هم اکنون پارک ملی بهرامی پور پس گرفته شده، جنگل ابر منطقه حفاظت شده اعلام شده ، در آشوراده یک آجر هم پیاده نشده و طرح گردشگری کردن این محل از افکار خارج شده است.
سال گذشته سال پیروزی مردم ایران در حیطه محیط زیست بود
مشاور رئیس سازمان محیط زیست سال گذشته را سال پیروزی مردم ایران در حیطه محیط زیست می داند و عنوان می کند: زمانی که رئیس جمهور اعلام کرد قصد دارند آشوراده را بر اساس مصوبه هیات دولت به یک سایت گردشگری تبدیل کنند 80 تشکل زیست محیطی به همراه NGO ها مخالفت خود را اعلام کردند.
او معتقد است با لغو این طرح، درجاتی از دموکراسی را در سال گذشته مشاهده کردیم، و در این باره تاکید می کند: من به عنوان مشاور خانم ابتکار علیرغم اینکه ایشان توجیه می کرد، این مساله را اعلام کردم که محیط زیست منطقه میانکاله را باخت.
کهرم می افزاید: بر اساس صحبت های مقام معظم رهبری اولویت اول سال آینده محیط زیست حفظ جنگل ها ،آب و طبیعت و اولویت های کلی مملکت برای سال جدید جلوگیری از زمین خواری و نابودی مراتع است .
مشاور رئیس سازمان محیط زیست دغدغه شخصی خود را حفاظت از منابع آبی اعلام میکند و یاد آور می شود: سازمان حفاظت محیط زیست باید نهایت تلاش خود را انجام دهند تا منابع آبی مثل رودخانه ها و تالاب ها را در سال آینده حفظ کند.
انتهای پیام/