دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1395 - 15:35
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ توزیع نیروی برق تهران بزرگ:

برای تأمین برق پایتخت در تابستان آمادگی کامل داریم/ راه‌اندازی نرم‌افزار مدیریت آنلاین شبکه

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از آمادگی کامل این شرکت به منظور تأمین برق پایدار شهر تهران درتابستان 95 و ایجاد تمهیدات ویژه به منظورپایداری شبکه برق رسانی خبر داد.
کد خبر : 92795

به‌ گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، کامبیز ناظریان با اشاره به پیش‌بینی افزایش دما در تابستان جاری و همچنین همزمانی با ماه مبارک رمضان اظهار کرد: عملکرد موفق همکاران طی سال‌های گذشته در تامین برق پایدار مشترکین به‌ویژه در فصل تابستان سطح توقع مشترکین را افزایش داده است، از این رو حفظ پایداری شبکه برق‌رسانی بیش از بیش ضروری است.


راه‌اندازی نرم افزار مدیریت آنلاین شبکه


وی با اشاره به برنامه‌های این معاونت در باره گذر از تابستان 95 عنوان کرد: راه‌اندازی نرم‌افزار مدیریت آنلاین شبکه با هدف کنترل لحظه ای وضعیت شبکه برق‌رسانی تهران یکی ازفعالیت های مهم صورت گرفته است.


وی با اشاره به آمادگی بیش از 2 هزار نیروی عملیاتی توزیع برق تهران بزرگ در پیک بارتابستان افزود: بهره‌برداری از 170 دستگاه سکسیونر جدید به منظور بهبود قابلیت مانور شبکه، بهره‌برداری از نرم افزار جدید مبتنی بر وب و GISدرمدیریت اتفاقات، تعدیل بار نقاط پربار و نامتعادل شبکه شامل 1000 فیدر،92 ترانسفورماتور پربار و 750 فیدر با بار متعادل و همچنین بارگیری و بازدید تمامی پست‌ها شامل 18 هزار دستگاه تراسفورماتور و اجرای مانورهای آمادگی مقابله با بحران از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته است.


ناظریان با تاکید بر اهمیت اجرای طرح‌های پیک سایی در توزیع برق تهران تصریح کرد: اکنون طرحی با بیش از 220 مگاوات کاهش پیک درسطح شهر تهران در حال اجرامی باشد و جایگزینی حدود 70 کیلومتر از شبکه کابلی فرسوده در هردو بخش فشار متوسط و فشار ضعیف و همچنین تحویل و نصب 6200 دستگاه خازن 12.5 کیلووار هوایی به ظرفیت تقریبی 80 مگاوار از برنامه‌های اجراشده در زمینه کاهش پیک است.


به گفته وی، راه‌اندازی نرم‌افزار جامع بهره‌برداری، ارتقای پاسخگویی سیستماتیک به تماس‌های مشترکین از طریق افزایش خط RIR و ارتقای سیستم خودکار پاسخگویی 240 کاناله، افزایش توان پاسخگویی سامانه فوریت‌های برق (121) و همچنین کنترل مستمر فیدرهای فشارضعیف پربار، شناسایی فیدرهای پرعارضه تکراری به منظور تعدیل و تقلیل بار و بهینه‌سازی شبکه‌های فرسوده از جمله برنامه‌های گذر از تابستان از سوی امور هماهنگی فوریت‌های برق معاونت بهره‌برداری است.


صرفه‌جویی 400 مگاواتی مصرف انرژی با همکاری مشترکین


ناظریان با اشاره به این که تمام تلاش توزیع برق تهران براین است که پیک مصرف تابستان را بدون خاموشی وحادثه پشت سر بگذرانیم، تصریح کرد: اگر هر مشترک با تغییر نگرش خود درخصوص استفاده از تجهیزات پرمصرف برقی و نحوه بهره‌برداری و زمان استفاده از آن‌ها تنها 100 وات صرفه‌جویی داشته باشد در زمان پیک بار حدود 400 مگاوات در مصرف انرژی صرفه جویی خواهدشد.


وی تصریح کرد: در کنار تمام تمهیدات و فعالیت‌های صورت گرفته به منظور تأمین برق پایدار شهر تهران، جدی گرفتن مساله مدیریت مصرف برق از سوی مشترکین تنها راه مقابله با بحران خاموشی در فصل تابستان است.
توسعه پروژه‌های اتوماسیون و مانیتورینگ پست‌های توزیع


معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت با اشاره به اینکه بالغ بر 85 درصد زمان رفع خاموشی‌های 20 کیلوولت مربوط به انجام عملیات مانور درشبکه است؛ بهبود زمان رفع خاموش‌های شبکه 20 کیلوولت را ضروری خواند و افزود: در این زمینه نسبت به توسعه اتوماسیون در شبکه 20 کیلوولت، لزوم مانیتورینگ وضعیت کلی شبکه و پست‌های مهم و همچنین بهره‌گیری از دانش و فناوری روز در مدیریت شبکه با هدف افزایش قابلیت اطمینان و کاهش زمان خاموشی مشترکین اقدام شده است.


وی با اشاره به اینکه استفاده از تجهیزات اتوماسیون حدود 10 درصد زمان خاموشی هرمشترک را کاهش می‌دهد؛ اظهار داشت: خوشبختانه تا امروز فعالیت‌های خوبی در باره راه اندازی وتجهیز سیستم‌های اتوماسیون با فناوری‌های روز دنیا از سوی توزیع برق تهران بزرگ صورت گرفته و درحال حاضر شهر تهران مجهز به 1250 کلید 20 کیلوولت اتومیت با قابلیت قطع ووصل از راه دور است.


به گفته وی، بیش از 50 درصد از حجم اتوماسیون‌های کشور در شهر تهران است افزود: یکی از اهداف و برنامه‌های ما این است که تا سه سال آینده 1250 کلید اتومات 20 کیلوولت را به 6 هزار کلید افزایش دهیم.


وی همچنین از اجرای پروژه مانیتورینگ پست‌های توزیع در تهران خبرداد و گفت: در حال حاضر شرکت توزیع برق تهران دارای قابلیت مانیتورینگ آنلاین تمامی فیدرهای 20 کیلوولت شهر تهران با هدف کنترل و پایداری شبکه برق‌رسانی است.


بازسازی و بهینه‌سازی شبکه‌های توزیع


معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت با اشاره به فعالیت‌های توزیع برق تهران به منظور دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: در این زمینه بازسازی وبهینه سازی شبکه‌های توزیع یکی از این برنامه‌ها است که با شناسایی نقاط ضعف شبکه، بازدید و سرویس شبکه وهمچنین گزارشات دریافتی از سوی مشترکین؛ برنامه‌ای با برآورد حداقل هزینه تهیه وبه منظور اجرا به مناطق 22 گانه برق ابلاغ شده است.


وی افزود: معاونت بهره‌برداری شرکت همچنین به منظور کاهش هزینه‌ها، پیش از وقوع حوادث و اتفاقات نسبت به انجام عملیات‌های تعمیراتی و بازسازی اقدام کرده و بر همین اساس برنامه ای در قالب تعمیرات پیشگیرانه (pm) تهیه و اجرا کرده است.


ناظریان با تاکید به اینکه امروزه پشگیری از تلفات انرژی یکی از مباحث مهم و مورد توجه در صنعت برق است، اظهار کرد: در همین باره یکی از اولویت‌های ما این است که با توجه به شرایط شبکه موجود و بدون صرف هزینه مضاعف بتوانیم نقاط ضعف و اتصالات سست شبکه را شناسایی و رفع کنیم.


وی خاطر نشان کرد: اکنون شرکت توزیع برق تهران بزرگ از فناوری گرمانگاری در تشخیص نقاط ضعف شبکه بهره ‌می‌برد و در سال جاری بیش از 6 هزار نقطه شناسایی و عملیات سرویس و بهینه‌سازی که نقش مهمی در کاهش تلفات دارد، اجرا شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته