دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تحقیقات نشان داد:

بیش از 400 میلیون نفر به کویید طولانی مبتلا شدند/اثرات مخرب کووید طولانی بعد از 4 سال

بیش از 400 میلیون نفر به کویید طولانی مبتلا شدند اثرات مخرب کووید طولانی بعد از 4 سال
افرادی که به کووید مبتلا شده‌اند پس از بهبودی کامل درگیر عوارضی شده که به آن پسا کووید یا کویید طولانی گفته می‌شود، از خستگی مفرط می‌توان به یکی از اصلی‌ترین عوارض کویید طولانی اشاره کرد.
کد خبر : 927473

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ به نقل از ساینس دیلی، بر اساس این تحقیق، هزینه اقتصادی تخمینی، از عواملی مانند خدمات مراقبت‌های بهداشتی و بیمارانی که قادر به بازگشت به کار نیستند، سالانه حدود ۱ تریلیون دلار در سطح جهان یا حدود ۱ درصد از اقتصاد جهانی است.

این تحقیقات تلاشی برای خلاصه کردن دانش و اثرات طولانی مدت کووید ۱۹ در سراسر جهان چهار سال پس از اولین ظهور آن است.

زیاد العلی، رئیس تحقیق و توسعه در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، گفت: «این مطالعه با هدف ارائه نقشه راه برای اولویت‌های سیاست و تحقیقات است.»

نتایج دیگر شامل این است که حدود ۶ درصد از بزرگسالان در سراسر جهان کووید طولانی داشته اند. بسیاری از مردم به طور کامل بهبود نیافته اند. و درمان همچنان یکی از بزرگترین چالش‌ها است.

لانگ کووید (کووید طولانی) می‌تواند منجر به خستگی شدید، اختلالات ریتم قلب و مشکلات تمرکز شود.

بسیاری از کسانی که به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند تا مدت‌ها پس از بهبود همچنان از عوارض این بیماری رنج می‌برند. مجموعه این عوارض را عوارض پساکرونا، پُست کووید، کووید مستمر و یا لانگ کووید می‌نامند.

دانشمندان آمریکایی در مجله تخصصی Nature Medicine گزارش دادند اولین بیماران پس از ابتلا به ویروس SARS-CoV-۲ در ماه مارس ۲۰۲۰ از مشکلات طولانی‌مدت سلامتی خود خبر داده‌اند.

در سال ۲۰۲۰ حدود ۶۵ میلیون نفر در جهان به لانگ کووید مبتلا بودند. این رقم ولی در سال ۲۰۲۱ از مرز ۲۱۱ میلیون نفر گذشت. در سال ۲۰۲۲ تعداد مبتلایان تا ۳۳۷ میلیون نفر افزایش یافت و در سال گذشته هم این رقم به ۴۰۹ میلیون نفر رسید.

به گزارش دویچه وله، در گزارش به این موضوع هم اشاره شد، افرادی که پس از اولین موارد ابتلا به ویروس SARS-CoV-۲ به سندرم لانگ کووید مبتلا نشده‌اند، همچنان در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند.

بر اساس یافته‌های جدید ولی واکسیناسیون علیه کرونا می‌تواند خطر ابتلا به کووید مستمر را در بزرگسالان بین ۱۵ تا ۷۰ درصد کاهش دهد.

بروز عوارض پساکرونا در بیماران بسیار متفاوت بوده است. اغلب، پزشکان این بیماری مزمن طولانی مدت را به درستی تشخیص نمی‌دهند و به همین دلیل شکایات بیمار، برای مثال خستگی مفرط را جدی نمی‌گیرند.

از همان روزهای اولیه همه‌گیری، خیلی زود مشخص شد برخی از افرادی که به SARS-CoV-۲ یا ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، بهبود کامل نیافته‌اند و نشانه‌های ناتوان‌کننده بیماری تا هفته‌ها و ماه‌ها در بدنشان باقی است.

متخصصان تردید داشتند و قدری سرگردان بودند. آنها برای شناسایی کووید طولانی‌مدت و بررسی نشانه‌های آن دست به مطالعات بسیاری زدند. در حالی که از روزهای آغازین این بیماری مدت زیادی گذشته، همچنان پرسش‌های بسیاری در این حوزه باقی مانده است.

یک نظرسنجی مرکز ملی آمار سلامت ایالات متحده در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) تخمین زده است که تقریبا هفت درصد از بزرگسالان آمریکا و بیش از یک درصد از کودکانی که به کووید۱۹مبتلا شده‌اند در مقطعی، کووید طولانی‌مدت داشتند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب