یادداشت تلگرامی ابتکار از آتشسوزیهای اخیر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار در کانال تلگرامش نوشت:
«آتشسوزی جنگل» که در مناطقی با گیاهان اشتعالپذیر روی میدهد، در کشور ما به لحاظ اقلیمی به خصوص در ماههای گرم به دلایل مختلفی از جمله عوامل انسانی مکرر است. اتفاقی که در همه کشورها با اقلیمهای مساعد مانند استرالیا، کانادا، آمریکا و این روزها در بخشی از جنگلهای روسیه کنترلناپذیر ادامه دارد.
در ایران وظایف، اعتبارات و تجهیزات مربوط به اطفای آتشجنگلها در اختیار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است و چنانچه آتشسوزی رخ دهد، براساس قانون هر استان دارای ستاد مدیریت بحران بوده که موضوع اطفاء آتشسوزی را هدایت میکند.
البته نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست در این مواقع با عشق و انگیزه و فداکاری به کمک نیروهای موظف میآیند ولی به دلیل عدم آشنایی برخی شهروندان با این تقسیم وظایف، اظهارنظرهایی میشود که نه تنها بیانصافی در قبال نیروهای پاکباز سازمان بلکه گاه شکل توهین گرفته و سبب دلسردی این عزیزان میشود.
هلیکوپتر، هواپیمای آبپاش و سایر تجهیزات در اختیار ستاد مدیریت بحران و فرماندهی مربوط به سازمان جنگلهاست، بنابراین طلب هلیکوپتر از این سازمان فقط نشانه بیاطلاعی درخواستکنندگان از شرح خدمات و تقسیم وظایف دستگاههای دولتی است، مگر برای مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست. البته تلاش میشود تعامل با سازمان جنگلها و مراتعی نیز بیش از پیش افزایش یابد.
در جریان آتشسوزی پاسارگاد همه نیروهای محیط زیست با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استانفارس در صحنه حضور داشتند و به اذعان مردم محلی تمام توان خود را برای اطفای حریق گذاشتند. در ستاد و بخشهای دیگری سازمان هم ارتباط و پیگیری با ستاد بحران در وزارت کشور و استان برقرار بود و آنچه در توان داشتند انجام دادند و خوشبختانه در مدت زمانی کمتر از دو روز آتش اطفا شد و این به خاطر وجود نیروهای مردمی و مشارکت همگانی در این امر است.
برخلاف بعضی اظهارنظرها هم اینگونه نبوده که هلیکوپتری در میان نباشد و بالگرد هلالاحمر حتی پروازهای بیش از معمول داشته است.
بلافاصله پس از اطفاء آتش جنگلهای پاسارگاد، پارکملی بمو دچار آتشسوزی شد که تعدادی نیروهای مختلف آنجا حضور یافته و با کمک مردم غیور فارس که با همه توان به میدان میآیند حدود ساعت 7 بعد از ظهر آتش تقریبا خاموش شد.
در جریان این اتفاق برای بمو 75 هکتار پوشش علفی سوخته است. البته سه آتشسوزی دیگر هم در فارس و در مناطق کر و خانزنیان، همینطور بخشهایی از جنگلها در ایلام و لرستان نیز دچار آتشسوزی شد که خوشبختانه اطفاء شده است.
آتشسوزی در شرایط فعلی امر غریبی نیست ولی ما وظیفه داریم آموزشهای تخصصی از طریق برگزاری مانور، تهیه تجهیزات، همکاری دستگاهها داخل ستاد بحران را دنبال کنیم و ضمن آموزش عمومی به مردم که متاسفانه بیشتر موارد به خاطر خطاهای انسانی هست، برای مقابله با آتش آماده باشیم.
انتهای پیام/