انجمن علمی مشترک اساتید حوزه و دانشگاه راهاندازی میشود/ از تولید نشریات علمی تا ترویج کرسیهای نظریهپردازی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهمنظور عملیاتی شدن تفاهمنامه حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی نشستی با حضور حجتالاسلام حسن خیری رئیس دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه در واحد خرمآباد برگزار شد.
رئیس دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در این نشست گفت: موضوع عقد تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و حوزههای علمیه موضوعی اساسی برای استفاده از ظرفیتهای دو نهاد متناسب با سیاستهای این دو نهاد است.
خیری توضیح داد: بهدنبال امضای تفاهمنامه مشترک توسط آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بهمنظور عملیاتیسازی مفاد این تفاهمنامه یک دبیرخانه مرکزی در قم تشکیل و ذیل آن در هر استان یک دبیرخانه استانی تعریف شد تا براساس ظرفیتهایی که در هر استان وجود دارد در راستای تحقق این همکاری اقدام شود.
وی متذکر شد: زمینههای کاری بسیار زیادی ازجمله برگزاری کرسیهای مشترک، نشستهای تخصصی و همایشهایی که میتواند دو دیدگاه را به هم نزدیک کند در حوزه و دانشگاه وجود دارد و حال که موضوع هیئت علمی وابسته و دستیاران آموزشی در دانشگاه مطرح است میتوان با یک برنامهریزی مناسب از توانمندیهای استادان و فضلای حوزه بهخصوص درعلوم انسانی با رویکرد اسلامی در هویتسازی اسلامی، فرهنگی، انقلابی، ملی و مذهبی و نیز هویت علمی و تخصصی برای بهرهبرداری دانشجویان در عرصههای مختلف استفاده کرد.
رئیس دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه عنوان کرد: امروز حوزهها از جهات تخصصی متفاوت از دهههای گذشته هستند و در بسیاری از علوم نوپدید نظیر هوش مصنوعی، فقههای تخصصی، فلسفههای مضاعف و کلام جدید خیلی زودتر از دانشگاهها وارد شدهاند.
حضور اندیشمندان دارای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی
خیری، حضور اندیشمندان و استادان متخصص و دارای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی را از مواردی عنوان کرد که حوزه میتواند از وجودشان بهرهمند شود؛ به گونهای که گفتمان و جریان علمی مشترک را ایجاد کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم به اهمیت مراکز مشاوره اشاره کرد و گفت: مشاوره امروزه دیگر منحصر به بحثهای روانشناسی نیست و شاخههای دیگری نظیر روانشناسی با رویکرد اسلامی، مشاورههای فقهی و حقوقی از مواردی است که باید در نظر گرفته شود.
رئیس دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه، مرکز پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه را ظرفیتی برشمرد که در بحث هویت اسلامی و سبک زندگی اسلامی باید مورد توجه و امعاننظر قرار گیرد.
خیری به تأکید دکتر طهرانچی بر بحث فرصتهای مطالعاتی اشاره کرد و متذکر شد: دبیرخانه مرکز همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه میتواند زمینههای لازم برای فرصتهای مطالعاتی با استفاده از ظرفیتهای مراکز تخصصی و برجسته ملی، بینالمللی و مراکز اقماری که در حوزه شکل گرفته را ایجاد کند.
وی، راهاندازی انجمنهای علمی مشترک اساتید حوزه و دانشگاه، انجمنهای مشترک علمی طلاب و دانشجویان بهمنظور تولید نشریات علمی، ترویج کرسیهای نظریهپردازی و استفاده از تجربیات انباشته شده در سالهای اخیر را از برنامههای در حال انجام دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه عنوان کرد.
رئیس دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه و دانشگاه گفت: در بسیاری از عرصهها نیازی به حضور فیزیکی استاد نیست و میتوان از ظرفیتهای فضای مجازی برای این امور استفاده کرد؛ بنابراین باید با بسیج امکانات خود و اطلاعرسانی گسترده در خبرگزاریها و فضای مجازی کارهای ملی و فراملی را در این مسیر سامان داد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان هم در این نشست با اشاره به ظرفیتهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و حوزههای علمیه کشور بر لزوم آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در اجرایی کردن مفاد تفاهمنامه همکاری مشترک حوزه و دانشگاه تأکید کرد.
محمدرضا جابرانصاری گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان تمامی توان خود را در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم و افزایش همکاری حوزه و دانشگاه به کار میگیریم.
حجتالاسلام احد عبدالهی مدیر حوزههای علمیه استان لرستان، حجتالاسلام فرجالله براتی معین دانشگاه آزاد اسلامی استانهای خوزستان و ایلام، حجتالاسلام فتحالله مؤمنیمنش معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی لرستان و فیروز امیری معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی لرستان در این نشست حضور داشتند.
انتهای پیام/