دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد؛

پیوستن ۲۸ میلیون نفر به برنامه «سلامت خانواده» طی امسال

پیوستن ۲۸ میلیون نفر به برنامه «سلامت خانواده» طی امسال
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پیوستن ۲۸ میلیون نفر دیگر از جمعیت کشور به برنامه سلامت خانواده» طی امسال خبر داد.
کد خبر : 919738

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، حسین فرشیدی در تشریح اقدامات انجام شده در جهت تقویت شبکه بهداشت و درمان شهری کشور و همچنین گسترش برنامه سلامت خانواده به کل کشور، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر شده که تا پایان امسال کل جمعیت شهری کشور یعنی معادل ۲۸ میلیون نفر دیگر نیز به برنامه سلامت خانواده بپیوندند.

وی افزود: شبکه بهداشتی و درمانی کشور از دستاورد‌ها و افتخارات انقلاب اسلامی است که در کنترل بیماری‌ها و افزایش چشمگیر شاخص‌های بهداشتی نقش بی‌بدیلی دارد. در حال حاضر ۹۷ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده بوده و از این طریق با شبکه بهداشتی و درمانی کشور در هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان تلاش‌های دولت سیزدهم در جهت تقویت شبکه بهداشتی و درمانی در مناطق شهری، توضیح داد: با اجرای برنامه پویش ملی سلامت و شناسایی تعداد زیادی از بیماران پرفشاری خون و دیابت که از بیماری خود اطلاع نداشتند، ضرورت تقویت شبکه بهداشت و درمان شهری به ویژه جهت دسترسی سنین بالای ۳۰ سال، بیش از پیش مشخص شد؛ چراکه اگر در شهر‌ها نیز این شبکه همانند روستا‌ها فعال بود، قاعدتا با چنین آماری مواجه نمی‌شدیم.

فرشیدی ادامه داد: به این ترتیب اجرای برنامه سلامت خانواده در مناطق شهری در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و پس از هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌ها و سازمان‌های ذینفع از جمله سازمان‌های بیمه‌گر و تدوین و اصلاح دستورالعمل‌های مربوطه، برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک» به تدریج در شهرستان‌های مختلف به اجرا گذاشته شد؛ به طوری که اکنون ۱۹۵ شهرستان و جمعیتی بالغ بر ۲۷میلیون نفر در این شهرها، تحت پوشش این برنامه قرار دارند و با لحاظ اعتبارات لازم، پوشش برنامه در تمام شهر‌ها تا پایان امسال کامل شود.

وی با بیان اینکه با اجرای برنامه سلامت خانواده مقرر شده که برای هر ایرانی و هر کد ملی، یک پرونده سلامت ایجاد شود، تاکید کرد: البته اقدامات وزارت بهداشت محدود به تشکیل پرونده سلامت نمی‌شود، بلکه برای هر ایرانی که دارای کد ملی است یک مراقب سلامت در نظر گرفته‌ایم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در مجموع در قالب برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک، مقرر شده که مراقبان سلامت سنین بالای ۳۰ سال در شهر‌ها و شهرستان‌های تحت پوشش برنامه، هر شش ماه یک‌بار به لحاظ فشارخون، دیابت و برخی سرطان‌های شایع غربالگری و کنترل شوند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اجرای طرح سلامت خانواده، زیرساخت‌ها و زمینه اجرای برنامه پزشکی خانواده در مناطق شهری را فراهم می‌کند، افزود: اجرای کامل این برنامه و تحقق اهداف در نظر گرفته شده، علاوه بر زیرساخت‌های فیزیکی، نیازمند نیروی انسانی است.

فرشیدی اضافه کرد: بر همین اساس در برنامه سلامت خانواده به ازای هر یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت، یک کارشناس بهداشت لحاظ شد تا به این ترتیب مراقبان سلامت مانند بهورزان در روستاها، مراقبت فعال افراد تحت پوشش خود را داشته باشند. البته در استان‌های فارس و مازندران که چندین سال است برنامه پزشکی خانواده در حال اجراست به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک کارشناس بهداشت به عنوان مراقب سلامت، فعال است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیماری‌های غیرواگیر را عامل بیش از ۸۰ درصد مرگ‌ها در کشور خواند و با بیان اینکه ۴۳ درصد از این مرگ و میر‌ها به بیماری‌های قلب و عروق مربوط می‌شود که از عوامل خطری نظیر فشارخون بالا و دیابت ناشی می‌شوند، افزود: بنابراین لازم است مراقبان سلامت با انجام اقدامات تشخیصی بهنگام از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و با ارجاع بیمار شناسایی شده به سطوح بالاتر خدمات، اقدامات درمانی مورد لزوم را برای او فراهم آورند.

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌ها، تشخیص و درمان به موقع بیماری‌ها و همچنین اهمیت افزایش سطح سواد سلامت جامعه در این رابطه، گفت: در مجموع طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر شده که تا پایان امسال کل جمعیت شهری کشور یعنی معادل ۲۸ میلیون نفر دیگر به برنامه سلامت خانواده بپیوندند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب