ژاپن از بیم تروریستها مواد هستهای را به آمریکا میفرستد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا،خبرگزاری کیودو روز سهشنبه به نقل از اداره امنیت ملی هستهای آمریکا از کارولینای جنوبی و بدون اشاره به زمان تحویل گزارش داد که تحویل این محموله به آمریکاییها درچارچوب توافق سال 2014 (1393) بین دو کشور برای ارسال این مواد به منظور جلوگیری از دستیابی جانیان و تروریستها به مواد هستهای انجام شد.
بنابراین گزارش، دو وسیله حمل و نقل شامل مواد هستهای از جمله 331 کیلوگرم پلوتونیوم اواخر سال جاری از توکایمورا در شمال توکیو عازم آمریکا شد.
انگلیس، فرانسه و آمریکا این مواد را به منظور تحقیق در دوران جنگ سرد در اختیار ژاپن قرارداده بودند.
سرتیپ فرانک کلاتز، معاون وزیر انرژی در مسایل امنیت هستهای در بیانیهای اعلام کرد که خروج این مواد از ژاپن نشانگر توفیق قابل ملاحظه درتلاشهای گستردهتر جهانی ما در ارتباط با امنیت هستهای به منظور حفاظت از اورانیوم بسیار غنیشده و پلوتونیوم در سراسر جهان است.
براساس این گزارش اورانیوم غنیشده در انبار امنیتی مجموعه امنیت ملی Y12 نزدیک اوک ریج درایالت تنسی ذخیره میشود تا نهایتا به اورانیوم کمتر غنی شده تبدیل گردد.
ورود این محموله بخشی از توافق و تعهد صورت گرفته بین دو طرف در نشست سران در ارتباط با امنیت هستهای در سال 2014 (1393) و 2016 (1395) است.
تام کلمنتس مدیر دیده بان پایگاه ساوانان ریور که مسایل هستهای را زیر نظر دارد اعلام کرد که نگران تاسیسات آمریکایی است زیرا ممکن است این تاسیسات بدون توضیح قابل قبول و مشروع انبار مواد هستهای شوند.
اوباما در اجلاس امنیت هسته ای 2016 روز جمعه در واشنگتن، خطر دستیابی گروه های تروریستی به مواد هستهای را از بزرگترین تهدیدهای پیش روی امنیت جهانی برشمرد.
رئیسجمهوری آمریکا اذعان داشت، کشورها باید تمام تلاش خود را جهت اقدام برای حفظ امنیت مواد هسته ای در دسترس و آسیبپذیر به کار گیرند.
وی خاطرنشان کرد که حدود 2 هزار تن مواد هستهای در سرتاسر جهان در تاسیسات نظامی و غیرنظامی ذخیره شده است که برخی از این مواد از ایمنی مناسبی برخوردار نیستند.
وی افزود: این درحالی است که مقدار کمی پلوتونیوم به اندازه یک سیب می تواند صدها هزار تن را بکشد و مجروح کند و عواقب فاجعهآمیز جهانی آن تا دهها سال ادامه خواهد داشت و جهان را تغییر خواهد داد.
اوباما مساله امنیت هسته ای را نمونه ای از چالش های قرن 21 عنوان داشت که مستلزم همکاری مداوم کشورها و موسسات و نهادهای مربوط است و هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل آن نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد، با مشارکت مقامات عالی رتبه بیش از 50 کشور و سازمان و موسسات بینالمللی، امنیت هسته ای بعنوان اولویت امنیتی در بالاترین سطح مورد بحث قرار گرفته است.
انتهای پیام/