دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

در ماه رمضان انجام این رفتارهای نیک را تمرین کنیم

عادت ها در صورت مداومت و تکرار، باعث شکل گرفتن رفتار ها می شوند و فقط رفتارهای مداوم، به سبک زندگی تبدیل خواهند شد. با این توصیف، رمضان فرصت مناسبی است تا در سایه تمرین یک ماهۀ ترک رفتارهایی که در طول سال انجام می دهیم، آمادگی لازم را برای کنار گذاشتن همیشگیِ آن رفتار به دست آوریم تا زمینه جایگزین کردن سبک زندگی مطلوب و سالم و اسلامی، به وجود بیاید.
کد خبر : 91562
به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: در ادامه، نگاهی داریم به ساده ترین تغییراتی که در ماه مبارک رمضان، در زندگی روزمره مان به شکل ناخودآگاه اتفاق می افتد و چقدر خوب است که با توجه به تکرارِ یک ماهه شان، به بخشی از سبکِ زندگی مان تبدیل شوند.


نماز اول وقت
نماز صبح اول وقت معمولا نصیب کسانی می شود که سحرها بیدارند. هستند کسانی که نمازهای یومیه خود را اول وقت به جا می آورند، اما برای نماز صبح اول وقت، بهانه می تراشند. ماه رمضان فرصتی است که بدانیم می شود تمامی نمازها را اول وقت خواند، اگر بخواهیم.
ارتباط با قرآن
حتما در بین اطرافیان خود کسانی را دیده اید که با آغاز ماه رمضان، قرآن ها را از کمدها و کتابخانه ها بیرون می آورند و روزی یک جزء می خوانند اما در طول سال حتی صفحه ای از قرآن را باز نمی کنند! توصیه ما به این گونه افراد این است که لطفا این عادت پسندیده را ترک نکنید و هر شب، نگاهی به قرآن بیندازید و حداقل یک صفحه را بخوانید. قطعا ارتباط مداوم با قرآن در تمام طول سال، یک موهبت الهی است.
نظم در وعده های غذایی
همه می دانیم که نظم و برنامه ریزی در کارها، یکی از رموز موفقیت انسان های بزرگ است و موجب استحکام عمل و صرفه جویی در وقت می شود و متخصصان تغذیه هم خواب و خوراک منظم را یکی از عوامل اصلی سلامتی می دانند. تابه حال وعده های غذایی خود را در یک ساعت مشخص خورده اید؟ تا به حال راس ساعتی خوابیده اید؟ من زمانی غیر از رمضان نمی شناسم که افراد در ساعات کاملا مشخصی این کارها را انجام دهند. نظمی که جای خالی اش در زندگی روزمره مان احساس می شود و ای کاش ماندگار باشد.
همدلی و همراهی اعضای خانواده
متاسفانه افراد زیادی در برخی از خانواده ها برای غذا خوردن، سر یک سفره حاضر نمی شوند و هر کسی طبق میل خودش زمان غذا را تعیین می کند. اما در ماه رمضان همه خانواده مقیدند که بر سر یک سفره حاضر شوند و در کنار هم غذا بخورند. همین نکته موجب همدلی و همراهی اعضای خانواده با یکدیگر می شود و در کنار آن، همکاری و کمک به مادر خانواده افزایش می یابد. ویژگی های مثبت این همدلی و همکاری با خانواده آنقدر زیاد است که خود را ملزم کنیم در بقیه اوقات سال هم این رفتار را داشته باشیم.
بهبود روابط اجتماعی
حتما قبول دارید که افراد در ماه مبارک رمضان به خاطر احترام به روزه، مهربان تر می شوند و از دروغ و غیبت و ادای کلمات زشت و فحش دوری می کنند و این گونه است که تعارضات اجتماعی کمتر می شود و روابط بهبود می یابد. در ضمن، مهمانی دادن و مهمانی گرفتن از ساز و کارهای زیربنایی تقویت ارتباطات اجتماعی است که در پی آن، محبت و دوستی ها عمیق تر و از اختلافات و کدورت ها کاسته می شود و خب در رمضان هم مراسم و مهمانی های افطاری، زمینه ای برای دید و بازدید است و باعث تقویت صله رحم می شود. اما بهتر نیست صله رحم را در تمام ماه های سال انجام دهیم؟ دورهمی های بی تکلف و بی زرق و برق، باعث افزایش روابط اجتماعی در طول سال می شود.
ترک سیگار و...
رفتارهای خوب در ماه رمضان زیاد است، اما این را برای کسانی می نویسم که درگیر رفتار بد سیگار کشیدن هستند؛ بله، با خود شما هستم! شما که می توانی 17 ساعت کامل را بدون سیگار سپری کنی، 7 ساعت باقی مانده را نمی توانی؟ شما که توانستی یک ماه را بدون دود کردن سیگار پشت سر بگذاری، چرا نتوانی در بقیه ایام سال هم همین پرهیز را ادامه بدهی؟
بی خیال فست فود شویم
یکی از عادات خوب ماه رمضان، تغذیه سالم و دوری از مصرف خوراکی های فست فودی است که باید آن را به ماه های دیگر سرایت داد. در کنار آن عده ای مقید به استفاده از سبزیجات در کنار غذای اصلی می شوند و میوه جات بیشتری مصرف می کنند. همه این ها در کنار نوشیدن آب فراوان به خاطر ترس از تشنگی، موجب سالم ماندن بدن می شود و این ها همه از عاداتی است که اگر ملکه شود و در زندگی روزمره مان جا بیفتد، بخش زیادی از سلامت روح و جسم مان تضمین شده است.
ترک دروغ و غیبت
ماه رمضان بهترین فرصت برای تمرین رعایت حق الناس است. کسانی هستند که عزم خود را جزم می کنند در این ماه دروغ نگویند، تهمت نزنند، رشوه نگیرند و عده زیادی هم سال خمسی خود را ماه رمضان قرار می دهند تا دارایی شان را از حق بقیه پاک کنند. رفتارهای پسندیده ای که ای کاش در تمام طول سال، حفظ شود.
به مسواک زدن عادت کنیم
آدمی را می شناسم که در سال فقط یک ماه پیاپی مسواک می زند؛ درست حدس زدید او فقط در ماه رمضان مسواک می زند. جدا از این که دندان های آن شخص چه میزان خرابی و زردی دارد، توجه به عظمت و قدرت ماه رمضان امری اجتناب ناپذیر است. وقتی فردی که با مسواک بیگانه است، در رمضان، یک ماه پیاپی مسواک می زند؛ چگونه آن شخص نمی تواند ماه های دیگر سال را برای خود رمضان بداند و حتی یک شب را از دست ندهد؟



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب