دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1395 - 19:25

سید حسن خمینی در دیدار با اهالی وزارت خارجه :جامعه آقای ظریف را نسبت به خود صاف و در مقابل بیگانه توانمند می داند+ تصاویر

یادگار گرامی امام با تجلیل از دستگاه دیپلماسی کشور گفت: جامعه آقای ظریف را نسبت به خود صاف و در مقابل بیگانه توانمند اما مودب می داند.
کد خبر : 91544

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسمی که با حضور وزیر، معاونان و کارکنان وزارت امور خارجه به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی در محل این وزارتخانه برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: شاید قدیمی ترین سند سیاسی در عمر امام، متن کوتاهی از ایشان باشد که در کتابخانه مرحوم وزیری در یزد موجود است؛ صاحب این کتابخانه از همه افراد مطرح درخواست می کرد که متنی را برای نگهداری در آن محل بنویسند. امام نیز در دست خطی کوتاهی این آیه را نوشتند که قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى‌ وَ فُرادى‌(بگو: تنها شما را به یک چیز اندرز مى‌دهم و آن اینکه دو نفر دو نفر، یا یک نفر یک نفر براى خدا قیام کنید).


وی یادآور شد: در اینجا کلمه «قیام» در مقابل قعود(نشستن) نیست، بلکه به معنای اقدام کردن است، چرا که در میان ائمه ما نیز گرچه برخی از آنان به طور مستقیم جهاد کردند، برخی دیگر به این نوع قیام نداشتند، چنانکه در مورد حسنین(علیهما السلام) در احادیث آمده است که «الحسن و الحسین امامان قاما او قعدا..»؛ هیچ کدام از این قیام و قعود ها منافاتی با اقامه امر خدا ندارد.


یادگار امام با تأکید بر اینکه همگان باید اقامه امر خدا کنند و برای خدا برخیزند، به چیستی این مفهوم پرداخت و گفت: آیه شریفه إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتی کُنتُم توعَدونَ(به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است!) تفسیرکننده این مفهوم است؛ بنابراین بدون استقامت کردن کاری پیش نمی رود و صرف نام خدا را گفتن کاری را حل نمی کند.


وی افزود: بر اساس این آیه نباید فکر کنیم کسانی که استقامت می کنند، محزون نمی شوند یا نمی ترسند؛ بلکه اساسا ایستادن روی حق اذیت و آزار را در پی دارد؛ در این نقطه اگر از اولیاء الله بپرسیم که چه باید کنیم، پاسخ می دهند که کاری به دیگران نداشته باشید و مسیر خود را ادامه دهید؛ «تو با خدای خود انداز کار و دل خوش دار/ که رحم اگر نکند مدعی خدا بکند».


سید حسن خمینی در ادامه گفت: اگر کسی برای نام نیک زندگی می کند باید بداند که استقامت رمز بقاء نام نیک است؛ گرچه زندگی کردن با چنین هدفی اشکال دارد؛ «در کیش ما تجرد عنقا تمام نیست/ درقید نام ماند اگر از نشان گذشت». اما اگر برای پیمودن یک راه و روش صحیح زندگی می کنیم نباید به سخن دیگران توجه کنیم و باید استقامت کنیم. تن دادن به غوغاسالاری و تسلیم شدن در مقابل هیجانات مقطعی کار اکثریت افراد است، اما بزرگان از این مسیر به بزرگی نرسیدند.


وی با اشاره به دشواری های پیامبر(ص) و ائمه هدی (علیهم السلام) در مسیر حرکتشان، یادآور شد: بدانید که ماندن نام پیامبر(ص) بر سر مأذنه ها به خاطر استقامت ایشان است و چنین راهی گرچه سنگ و دشنام و فحش دارد اما عزت دارد.


یادگار امام، با بیان اینکه در روزگار ما کسانی که عزیز هستند کم آزار ندیده اند، گفت: مگر امام نفرمود ظرف فرزندم مصطفی را در فیضیه آب کشیدند؟ ایشان انواع و اقسام دشنام ها را شنیدند، حتی ملیت ایرانی ایشان را زیر سوال بردند، در تبعید لباس روحانیت را از ایشان گرفتند اما استقامت کردند. بنابراین اگر فکر کرده اید که مسیر پیروزی از خوشی و هورا شنیدن و تشویق می گذرد اشتباه کرده اید.


وی با تأکید بر ثبات قدم در عقیده توصیه کرد: البته برای به دست آوردن عزت کار نکنید زیرا هدف گرفتن چنین مقصدی از ابتدای کار، ایراد است؛ اما حتی اگر چنین نتیجه ای را مدنظر دارید راه آن همین است؛ خصوصا اگر کارشناس باشید.


سید حسن خمینی با بیان اینکه کسی که وجاهت ملی را با خود به درون قبر می برد اشتباه می کند، افزود: البته خداوند اجر چنین افرادی را می دهد اما باید روی عقیده ولو به قیمت وجاهت و آبرو ایستاد؛ همانگونه که در امور نظامی تعبیر رایجی می گوید نظامی ها یک عمر نان می خورند تا در روز مبادا جان دهند.، اما اگر یک فرد نظامی در آن روز خاص جان خود را ندهد تمام نانی که یک عمر خورده است حرام خواهد بود. کارشناسان نیز در هر حوزه ای عمری نان می خورند که نظر خود را در هنگام لزوم بیان کنند.


وی گفت: ارتشی که ریشه هایش در خانه های مردم نباشد ممکن است فقط چند دقیقه دوام بیاورد اما اگر ریشه های مردمی داشته باشد می تواند 8 سال مقاومت کند.


یادگار امام با تأکید مجدد بر استقامت در عقیده، یادآور شد: دنیا فراز و فرود دارد اما به رغم مشکلات باید دل خویش را قوی داریم.


وی در ادامه سخنان خود از عملکرد وزیر امور خارجه و سایر مسئولان این وزارت خانه تجلیل کرد.


سید حسن خمینی در این زمینه گفت: آنگونه که از متن جامعه حس می کنم و نظرسنجی ها نیز این واقعیت را تایید کرده اند، امروز اعتماد ملی در مقیاس بالایی نسبت به دستگاه دیپلماسی وجود دارد و اعتماد مردم به صداقت شخص آقای ظریف و دوستان ایشان در سطح بالایی است که این اعتماد هم یک سرمایه است و هم امر مسئولیت ساز.


وی ادامه داد: جامعه آقای ظریف را یک انسان بسیار سالم و صاف می داند، گرچه شاید تعبیر «دیپلمات صاف» متناقض به نظر برسد چرا که جامعه تا پیش از این فکر می کرد هر دیپلمات مقداری خرده شیشه دارد، اما جامعه آقای ظریف را نسبت به خود صاف و در مقابل بیگانه توانمند اما مودب می داند.


یادگار امام یادآور شد: تصور نمی کنم مقام معظم رهبری تعاریفی مشابه تعریفی که از دستگاه دیپلماسی خصوصا مذاکره کنندگان هسته ای کردند را قبلا هم بیان کرده باشند؛ ایشان در ماه رمضان دو سال قبل چندین صفت را برای آقایان ظریف، عراقچی، تخت روانچی و سایر مذاکره کنندگپان به کار بردند. علاوه بر این دولت هم به این مذاکره کنندگان اعتماد دارد؛ لذا این مجموعه هم اعتماد حاکمیت را دارد و هم مردم، گرچه حرفهای بیهوده همیشه وجود دارد.


وی با ذکر خاطره ای از امام راحل به نقل از آیت الله شیخ حسن صانعی در خصوص نحوه مواجهه ایشان با فحاشی ها، یادآور شد: تا وقتی ناسزا نشنوید کار پیش نمی رود؛ اگر فکر کنید با کنار گود نشستن و هورا و تشویق شنیدن به جایی می رسید اشتباه می کنید؛ حتی قهرمانان کلی با تحمل ضربات به قهرمانی رسیدند. لذا دل قوی دارید که بنیاد بقا محکم از اوست؛ البته این بدین معنا نیست که همیشه مخالف خوانی کنید، بلکه کار کارشناسی این است که آنچه به آن عقیده دارید و توانمندی شماست انجام دهید؛ اگر نتیجه خوب گرفتید خیلی خوب است و اگر نتیجه خوب نگرفتید مأجور هستید.


سید حسن خمینی گفت: امروز وزارت خارجه با تلاش هایی که انجام شده سرمایه بزرگی از درون صداقت، صمیمیت و توانمندی بیرون آورده است و ان شاء الله در این مسیر اعتماد مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و بخش های مختلف حاکمیت و مردم سرمایه و لطف خدا نتایج خوبی برای مجموعه به ارمغان آورد.


وی با بیان اینکه واگذاری کار به خدا مشکلات را حل و برطرف می کند، یادآور شد: یکی از امتیازات بزرگ امام اعتماد به خدا و فهم مردم بود. لذا اعتماد به این دو عنصر را باید حفظ کنیم و بدانیم نمی توان همه را برای همیشه گول زد، بلکه دلها دست خداست و اوست که مردم را به سمت خیر و خوبی رهنمون می شود.


پیش از سخنان یادگار امام وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه تلاشگران صحنه دیپلماسی از میراث امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری توشه می گیرند، گفت: صحنه سیاست خارجی یکی از حوزه هایی است که بیش از هر حوزه دیگری می تواند از سرمایه بزرگی که امام برای ما به یادگار گذاشتند بهره مند شود.


محمد جواد ظریف اظهار داشت: برای کارمندان، کارکنان و تلاشگران خدوم صحنه دیپلماسی که در صحنه جهانی از میراث معمار بزرگ انقلاب و از رهنمودهای جانشین صالح ایشان مقام معظم رهبری برای خدمت به کشور توشه می گیرند، فرصتی مناسبی است که در آستانه ماه مبارک رمضان در خدمت یادگار گرانقدر امام باشند.


وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: صحنه سیاست خارجی یکی از حوزه هایی است که بیش از هر حوزه دیگری می تواند از سرمایه بزرگی که امام برای ما به یادگار گذاشتند بهره مند شود. آن سرمایه استقلال، سرفرازی و خودباوری است؛ که بنیان اصلی انقلابی گری ما در وزارت امور خارجه است.


وی افزود: افتخار همه ما این بوده و هست که در مسیر انقلاب قرار داشته باشیم و ان شا الله خدمتگذاران خوبی برای مردم در اجرای منویات امام و مقام معظم رهبری و در مسیر انقلاب باشیم.


در ابتدای این دیدار نماز ظهر و عصر به امامت یادگار امام اقامه شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب