دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه امیرکبیر:

مسیری در دولت آیت الله رئیسی شروع شد که می‌توانست فضای کشور را متحول کند

مسیری در دولت آیت الله رئیسی شروع شد که می‌توانست فضای کشور را متحول کند
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه مسیری در دولت آیت الله رئیسی شروع شد که می‌توانست فضای کشور را متحول کند، گفت: اگر سوابق سه سال خدمت صادقه ایشان را در کشور بررسی کنیم نقاط خیلی موثر و متنوعی را برای بیان می‌بینیم، اما بخش شاخص آن این است که ایشان دیدگاه قاطعی برای مبارزه با فساد داشتند.
کد خبر : 912646

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در مراسمی که به مناسبت شهادت رئیس جمهور مردمی و همراهانشان با حضور معاونان، روسای دانشکده‌ها و اساتید دانشگاه برگزار شد، تاکید کرد: امروز به یک بیانی ولادت امام رضا (ع) است که باید این ولادت را تبریک می‌گفتیم، اما متاسفانه خبر ناگوار شهادت ریاست جمهوری، وزیر امور خارجه، امام جمعه تبریز و همراهان پخش شد و همه داغدار شدند و درفضای غم و اندوه فرو رفتند که چرا این اتفاق تقدیر خداوند بود. در واقع تقدیر این بود که پایان کار سه سال خدمت صادقانه آیت الله رئیسی شهادت خدمت گونه‌ای باشد که در مسیر خدمت شکل بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر سوابق سه سال خدمت صادقه آیت الله رئیسی را در کشور بررسی کنیم شاید نقاط خیلی موثر و متنوعی را برای بیان می‌بینیم، اما بخش شاخص آن این است که ایشان دیدگاه قاطعی برای مبارزه با فساد داشتند به طوریکه از دوره مسئولیت خود در قوه قضاییه اقدامات مبارزه با فساد را شروع کردند و در دوره مسئولیت ریاست جمهوریشان نیز ادامه دادند.

رهایی ادامه داد: سلامتی ناشی از مبارزه با فساد که کم کم به دولت سیزدهم برگشت موجب شد اطمینان و نزدیکی بیشتری بین اقشار مردمی و بدنه دولت ایجاد شود و این امر بسیار با ارزش بود چرا که مردمی که طی چند دوره به عملکرد دولت‌ها بدبین بودند و احساس می‌کردند اتفاقات ناگوار در دولت می‌افتد. در این دوره با خدمت صادقانه مسئولان به طور عام و رییس جمهور به طور خاص، یک فضای علاقه، ارتباط، نزدیکی و اطمینان ایجاد شد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سفر‌های استانی آیت االله رئیسی اشاره کرد و گفت: دیدگاه مردمی که ایشان داشتند به ویژه در سفر‌های استانی به میان مردم می‌رفتند این خود یک وجه بسیار باارزشی بود. گاهی ادم تعجب می‌کرد که رییس جمهور خستگی ناپذیر به استان‌های مختلف سفر می‌کردند و یک خدمت شبانه روزی داشتند؛ بنابراین این نوع سفر‌ها و به میان مردم رفتن موجب شکل گیری چهره مردمی در ایشان شد.

رهایی به عملکرد اقتصادی آیت الله رئیسی اشاره کرد و اظهار کرد: ما در دوره هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان چاپ اوراق داشتیم. به طوریکه این مبلغ به اضافه سود آن بدهی محسوب می‌شود؛ بنابراین دولت دکتر رئیسی با این میزان بدهی و خزانه خالی مواجه شد این بار سنگینی بود که دولت در این سه ساله به خوبی به دوش کشید و موفق بود چرا که هم رشد اقتصادی را بهبود بخشید و هم بدهی‌های بزرگ به تدریج پرداخته شد.

وی  اضافه کرد: در حوزه نفت و مسائل نفتی نیز دولت توفقیات زیادی داشت به طوریکه آخرین آمار نشان می‌دهد فروش نفت در این اواخر حتی به سه میلیون بشکه در روز رسید. در نتیجه گشایشی در فضای اقتصادی کشور ایجاد شد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با اشاره به کنترل روند تورم در دولت آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: درآمد ناخالص کشور در این دوره رشد کرد و تا حدی موفقیتی کسب شد که در نتیجه آن شاخص‌های تورم نقطه به نقطه کنترل شد و فضای اشتغال رونق گرفت بر این اساس مسیری شروع شد که می‌توانست آینده فضای کشور را متحول کند.

رهایی یادآور شد: یقیقا پرداخت بدهی‌های سنگین توسط دولت آیت الله رییسی کار راحتی نبود که ایشان توانستند این بدهی‌ها را صفر کنند بر این اساس فضای کشور کم کم به سمت اشتغال حرکت کرد. ضمن اینکه برای رشد اقتصادی و بالا رفتن تولید روند خوبی ایجاد شد.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به فعال شدن واحد‌های تولیدی در سراسر کشور در دولت آیت الله رئیسی افزود: آمار این واحد‌ها بسیار بالا بود، اما شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد دولت سیزدهم با برخورد صادقانه حرکت‌های خوبی را در این حوزه‌ها انجام داد. امروز متاسف هستیم این چنین فردی با اخلاص، پرتلاش و پرکار را از دست دادیم.

وی تاکید کرد: ما حوادث این چنینی نظیر هفت تیر و حزب جمهوری اسلامی را در کشور داشتیم در حادثه اول تعداد ۷۲ نفر از مسئولان کشور شهید شدند و بعد از آن حادثه نخست وزیر با فاصله زمانی کم پیش آمد که رییس جمهور و نخست وزیر کشور به شهادت رسیدند؛ بنابراین هر کسی از دنیای خارج به این حوادث نگاه می‌کرد تصورشان این بود که کشور متلاشی شود، اما نظام محکم ایستاد و به حرکت خود ادامه داد به طوریکه فرزندان کشور جای آنها را گرفتند و به صورت موفق به کارشان ادامه دادند.

آیت الله رئیسی برای مبارزه با مفسدان کوتا نمی‌آمد

اقبال شاکری، ضمن تسلیت شهادت مردان صف اول میدان خدمت و مقاومت، آیت الله رئیسی را رییس جمهور مردمی، با صفا، با اخلاص، شفاف و خالص توصیف کرد و همچنین گفت: در دوره امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه کشورمان مقاومت رشد بسیار بزرگی کرد و دستاورد‌هایی که امروزه مشاهده می‌کنیم به دست این مرد برزگ اتفاق افتاده است. همچنین آیت الله آل هاشم نیز روحانی مردمی و محبوبی بودند که به شهدای محراب در آذربایجان پیوستند.

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه تصریح کرد: آیت الله رئیسی را بنده در دو جایگاه می‌شناسم. اول در زمان خادمی امام رضا (ع) است که ایشان کار بزرگ شبکه خادم یاری را راه اندازی و حرم امام رضا (ع) را بین المللی کردند به طوریکه خادم را از صحن فیزیکی حرم به صحن جهانی و بین المللی بردند. در این روش خادم یار بارگاه رضوی هر کس هر نوع خدمتی را می‌توانست به عشق امام رضا (ع) در جای جای دنیا انجام دهد. امروزه بسیاری از استادان به عنوان خادم یاری امام رضا (ع) فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: دومین جایی که با آیت الله رییسی آشنا شدیم در مجلس شورای اسلامی بود در واقع برخی کار‌های بزرگی ایشان انجام دادند که دولت قبل جرات اجرای آن کار را نداشتند چرا که انجام این کار‌های اقدامات اجرائی و منابع زیادی را می‌طلبید.

شاکری با بیان اینکه اجرای طرح هم سان سازی حقوق بازنشستگان از جمله اقداماتی بود که آیت الله رئیسی آن را اجرایی کرد، گفت: بر اساس این طرح هر بازنشسته ۹۰ درصد حقوق هم طراز خود را می‌گرفت که اجرای آن نیازمند بودجه هنگفتی بود که آیت الله رئیسی آن را پذیرفت و اجرایی کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اجرای طرح رتبه بندی معلمان را از دیگر اقدامات بزرگ آیت الله رئیسی دانست و افزود: این طرح سه دوره به مجلس رفته بود ولی کسی جرات اجرای آن نداشت؛ و یا اینکه حقوق سربازان بین حدود ۴ و نیم تا ۶ میلیون افزایش یافت.

وی ادامه داد: طرح جوانی جمعیت نیز سه دوره به مجلس رفته و برگشته بود، اما کسی جرات اجرای آن را نداشت، اما آیت الله رئیسی به این امر نیز ورود و آن را اجرایی کرد؛ بنابراین این اتفاقات بزرگی بود که توسط رییس جمهور اجرایی شد.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: حمایت از تولیدات دانش بنیان نیز دو دوره در مجلس مطرح شده بود که در نهایت توسط آیت الله رئیسی اجرایی شد. این طرح نیز بعد از مدت‌ها اجرایی شد. یعنی بعد از مدت‌ها یکی از بند‌های قانون محاسبات عمومی و مناقصه کشور که ترک تشریفات برای کالا‌های دانش بنیان بود اصلاح شد.

شاکری همچنین اظهار کرد: مقابله با بانک‌هایی که یاغی گری می‌کردند و نرخ تورم را بالا برده و در حقیقت پول بدون پشتوانه چاپ می‌کردند از دیگر اقدامات آیت الله رئیسی بود. به طوریکه برای اولین بار ابر بدهکاران بانکی را منتشر کرد و قانون بانک مرکزی را بعد از سه دوره علی رغم مقاومت‌ها اصلاح کردیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ده‌ها جلسه آیت الله رئیسی به همراه وزیر اقتصاد از نزدیک در جریان اجرای قانون صدور مجوز کسب و کار‌ها ازدرگاه واحد الکترونیکی قرار گرفت. در حال حاضر بسیاری از کسب و کار‌ها می‌توانند طی سه روز با کمک این سامانه مجوز‌های خود را دریافت کنند اگر طی این مدت مجوزی صادر نشد سامانه به طور خودکار مجوز را صادر می‌کند.

شاکری بیان کرد: ناطرازی بانک‌ها و بودجه که منشا اصلی تورم در کشور است از دیگر اقداماتی است که آیت الله رئیسی با آن مقابله کرد و برای مبارزه با مفسدان کوتا نمی‌آمد. اهل تفاخر، کلاس گذاشتن و راحت طلبی نبود. انسان بسیار با صفا و خالصی بود.
وی خاطره‌ای از آیت الله رئیسی تعریف کرد و گفت: ما برای بازدید نوروزی خدمت آیت الله رییسی رفتیم که تعداد ما مجلسی‌ها ۲۹۰ و تعداد دستگاه‌های اجرایی نیز شاید ۵۰۰ نفر بود وقتی برای تبریک خدمت ایشان رفتم به ایشان گفتم موضوعی را باید مطرح کنم وقتی توجه ایشان را برای پیگیری این موضوع دیدم چندین مسئله دیگر را نیز با ایشان در میان گذاشتم؛ بنابراین حاضر بود پای صحبت‌ها بنشیند حتی در زمانی که رسما برای اینکار نبود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته