دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1403 - 15:59

کنعانی: در دکترین هسته‌ای ایران هیچگونه تغییری ایجاد نشده است

کنعانی: در دکترین هسته‌ای ایران هیچگونه تغییری ایجاد نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت:‌ مواضع ایران به صورت صریح و شفاف از طریق مقامات عالیه ایران به طور مشخص بیان شده و در دکترین هسته‌ای ایران هیچگونه تغییری ایجاد نشده است.
کد خبر : 911181

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود که در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

کنعانی در ابتدا درباره قانون مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی و در خصوص اقدامات برای بازگشایی مجازی سفارت در فلسطین گفت: یکی از مفاد قانون، مبحث مربوط به گشایش سفارت خانه مجازی فلسطین بود. مسئله فلسطین اکنون به عنوان یکی از مهمترین موضوعات منطقه‌ای، روز‌های تاریخی و دردناکی را تجربه می‌کند، بیش از ۲۰۰ روز جنایت مستمر جنگی رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت فلسطین به ویژه جنایات جنگی در نوار غزه.

ایران در راستای سیاست اصولی خودش در حمایت از فلسطین اقدامات متنوعی را در ساحت‌های مختلف انجام داده است. دستگاه دیپلماسی در راستای اجرای قانون اقدامات زیادی را هم در حوزه بررسی‌های سیاسی و فنی و هم در چارچوب سازوکار‌های اجرایی انجام داده است. جلسات متعددی در وزارت خارجه برگزار شد. در این رابطه از نظرات مشورتی سفارتخانه‌های ایران در کشور‌های مختلف اخذ شده است.

در نتیجه مشورت‌های انجام شده، سازوکار‌های لازم برای گشایش سفارت مجازی فلسطین در سامانه وزارت خارجه با عنوان یک مرحله آزمایشی انجام شده است، این صفحه مدتی است گشایش پیدا کرده است. البته نیازمند یک نظر تفصیلی مشورتی با مراجع ذی‌ربط در خصوص نوع فعالیت‌هایی که این صفحه مجازی دارد را هستیم.

امنیت در منطقه می‌تواند زمینه ساز همکاری‌های پایدار در حوزه اقتصادی باشد

کنعانی در پاسخ به سوالی در خصوص همکاری‌های منطقه‌ای و جزئیات این مذاکرات گفت: توسعه مناسبات دوجانبه با کشور‌های همسایه و عربی منطقه و ایجاد فضای مثبت و سازنده در گفت‌وگو‌های دو و چندجانبه با کشور‌های حاشیه خلیج فارس زمینه برداشتن گام‌های تکمیلی به حوزه همکاری‌های چندجانبه است.

همکاری چندجانبه با کشور‌های منطقه، ابعاد مختلف و دارای رویکرد امنیتی و امنیت مشترک برای کشور‌های منطقه با هدف توسعه متوازن و همگون است. طبیعی است منطقه صحنه مداخلات خارجی و برخی بازیگران منطقه‌ای برای ایجاد بی ثباتی در سایه تشدید تنش‌ها در منطقه بود. همانطور که وزیر اشاره کردند ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون در مرحله گفت‌وگو برای کلید زدن ایجاد سازوکار‌های همکاری‌های دسته جمعی در کنار یکدیگریم.

موضوع امنیت اولویت مشترکی است که می‌تواند زمینه ساز همکاری‌های پایدار در حوزه اقتصادی باشد. این مذاکرات برای ایران اولویت دارد و ما را در آستانه برداشتن گام‌های جدید برای تامین منافع مشترک قرار داده است. ما امیدواریم در این مسیر به اهداف لازم دست پیدا کنیم.

کویت در مورد «آرش» پای میز مذاکره بیاید

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: هر اقدام یک جانبه‌ای  بدون در نظر داشتن منافع ما در ارتباط با میدان گازی آرش از نظر تهران غیر قابل قبول است و ما از کشور دوست، کویت دعوت می‌کنیم به جای صدور بیانیه‌های غیر سازنده، برای دستیابی به توافقی پایدار که متضمن منافع دو کشور باشد به پای میز مذاکره بیاید.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با برخی از اظهار نظر‌ها طی روز‌های اخیر مبنی بر احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران در صورت تهدید بیشتر و جدی دشمنان گفت: ایران بار‌ها مواضع  اصولی خود در ارتباط با مخالفت در تولید، نگهداری و انباشت و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بر اساس دکترین هسته‌ای خود که مبتنی بر رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران و فتوای مقام معظم رهبری است را اعلام کرده است و بر همین اساس ایران، معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی ممنوعیت سلاح‌های کشتار جمعی از جمله معاهده منع  اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی و ... را امضا کرده است و رهبر معظم  انقلاب اسلامی نیز  بر مخالفت ایران در استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکید و فتوای خود مبنی بر حرام بودن استفاده از این سلاح‌ها را مبتنی بر دین اسلام اعلام کرده‌اند.

مقامات کردستان عراق تاکید کردند اجازه نخواهند داد خاک اقلیم منبع صدور ناامنی برای ایران باشد

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر بارزانی به ایران گفت: از جمله سیاست‌های اصولی دولت سیزدهم توسعه مناسبات همه جانبه و سازنده با کشور‌های همسایه است. طبیعتا در این چارچوب عراق به واسطه گستردگی اشتراکات با ایران و مرز‌های مشترکی که داریم از اهمیت ویژه‌ای در رویکرد دولت برخوردار است.

از دیرباز هم میان ما و منطقه اقلیم کردستان روابط دوستانه و پیوند‌های عمیقی برقرار بوده است. نقاط فراز این همکاری‌ها در طول دوران ۸ سال دفاع مقدس و مبارزه با رژیم بعث، یکی از دوران تاریخی همکاری‌ها بوده است. همچنین ایستادگی در مقابل هجمه تروریستی داعش در منطقه اقلیم کردستان عراق و کمک‌های ایران در مبارزه با تروریسم سیاه داعشی.

در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان عراق، گفت‌وگو‌های صریحی در ابعاد مختلف همکاری مطرح شد و مثبت و سازنده بود. به کرات اعلام کردیم که در مقوله امنیت مرز‌های ایران و مشترک ما اجازه هیچ ناامنی از جانب گروهک‌های تروریستی نخواهیم داد و قدرتمندانه در مقابل مظاهر ناامنی ایستادگی خواهیم کرد. مقامات کردستان عراق هم اعلام کردند که امنیت ایران امنیت عراق است و هم به مفاد توافقنامه امنیتی دو کشور پایبند هستند و تاکید کردند اجازه نخواهند داد خاک اقلیم منبع صدور ناامنی برای ایران باشد.

فعالیت ایران و هند در بندر چابهار

وی درباره فعالیت ایران و هند در بندر چابهار گفت: همکاری‌های ایران و هند برای توسعه بندر چابهار در چارچوب توافق دو کشور روند خوبی را در حال طی کردن است. توسعه بندر چابهار برای تامین منافع تجاری کشور‌های علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت بندر جزو اولویت‌های ایران بوده است. ظرفیت‌های این بندر در اختیار کشور‌هایی است که علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت‌ها هستند. ما خبر‌های خوبی را داریم که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره امضای قرارداد با هند و پیش بینی از سنگ اندازی‌های آمریکا گفت: کشور‌ها مایلند با نادیده گرفتن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشور‌های مستقل همکاری‌های خود را با ایران از جمله اقتصادی بنیان گذاری کنند. توافقنامه ایران و هند طبیعتا با درک کشور هند از ماهیت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا انجام شده و محدود به کشور هند نیست.

گستره اقتصادی ایران با کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که تحریم‌های یکجانبه به رغم محدودیت‌ها، اما در مسیر همکاری‌های سازنده امر بازدارنده‌ای برای کشور‌هایی نیست که با حفظ استقلال سیاسی خود همکاری‌های تجاری خودشان را با ایران دنبال کنند. کشور هند یکی از کشور‌هایی است که به دور از توجه به تحریم‌های آمریکا در حال تلاش و پیگیر اجرای توافقنامه با ایران است. طبیعیتا تحریم‌های غیرقانونی نمی‌تواند محل اهتمام جامعه جهانی قرار بگیرد و دولت آمریکا بهتر است به جای استغاده از ابزار تحریم، از این ابزار فاصله بگیرد و حقایق را بپذیرد.

سفر گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنیم

کنعانی در خصوص سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی به ایران و ادعای وی پس از این سفر گفت: سفر گروسی به ایران به منظور مشارکت در کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در شهر اصفهان صورت گرفت. بر اساس برنامه ریزی و هماهنگی در چارچوب این سفر گفت‌وگو‌های دوجانبه ایشان هم با آقای اسلامی و آقای امیرعبداللهیان و آقای باقری برگزار شد.

ما سفر آقای گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنیم. ایران همواره تلاش کرده حسب رفتار حرفه‌ای آژانس از جمله عدم سیاسی کاری و اصل بی طرفی بر رویکرد‌ها و مواضع سیاسی، تعامل سازنده‌ای را با آژانس داشته باشد. امور جاری هم از طریق مذاکرات فنی در حال پیگیری در جهت نیل به فهم مشترک همچنان در دستورکار قرار دارد. این سفر فرصت خوبی برای گفت‌وگو‌ها بود و طرفین توافق کردند به رایزنی‌ها ادامه دهند.

ما در کل سفر را مثبت ارزیابی می‌کنیم. همانطور که وزیر اشاره کردند هر زمان که دبیرکل در مسیر فنی عمل کرد مسائل به خوبی پیش رفت و هرگاه رویکرد سیاسی در پیش گرفته شد، موضوعات فنی از مسیر درست خودش منحرف شد. ما این سفر را فرصت خوبی برای گفت‌وگو‌های مشترک قلمداد می‌کنیم.

شاهد افزایش کشور‌های جدیدی در اعلام حمایت سیاسی از اقدام دولت آفریقا هستیم

وی در خصوص اراده لیبی برای ورود به شکایت از رژیم صهیونیستی و همچنین تصمیم ایران برای ورود به عنوان ثالث گفت: ما از اقدام دولت آفریقای جنوبی در اقامه دعوا در دیوان بین‌المللی دادگستری حمایت سیاسی کردیم و دیگر کشور‌ها را ترغیب کردیم که از اقدام شرافتمندانه آفریقای جنوبی حمایت کنند. خوشبختانه ما شاهد افزایش کشور‌های جدیدی در اعلام حمایت سیاسی از اقدام دولت آفریقا هستیم و کشور‌های جدید گفتند که ما به این دعوا خواهیم پیوست. این رویکرد شرافتمندانه کشور‌ها در حمایت از ملت فلسطین و همچنین اقامه دعوا برای جنایتکاران صهیونیست به میز محاکمه است.

ایران از منظر سیاسی از اینگونه شکایت‌ها حمایت می‌کند، اما در ارتباط با ورود ایران نظر به نوع اصول شناخته شده، در مبحث عدم شناسایی رژیم صهیونیستی ما طبیعتا در اقامه دعوای رسمی ملاحظه و رویکرد حقوقی خاص خود را داریم. ایران از همه اقدامات شرافتمندانه دولت‌ها حمایت سیاسی می‌کند.

در دکترین هسته‌ای ایران هیچگونه تغییری ایجاد نشده است

وی درباره هشدار آقای خرازی در خصوص تجدید نظر در دکترین هسته‌ای گفت: ایران بار‌ها موضع اصولی خودش مبنی بر مخالف با تولید و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بر اساس دکترین هسته‌ای که در مبنای فتوای صریح مقام معظم رهبری است تکرار و تاکید کرده است. بر همین اساس معاهدات بین‌المللی ممنوعیت سلاح‌های کشتار جمعی را تصویب کرده و معاهده منع آزمایش جامع هسته‌ای را امضا کرده است.

رهبر انقلاب بر مخالفت با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای مبتنی بر مبانی دین مبین اسلام اعلام و تاکید کردند. وجود سلاح‌های هسته‌ای تهدیدی برای صلح و بشریت است. همچنین جهان شمولی معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای مورد تاکید ایران بوده و است. در منطقه غرب آسیا فقط رژیم جنایتکار صهیونیست است که به معاهده عدم انتشار سلاح‌های کشتار جمعی نپیوسته است. خطر اصلی سلاح‌های رژیم صهیونیستی است که کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مواضع ایران به صورت صریح و شفاف از طریق مقامات عالیه ایران به طور مشخص بیان شده و در دکترین هسته‌ای ایران هیچگونه تغییری ایجاد نشده است.

تغییری در رویکرد سفر اتباع افغانستان به ایران نشده است

کنعانی در خصوص اخبار غیررسمی درباره حضور راحت مردم افغانستان در ایران گفت: سازوکار سفر اتباع کشور افغانستان از منظر وزارت خارجه تابع قوانین کنسولی ایران است. اینکه شهروندان افغانستان نیازمند مراجعه به مراکز ذی ربط و سفارت ایران در کابل جهت اخذ روادید و سفر به ایران هستند. در این رویکرد ایران تغییری نشده است.

اگر منظور تردد غیرمجاز است طبیعتا از اسمش پیداست که چنین تردد‌هایی غیرمجاز است و مراجع ذی ربط با تردد‌های غیرمجاز برخورد خواهند کرد. به دلیل شرایط خاص ناشی از بی‌ثباتی در کشور همسایه ما افغانستان و حضور بیش از ۲۰ سال اشغالگران آمریکایی و از بین رفتن زیرساخت‌های این کشور و عدم شکل گیری شرایط مناسب جهت توسعه، ما شاهد روند مهاجرت مردم افغانستان به ایران هستیم.

حضور سرکرده گروهک منافقین در کشور‌های اروپایی

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص حضور سرکرده گروهک منافقین در کشور‌های اروپایی و خواستار افزایش تحریم‌ها علیه ایران گفت: آنهایی که اولا شنونده حرف‌های یک جریان تروریستی منفور و یک گروهک تروریستی هستند و به توصیه‌های جریان مطرود نزد ملت ایران عمل کنند، طبیعتا باید در عقل سیاسی آنان تردید عمیق کرد.

همچنین آن دسته از کشور‌هایی که سال‌های طولانی تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کردند قاعدتا باید ارزیابی از نتایج غیرقانونی خودشان داشته باشند که نتیجه این تحریم‌های ظالمانه چه بوده است! هم منافقین نسبت به آنچه علیه ملت ایران انجام دادند پاسخ خود را از ملت دریافت کردند و مجبورند برای بقای منحوس خود به دنبال مزدوری باشند. کشور‌های تحریم کننده هم لازم است یک ارزیابی در سیاست‌های غلط خود بکنند.

اگر غرب بخواهد آتش بس در غزه در دسترس است

وی در خصوص عدم دستیابی به آتش بس در غزه گفت: اگر به آنچه که دولت آمریکا و کشور‌های اروپایی اعلام کردند و در مواضع خودشان یا در نشست‌ها با طرف‌های منطقه‌ای مطرح می‌کنند، در عمل پایبند باشند طبیعتا آتش بس کاملا در دسترس است چرا که رژیم صهیونیستی بعد از ۷ ماه جنایت علیه ملت فلسطین به هیچ کدام از اهداف اعلام شده خود دست پیدا نکرده است.

به رغم شعار‌های مقامات آمریکایی و اروپایی این قبیل دولت‌ها از ابزار‌های فشار خود به صورت عملی علیه رژیم استفاده نکردند. آنچه که انجام شد در ۷ ماه گذشته نتیجه حمایت‌های این دولت‌ها بود. اگر آنان از رویکرد خود فاصله بگیرند و ابزار‌های فشار خودشان را علیه اسرائیل به کار گیرند، آتش بس در دسترس است.

ایران هرگونه اظهارنظر مداخله جویانه مقامات غربی را مردود می‌داند

کنعانی در خصوص گزارش‌های جریانات غربی علیه ایران گفت: شاهد یک دوگانگی آشکار در ارتباط با این قضیه هستیم، از یک سو حمایت نامحدود از ۷ ماه جنایت جنگی علیه ملت بی دفاع در فلسطین و از سوی دیگر سرکوب خشونت آمیز شهروندان خود و اساتید دانشگاه‌ها. این دوگانگی آشکار و اظهارنظر وقیحانه در خصوص موضوعات قضایی دیگر کشور‌ها یک رویکرد آشکار ناشی از دورویی و نفاق است. طبیعتا ایران هرگونه اظهارنظر مداخله جویانه مقامات این دسته از کشور‌ها در امورات داخلی خود از جمله پرونده‌های قضایی را مردود می‌شمارد.

تغییری در رویکرد سفر اتباع افغانستان به ایران نشده است

کنعانی در خصوص اخبار غیررسمی درباره حضور راحت مردم افغانستان در ایران گفت: سازوکار سفر اتباع کشور افغانستان از منظر وزارت خارجه تابع قوانین کنسولی ایران است. اینکه شهروندان افغانستان نیازمند مراجعه به مراکز ذی ربط و سفارت ایران در کابل جهت اخذ روادید و سفر به ایران هستند. در این رویکرد ایران تغییری نشده است.

اگر منظور تردد غیرمجاز است طبیعتا از اسمش پیداست که چنین تردد‌هایی غیرمجاز است و مراجع ذی ربط با تردد‌های غیرمجاز برخورد خواهند کرد. به دلیل شرایط خاص ناشی از بی‌ثباتی در کشور همسایه ما افغانستان و حضور بیش از ۲۰ سال اشغالگران آمریکایی و از بین رفتن زیرساخت‌های این کشور و عدم شکل گیری شرایط مناسب جهت توسعه، ما شاهد روند مهاجرت مردم افغانستان به ایران هستیم.

حضور سرکرده گروهک منافقین در کشور‌های اروپایی

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص حضور سرکرده گروهک منافقین در کشور‌های اروپایی و خواستار افزایش تحریم‌ها علیه ایران گفت: آنهایی که اولا شنونده حرف‌های یک جریان تروریستی منفور و یک گروهک تروریستی هستند و به توصیه‌های جریان مطرود نزد ملت ایران عمل کنند، طبیعتا باید در عقل سیاسی آنان تردید عمیق کرد.

همچنین آن دسته از کشور‌هایی که سال‌های طولانی تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کردند قاعدتا باید ارزیابی از نتایج غیرقانونی خودشان داشته باشند که نتیجه این تحریم‌های ظالمانه چه بوده است! هم منافقین نسبت به آنچه علیه ملت ایران انجام دادند پاسخ خود را از ملت دریافت کردند و مجبورند برای بقای منحوس خود به دنبال مزدوری باشند. کشور‌های تحریم کننده هم لازم است یک ارزیابی در سیاست‌های غلط خود بکنند.

اگر غرب بخواهد آتش بس در غزه در دسترس است

وی در خصوص عدم دستیابی به آتش بس در غزه گفت: اگر به آنچه که دولت آمریکا و کشور‌های اروپایی اعلام کردند و در مواضع خودشان یا در نشست‌ها با طرف‌های منطقه‌ای مطرح می‌کنند، در عمل پایبند باشند طبیعتا آتش بس کاملا در دسترس است چرا که رژیم صهیونیستی بعد از ۷ ماه جنایت علیه ملت فلسطین به هیچ کدام از اهداف اعلام شده خود دست پیدا نکرده است.

به رغم شعار‌های مقامات آمریکایی و اروپایی این قبیل دولت‌ها از ابزار‌های فشار خود به صورت عملی علیه رژیم استفاده نکردند. آنچه که انجام شد در ۷ ماه گذشته نتیجه حمایت‌های این دولت‌ها بود. اگر آنان از رویکرد خود فاصله بگیرند و ابزار‌های فشار خودشان را علیه اسرائیل به کار گیرند، آتش بس در دسترس است.

ایران هرگونه اظهارنظر مداخله جویانه مقامات غربی را مردود می‌داند

کنعانی در خصوص گزارش‌های جریانات غربی علیه ایران گفت: شاهد یک دوگانگی آشکار در ارتباط با این قضیه هستیم، از یک سو حمایت نامحدود از ۷ ماه جنایت جنگی علیه ملت بی دفاع در فلسطین و از سوی دیگر سرکوب خشونت آمیز شهروندان خود و اساتید دانشگاه‌ها. این دوگانگی آشکار و اظهارنظر وقیحانه در خصوص موضوعات قضایی دیگر کشور‌ها یک رویکرد آشکار ناشی از دورویی و نفاق است. طبیعتا ایران هرگونه اظهارنظر مداخله جویانه مقامات این دسته از کشور‌ها در امورات داخلی خود از جمله پرونده‌های قضایی را مردود می‌شمارد.

بی‌ثباتی در افغانستان کشور‌های همسایه را تحت تأثیر قرار می‌دهد

وی درباره افتتاح سد در افغانستان و امکان تنش آبی برای ایران گفت: مبنای دریافت حق آبه ایران، مبنای حقوقی بر اساس معاهده دو کشور استوار است. طبیعتا انتظار ما از مقامات سرپرست افغانستان، عمل به حقوق آبی ایران از منابع آبی بالا دست و پایبندی به حقوق ایران است.

این دیپلمات ایرانی درباره روابط ایران و افغانستان و هماهنگی با طرح‌های منطقه‌ای گفت: موضوع افغانستان و کمک به ثبات و توسعه پایدار در این کشور یک وظیفه بین‌المللی است و سازمان ملل مسئولیت خاص خودش را دارد. آنچه در وضعیت افغانستان شاهدیم نتیجه ۲۰ سال اشغالگری آمریکا است. تداوم بی ثباتی و وضعیت کنونی بیش از هر طرفی کشور‌های همسایه را تحت تاثیر ابعاد منفی قرار می‌دهد.

این حق کشور‌های همسایه افغانستان است که نسبت به صلح و ثبات در این کشور نگران باشند و دغدغه داشته باشند، همچنین به سازمان ملل توصیه کنند که در خصوص افغانستان به دیدگاه‌های کشور‌های همسایه توجه کند. بی‌ثباتی در افغانستان کشور‌های همسایه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. رویکرد ایران هم کمک به ماموریت‌های نماینده سازمان ملل در جهت توسعه اقتصادی و پایداری ثبات در این کشور است و هم ایران در سازوکار‌های منطقه یک بازیگر مهم و دارای نقش سازنده است. ما با همین رویکرد هم با سازمان ملل گفتگو می‌کنیم و هم به سازوکار‌های منطقه‌ای توجه خواهیم داشت.

ایران در چارچوب حقوق قانونی خود در موضوع فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای عمل می‌کند

وی در خصوص اخبار غیررسمی در خصوص درخواست آمریکا از ایران برای کاهش غنی سازی گفت: اگر به درخواست آمریکا باشد، آمریکا می‌خواست هیچ غنی سازی در ایران نباشد. ایران در چارچوب حقوق قانونی خود در موضوع فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای عمل می‌کند.

قائل به ضرورت تشکیل دولت مستقل فلسطین و عضویت آن در سازمان ملل هستیم

وی درباره جلسه سازمان ملل برای عضویت فلسطین در سازمان ملل گفت: ما اساسا قائل به ضرورت تشکیل دولت مستقل فلسطین و عضویت آن در سازمان ملل هستیم. دیدگاه اصولی ایران در تشکیل دولت فلسطین در تمامی جغرافیای فلسطین روشن است. ما در عین همکاری با سازوکار‌های دسته جمعی، ملاحظات و تحفظات سیاسی خودمان را اعلام می‌کنیم و دیدگاه خودمان را در قالب حق تحفظ اعلام کردیم.

مذاکرات رفع تحریم‌ها با آمریکا از طریق واسطه‌ها برقرار است

کنعانی در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: گفتگو‌های دیپلماتیک ما با طرف آمریکایی از طریق واسطه‌ها در چارچوب مذاکرات رفع تحریم‌ها صورت می‌گیرد. تا این مرحله هم این گفتگو‌ها از طریق واسطه‌ها برقرار است. ایران همانطور که اعلام کرده ملتزم به رویکرد سیاسی و مذاکره به منظور تحقق حقوق ملت ایران در رفع تحریم‌های ظالمانه در چارچوب خطوط قرمز است و مادامی که این رویکرد منافع ملت را تامین کند در این چارچوب عمل خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته