ناسا موشک پلاسمایی میسازد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، هدف فرود انسان در مریخ با چالشهای بیشماری مواجه است که از جمله آنها نیاز به حمل سریع محمولههای بزرگ به و سیاره است. با توجه به اینکه بسته به موقعیت زمین و مریخ، تقریباً دو سال طول میکشد تا یک سفر رفت و برگشتی به این سیاره انجام شود به پیشرانههای جدید و متفاوت نیاز است.
در همین راستا ناسا در حال تأمین بودجه ساخت پیشرانههای پلاسمایی است که میتوانند با صرف ۱۰۰ میلیون برابر سوخت کمتر انسان را به مریخ ببرند. موشک پلاسمای پالسی (PPR) که توسط صنایع «هاو اینداستریز» (Howe Industries) در حال توسعه است، یک سیستم محرکه طراحی شده است که بسیار کارآمدتر از روشهای فعلی پیشرانش در اعماق فضا است و میتواند سفر بین زمین و سیاره سرخ را تنها در دو ماه انجام دهد. به طور خاص، این موشک دارای یک ضربه خاص است که معیاری برای سنجش کارآمدی موتور رانش است.
بنابر بیانیه ناسا، این فناوری میتواند فضانوردان و محمولهها را قادر سازد تا کارآمدتر و سریعتر از فضاپیماهای موجود به مریخ سفر کنند.
این موشک از یک سیستم انرژی هستهای مبتنی بر شکافت استفاده میکند که انرژی را از تقسیم کنترلشده اتمها به دست میآورد تا نیروی رانش را برای پیشران فضاپیما ایجاد کند، در عین حال نیز، کوچکتر، سادهتر و مقرون به صرفهتر از مفاهیم قبلی است.
هدف اصلی ناسا از توسعه این موشک، ارسال فضانوردان به مریخ در مدت زمان کوتاهتر از دو ماه است. این تکنولوژی مبتنی بر اصول پلاسمایی است که توسط یک تیم نخبه مهندسان و فیزیکدانان توسعه یافته است. براساس آزمایشات اولیه، این تکنولوژی میتواند از سرعتهای بسیار بالا پشتیبانی کند.
اگر این تکنولوژی با موفقیت اجرا شود، میتواند به انسانها این امکان را بدهد که به مریخ در مدت زمان بسیار کمتری از روشهای سنتی سفر کنند. این به معنای این است که سفرهای بین سیارهای میتوانند دقیقتر برنامه ریزی شوند و انسانها بوسیله این تکنولوژی شانس بیشتری برای کاوش و مطالعه دقیقتر خارج از زمین داشته باشند.
انتهای پیام/