توسعه اقتصاد دیجیتال با اعتماد کاربران به خدمات ابری بومی
به گزارش خبرگزاری آنا، احسان آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره نهایی شدن پیشنویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور، عنوان کرد: به منظور اجرای تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هفتم پیشرفت و تحقق اهداف عملیاتی مشخص شده در سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور، پروژهای با عنوان «پژوهش نیازسنجی، شناسایی و تدوین نظام ارزیابی ارائهدهندگان خدمات ابری» طی حدود یک سال اخیر اجرایی شد. هدف این پروژه تدوین نقشه راه خدمات ابری و تهیه طرح مرکز رصد وضعیت ابر کشور بود.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اصلیترین خروجیهای این پروژه، تهیه و تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور و راهکارهای تحقق آن در حوزه خدمات ابری منطبق با سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور است، افزود: در این زمینه، پیشنویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور آماده شد و طی نشستهای متعدد با حضور فعالان بخش خصوصی رایانش ابری، خبرگان دانشگاهی و مراکز پژوهشی به بررسی این پیشنویس پرداخته شد.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات با بیان اینکه این نشستها با استقبال گستردهای از طرف بخش خصوصی و فعالان این حوزه همراه بود، گفت: پس از این نشستها، تیم تدوین کننده نقشه راه خدمات ابری کشور با راهبری خبرگان پژوهشکده فناوری اطلاعات و هماندیشی با فعالان بخش خصوصی با در نظر گرفتن اهداف مشخص شده در اسناد بالادستی، نقاط ضعف و قوت، فرصتهایی که خدمات ابری در کشور ایجاد میکند و همچنین تهدیدهای احتمالی آن، به اصلاح و تکمیل نقشه راه پرداختند.
وی افزود: پس از نهایی شدن آن، نشست نهایی با عنوان «نشست تخصصی نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور، از توسعه زیرساخت تا رقابت منطقهای» در ماه جاری برگزار شد و این نقشه راه با تمرکز بر توسعه زیرساختهای خدمات ابری کشور و زمانبندی دقیق و تعیین مسوولیتها برای کلیه ذینفعان، مورد توجه و استقبال فعالان بخش خصوصی، خبرگان دانشگاهی و مراکز پژوهشی حاضر در نشست قرار گرفت.
آریانیان تصریح کرد: این نقشه راه با هدف شکلگیری حداقل سه فراهمکننده خدمات ابری داخلی و کسب سهم بازار هشتاد درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور تدوین شده است. در این راستا، تمرکز اصلی بر توسعه زیرساختهای خدمات ابری کشور و زمانبندی دقیق و تعیین مسئولیتها برای کلیه ذینفعان بوده است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این نقشه راه سهم بازار داخلی خدمات ابری را به میزان قابل توجهی افزایش میدهیم، افزود: یکی از مهمترین تأثیرات این نقشه راه، ایجاد ابر دولت و الزام دستگاههای اجرایی به مهاجرت به زیرساختهای ابری داخلی است. این اقدام، نه تنها به افزایش تقاضا برای خدمات ابری داخلی منجر میشود، بلکه باعث توسعه زیرساختهای بومی و کاهش وابستگی به شرکتهای خارجی خواهد شد.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات تأکید کرد: افزایش اعتماد کاربران به خدمات ابری داخلی، یکی از نقاط کلیدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال کشور است. کاربران داخلی زمانی به خدمات ابری داخلی اطمینان خواهند کرد که کیفیت و امنیت این خدمات تضمین شود. نقشه راه پیشنهادی، با تاکید بر استانداردسازی و نظارت بر خدمات ابری داخلی، زمینه را برای ایجاد این اعتماد فراهم میکند.
انتهای پیام/