دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1403 - 10:23

تقید به قوانین داخلی مهم‌ترین عامل بازدارنده برای یکسان‌سازی قوانین بین‌المللی

تقید به قوانین داخلی مهم‌ترین عامل بازدارنده برای یکسان‌سازی قوانین بین‌المللی
معاون حقوقی قوه قضائیه تقید هر کشور به قوانین داخلی را از جمله مهم‌ترین عامل بازدارنده برای یکسان سازی قوانین بین‌المللی دانست.
کد خبر : 910282

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین با حضور بهزاد پورسید معاون حقوقی قوه قضائیه، حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری استان گلستان و پروین فرشچی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران با محور‌های حقوق خصوصی، حقوق جزا، حقوق عمومی، حقوق تجارت، حقوق محیط زیست و منابع طبیعی، حقوق دادرسی ها، روابط دیپلماتیک، حقوق مالکیت فکری و مهنوی، حکمرانی اسلامی و اقتصاد و کسب و کار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برگزار شد.

بهزاد پورسید معاون حقوقی قوه قضائیه تقید هر کشور به قوانین داخلی را از جمله مهم‌ترین عامل بازدارنده برای یکسان‌سازی قوانین بین‌المللی دانست و اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه کمیسیون حقوق تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد، کمک به فعالیت‌های قانون گذاری، قائده سازی و کمک به اصلاح حقوقی و حل تعارضات داخلی، برای کشور‌های عضو این سازمان است به‌عبارتی دیگر یکنواخت سازی قوانین داخلی کشور‌ها با قوانین بین‌الملل بوده؛ اما ازآنجایی که هر کشوری پایبند به قوانین داخلی خود است؛ بنابراین این کمیسیون به سمت کاهش تعارضات پیش رفت.

وی افزود: تطابق تعهدات وضع شده بین دولت جمهوری اسلامی و سایر دول با قوانین جمهوری اسلامی به بیانی دیگر تصویب معاهدات بین دولت جمهوری اسلامی و سایر دولت‌ها در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است. 

اهداف همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان نیز با اشاره به شناسایی و تأثیر متقابل حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی به بررسی اهداف همایش پرداخت و گفت: ارتقای سطح علمی استادان و دانشجویان در بررسی حقوق داخلی و بین المللی و چگونگی تبیین قواعد بین المللی و همکاری با استادان و نخبگان علمی در داخل و خارج از کشور در توسعه و ارتقای دانش حقوق در کشور از جمله اهداف این همایش بود.

هادی الماسی اضافه کرد:  مشارکت و همکاری با مراکز علمی داخلی و خارجی برای ارتقاء سطوح علمی و پژوهشی، ایجاد انگیزه در استاد و دانشجو برای تحقیق و پژوهش، مشارکت تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در تحقق پژوهش‌های اثر بخش در حوزه‌های علمی و مشارکت در ارتقای دستاورد‌های علمی در حوزه حقوق از دیگر اهداف این همایش بود.

وی تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه همایش را ۲۵۶ مورد عنوان کرد و ادامه داد: تعداد مقالات رسیده به همایش ۲۵۶ مقاله بود که ۲۴۶ مقاله مورد پذیرفته و۲۶ مورد سخنرانی و مابقی بصورت پوستر ارائه شد. این همایش، نخستین همایش با ریوکرد اقتصاد سبز بوده کاغذی برای پذیرش و گواهی شرکت کنندگان استفاده نشده و نخستین بار بوده که کتابچه همایش در قالب کتاب چاپ و رونمایی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب