خطرات مصرف «ویپ» و «پاد» برای افراد
حمید سهرابپور فوق تخصص ریه در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به برخی اخبار درباره استفاده از گاز خنده برای قلیان اکسیژن و ... گفت: این موضوع مورد تکذیب پژوهشگران این طرح قرار گرفت، اساسا گاز خنده دارویی است که برای بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد و جای دیگری مصرف ندارد و فکر نمی کنم که وزارت بهداشت چنین اجازهای حتی در مرحله تحقیقاتی داده باشد، استفاده از چنین گازی برای چنین مصرفی اقدامی غیر علمی است.
این متخصص درباره ادعای برخی افراد برای استفاده از قلیان بدون استفاده از زغال و آتش برای بهبود عملکرد ریه نیز گفت: استفاده از چنین قلیانی برای بهبود عملکرد ریه نیز مبنای علمی ندارد؛ چراکه اصلا اثر مثبتی ندارد و فقط ممکن است اثر روحی برای مصرف کنندگان داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اساساً هرنوع دودی اعم از دود اسپند تا دود خودرو و ... برای ریه ضرر دارد، گفت: امروزه گرایش به قلیان بین جوانان افزایش پیدا کرده و آسیب آن بسیار بیشتر از سیگار است. حجم دودی که با هربار استنشاق از طریق قلیان وارد ریه افراد میشود، برابر با مصرف یک پاکت سیگار است.
سهرابپور بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به استفاده از مواد شیمیایی برای خوشبو کردن تنباکوی قلیان، دود آن به شدت آغشته به مواد سمی و خطرناک است و بدتر از سیگار اثر سرطانزایی دارد. لوله و شلینگ قلیان محلی برای رشد انواع میکروب، قارچ و باکتری است و با توجه به مصرف اشتراکی قلیان خطر بیماریزایی برای بسیاری افراد دارد.
این فوق تخصص ریه درباره مصرف انواع ویپ، پاد و سیگارهای الکترونیکی نیز گفت: این وسایلی که در کشور با توجه به اعلام وزارت بهداشت از طریق قاچاق و غیرقانونی وارد کشور شدهاند، فارغ از این موضوع حتی اگر این وسایل به صورت قانونی وارد کشور میشدند و استانداردهای لازم هم را عم رعایت میکردند، باز هم مصرف آنها عوارض خاص خود را دارند این مسأله ثابت شده که جویسهای مورد استفاده در انواع ویپ و پاد نیز آلوده به مواد شیمیایی بوده و آسیبرسان هستند و باید جلوی مصرف آن گرفته شود.
انتهای پیام/