چرا مشتری ۹۵ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ دیدن ماه توی آسمان شب همیشه جذاب و لذتبخش است حالا تصور کنید زمین بیش از یک قمر میداشت و شما وقتی به آسمان نگاه میکردید در هر طرف یک ماه متفاوت میدیدید! به نظر تصویری هیجان انگیز و رویایی میآید ولی بعضی از سیارات منظومه شمسی واقعا این طورند آنها چند قمر دارند و اگر کسی میتوانست از سطح آن سیارات به آسمان بالای سرش نگاه کند تعداد زیادی ماه با اندازههای مختلف و شکل و شمایلی متفاوت میدید.
اما چرا زمین ما باید فقط یک قمر داشته باشد؟ جواب به همان چیزی مربوط است که باعث افتادن سیب از درخت میشود و کمک میکند ما روی سطح زمین راه برویم، نیروی گرانش! ستارهشناسها سیارههای منظومه شمسی را به دو دسته تقسیم میکنند چون معتقدند این دو دسته فرقهای زیادی با هم دارند دسته اول سیارههایی مثل عطارد و زهره و زمین و مریخ هستند که از جنس خاک و سنگاند و دسته دوم سیارهای مشتری،زحل، اورانوس و نپتون که از جنس گاز هستند و به غولهای گازی معروفاند.
این دسته دوم از سیارات خاکی خیلی بزرگترند و این تفاوت در جرم و اندازه باعث میشود که نیروی جاذبه بیشتری هم داشته باشند. از بین این غولهای گازی اورانوس که کوچکترینشان حساب میشود، ۱۵ برابر زمین جرم دارد در حالی که مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی ما ۳۰۰ برابر زمین، جرم دارد و همین باعث شده نیروی جاذبه عظیمی داشته باشد که هر خرده سنگی که از نزدیکیاش میگذرد را به دام گرانشش بیندازد. به این ترتیب تعداد خردهسنگهایی که جذب مشتری میشوند و شروع میکنند به گردش دور این سیاره خیلی زیاد است ولی زمین ما به نسبت جاذبه کمتری که دارد فقط یک تکه سنگ که همین ماه خودمان باشد را جذب کرده و در مدارش به دام انداخته است. جالب است بدانید مشتری تا اکنون که این مطلب را میخوانید ۹۵ قمر دارد و ممکن است تا چند وقت دیگر این عدد بیشتر هم بشود!
انتهای پیام/