رضایت: ساماندهی برنامههای آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامههای آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامهریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محلها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.
در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا میشود که در آن تمامی رشته محلها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج میشود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.
وی وضعیت نمودار و شیب رشتهها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانهها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشتهها تصمیم گیری میشود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشتهها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حلهایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.
رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشتهها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.
رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاههای مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخصهای مربوط به ساماندهی رشتههای آموزشی را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقهای در اولویتهای بعدی قرار میگیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخصهای انسانی سلامت حرکت کنیم.
رضایت ساماندهی رشتهها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشتهها نیست بلکه با کمک دبیرخانهها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولومهای درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.
رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب دادهها و آمارهای دقیق در اختیار قرار میگیرد.
انتهای پیام/