دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش مهمترین عامل کاهش داوطلبان پسر در کنکور امسال به میزان ۳۴، را انگیزشی عنوان کرد و در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: جوانان به خصوص پسران به دنبال آینده ای روشن به ویژه در حوزه مسایل معشیتی هستند و وقتی افرادی را در اطراف خود می بینند که از رشته تحصیلی شان بهرهوری مناسبی ندارند از آنها الگو میگیرند، به عنوان مثال اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته فنی باشد اما در حرفه ای غیرمرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول باشد، جوانان از او الگو گرفته و ترجیح میدهند به جای ادامه تحصیل در بازار کار مشغول حرفهای شوند.
وی با اشاره به ورود پسران به دانشگاههای غیردولتی آن هم با ثبت نام بدون حضور در کنکور، ادامه داد: آسان بودن تحصیل در دانشگاههای غیردولتی بدون کنکور و کسب مدرک تحصیلی با ارزش یکسان نسبت به دانشگاههای دولتی شاید علت دیگری برای کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور باشد.
به گفته این کارشناس، تحصیل در خارج از کشور به دلیل سهولت علتی شده تا بیشتر خانوادهها ترجیح دهند پسران خود را برای تحصیل و اقامت به کشورهای خارجی بفرستند.
اسدی افزود: از سوی دیگر، دختران در گذشته در سنین کمتر ازدواج میکردند و ممکن بود از دبیرستان بازمانند، اما اکنون اینگونه نیست و این موضوع باعث شده حجم عظیمی از دختران به سمت کنکور آمده، سهمی از صندلیهای دانشگاهها را بگیرند، از این رو پسران انگیزهای برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نداشته باشند.
وی در خصوص آسیبهای احتمالی کاهش تحصیل پسران در جامعه بیان کرد: بیتردید آن گروه از تحصیل کردگانی که تحصیلات خوبی دارند بهتر میاندیشند و بهتر زندگی میکنند، همچنین، کمتر در برابر آسیبها قرار میگیرند، اما به طور کلی این موضوع آسیب جدی به جامعه وارد نمیکند، زیرا جامعه نیاز دارد پسران به سمت حوزه کار بروند.
اسدی یادآور شد: البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که اگر پسران با هوش بالا و استعداد نتوانند ادامه تحصیل دهند ممکن است وارد شبکههای بزهکاری شوند و از هوش خود در این عرصه استفاده کنند، یا ممکن است دچار سرخوردگی شده یا از خشونت استفاده کنند، همچنین این موضوع ممکن است سن ازدواج افزایش پیدا میکند.
این کارشناس آموزش و پرورش اضافه کرد: دانش آموز مستعد اگر در رشتههای خوب و پرمخاطب نتواند تحصیل کند، بدنه علمی ما دچار آسیب میشود، به عنوان مثال در گذشته شاهد بودیم که دانش آموزان باهوش و استعداد بالا در رشتههای علوم انسانی تحصیل نکردند و متاسفانه افراد ضعیف مدیر یا وکیل شدند و این موضوع مشکلات مختلفی را ایجاد کرده است.
گفتوگو از: مهدیه قمری
انتهای پیام/