دردسر جدید بیمهها برای داروخانهداران/ بدهی ۲۶ همتی سازمانهای بیمهگر به داروخانهها
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حوزه دارو در نظام سلامت از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این میان سازمانهای بیمه گر به عنوان یکی از ارکان مهم میان مردم و داروخانهها محسوب میشوند، عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمانهای بیمه گر میتواند مشکلات زیادی را برای داروخانهها ایجاد کند؛ از سوی دیگر داروخانهها یکی از حلقههای درمانی و ارکان مهم نظام سلامت هستند که به عنوان مرکزی از چرخه درمان مورد توجه قرار دارند و حمایت از اقتصاد داروخانهها در حقیقت حمایت از چرخه درمان است.
به تازگی خبری منتشر شد مبنی بر بدهی ۲۶ همتی سازمانهای بیمه گر به داروخانهها که عدم پرداخت این بدهی میتواند مشکلات زیادی را برای نظام سلامت به همراه داشته باشد.
کمبود نقدینگی مسئله ای جدی برای داروخانهداران
محمدرضا کشاورز بازرس انجمن داروسازان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا بیان داشت: یکی از مشکلات استراتژیک بزرگی که گریبانگیر شرکتهای داروسازی شده، فروش اینترنتی دارو بوده که این موضوع عمل توزیع دارو را در کشور با مشکل مواجه کرده است.
بازرس انجمن داروسازان افزود: از سوی دیگر در حال حاضر کمبود نقدینگی یه یک مسئله جدی برای داروخانهداران تبدیل شده است، شرکتهای دارویی و داروسازان هم با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو هستند در تامین نقدینگی مورد نیاز چالش دارند در نتیجه تمامی این صنفهای مرتبط با یک مشکل مشترک دست و پنجه نرم میکنند. همچنین از زمان اجرا طرح دارویار ۳۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم.
کشاورز گفت: بدعهدی برخی از بیمهها و سازمان برنامه و بودجه در بحث نقدینگی باعث شده است تا زنجیره دارو در کشور با برخی از مشکلات رو به رو شود.
بازرس انجمن داروسازان اظهار کرد: در بحث کمبود دارو با دو وجه مواجه هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و یکی دیرکرد تخصیص اعتبار از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو دارد. وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد میشود، چرخه تولید با کندی مواجه شده و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمانبر خواهد بود.
کشاورز در پاسخ به سوالی در مورد در خصوص گران شدن و یا نایاب شدن برخی داروها بیان کرد: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکتهای بیمه موظف شده اند تا مابهتفاوت قیمتهای قبلی و جدید را پرداخت کنند، اما متاسفانه برخی از بیمهها بد عهدی میکنند.
بدهی ۲۶ همتی سازمانهای بیمه به داروخانهها
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در اظهاراتی عنوان کرد که بدهی سازمانهای بیمه گر به داروخانهها به ۲۶ همت رسیده و داروخانهها را در خطر ورشکستگی قرار داده است.
احمدی افزود: در کل کشور۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمههای پایه قرارداد دارند و سازمانهای بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.
وضعیت داروخانهها مناسب نیست
وی ادامه داد: وضعیت داروخانهها به علت تاخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح به داروخانهها بدهکار هستند.
احمدی گفت: سازمانهای بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانهها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.
آخرین پرداخت؛ آذر سال گذشته!
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانهها داشته مربوط به آذر پارسال بوده آنهم فقط در بخشی از داروخانههای کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی پارسال و در بیمه نیروهای مسلح نیز به همین صورت است.
احمدی گفت: در حال حاضر داروخانهها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانهها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیر خشک ندارند.
وی گفت: سازمان هدفمندی یارانهها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانهها پرداخت نکرده اند.
تسویه بیمه سلامت با داروخانهها
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در اظهاراتی بیان کرد که سازمان بیمه سلامت، پرداخت مطالبات اسفند ۱۴۰۲ در داروخانههای سراسر کشور را از امروز(9 اردیبهشت) آغاز کرده است و به زودی مطالبات فروردین امسال نیز پرداخت میشود.
محمدمهدی ناصحی افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانهها به ویژه داروخانههای خصوصی در اولویت سازمان بیمه سلامت است و مطالبات اسفند داروخانهها امروز پرداخت شد و مطالبات داروخانهها مربوط به فروردین امسال نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام میشود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانههای خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.
ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانهها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه هاست و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت دراین بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانهها تامین کند.
ناصحی افزود: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی است و ما در این خصوص نقشی نداریم.
انتهای پیام/