آینده سرخابیها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدتها بحث و گفتوگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصیسازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاهها را اعلام کرد.
در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابیها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آنها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.
واگذاری سرخابیها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد
برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابیها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکتهای بورسی میتوانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.
وی ادامه داد: این باشگاهها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاهها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعملهای تیمداری اداره شوند و سیاسیکاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که میتواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازیهای این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیمها رایزنیهای لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.
مانورهای مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیاندهی خارج میکند
وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانورهای مدیریتی میتوان این دو باشگاه را از حالت زیاندهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکتهایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که میتوانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعهها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.
میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکتهای جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به اینکه بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالتهای ساختاری صورت گیرد.
وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط میتوان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه میکنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاهها هست، اما اینکه چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.
انتهای پیام/