دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنیبر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
زهرا سلیمانی، معلم برتر سال 1402 با بیان اینکه تدریسی را میتوانیم اثربخش بنامیم که از فضای سنتی و محض خارج شود در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: در واقع، تدریس باید به سمت کاربردیشدن پیش برود.
وی با اشاره به چگونگی تدریس اثربخش، تصریح کرد: تدریس باید بهگونهای باشد که در دانشآموزان نهادینه شود و در زندگی بهکار ببرند.
باید دانشآموزان را به سمت پژوهش سوق دهیم
این معلم برتر با اشاره به رویکرد خود در تدریس اثربخش، ابراز کرد: در این نوع تدریس همیشه درصدد بودم تا دانشآموزان خود را به سمت پژوهش سوق دهم. همچنین دانشآموزان را زمانیکه موضوعی برایشان پیش میآمد، با مطالعات پژوهشی جهت میدادم.
سلیمانی ادامه داد: دانشآموزان را تشویق میکنم تا خودشان به دنبال یافتههایی که وجود دارد، بروند. جوابها برای دانشآموزان هیچگونه از پیش تعیینشده نبود و آنها پاسخها را تحلیل میکردند و تحقیق میدانی انجام میدادند؛ بنابراین به نتایجی که میرسیدند، عمیقتر بود، زیرا حاصل تجربههای خودشان بود.
خارج شدن کلاس از روزمرگی باید در اولویت باشد
وی با اشاره به بخش لالاییها در تاریخ شفاهی، افزود: به هر کدام از دانشآموزان گفتم که لالاییهای شفاهی مختص به پدربزرگ و مادربزرگ و پدر و مادر خود را پیدا کنید و در کلاس اجرا کنید؛ این امر باعث جذاب شدن کلاس شده بود و آن را از حالت روزمرگی خارج میکرد و یادگیری به سطح عمیقتری تبدیل میشد.
علاقه باید در وجود معلم نهادینه شود
سلیمانی با اشاره به بخش تاریخ محلی، ابراز کرد: مجموعه سرپوشیده زنجان یکی از موارد تاریخی بود و به دانشآموزانم این مورد را برای تحقیق و پژوهش پیشنهاد داده بودم؛ از آنجاییکه این فعالیت بسیار جذاب بود، سه ماه مداوم به بازار میرفتند و با کسبههای محل به گفتگو میپرداختند؛ همین دانشآموز من به یکی از پژوهشگران حرفهای و افتخاری بازار زنجان تبدیل شده است و کلیپهای آن به اداره کل میراث فرهنگی زنجان نیز اعلام شد.
وی ادامه داد: برای اینکه یک تدریس اثربخش داشته باشیم و کلاسمان به کلاس ویژهتری تبدیل شود، اول باید در وجود خود معلم علاقه نهادینه شود، باید بپذیریم که از فضای سنتی دور شویم. دوران مطالعه کتب درسی و حفظیات صِرف گذشته است؛ بلکه مطالعات باید مبتنیبر اطلاعات روز، ارتباطات، اینترنت و دادههای خارج از کلاس درس باشد و از تکنولوژی روز استفاده کرد.
این معلم برتر با اشاره به اینکه دانشآموز باید برای جامعه مفید واقع شود، تشریح کرد: دانشآموزان باید حس کنند که میتوانند با وجودشان به فضای آموزشی هویت بدهند و تاثیرگذار باشد.
دانشآموزان سرمایه کشور هستند
سلیمانی ادامه داد: وقتی دانشآموزان میدانند که اثرگذار هستند، علاقهمندیاشان بهصورت ناخودآگاه افزایش پیدا میکند و برای رسیدن به نتایج بهتر آنها را کمک میکند.
وی افزود: باید به وجود دانشآموزان ایرانی افتخار کرد، زیرا آنها از لحاظ ضریب هوشی، قدرت تحلیل مطالب بسیار بهروز هستند و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
سلیمانی با بیان اینکه دانشآموزان سرمایه کشور هستند، ابراز کرد: آنها ایدههای فوقالعادهایی دارند. معلمان نباید به جایگاه خود غره شوند و فکر کنند که همهچیزتمام هستند، بلکه دانشآموزان هر کدام بهنوبه خود ایدههای زیادی به بنده در شکلگیری موزه ارائه دادند که هر کدام از آنها بهتنهایی بسیار ارزشمند است.
این معلم برتر خاطرنشان کرد: مهربانی، حال خوب، انرژی مقاضای سن دانشآموزان حال همه جامعه را بهتر میکند و برای اینکه جامعه پویاتری داشته باشیم به انرژی آنها نیازمندیم. تا میتوانیم باید به دانشآموزان و جوانان بها دهیم و از ایدههایشان بهره ببریم.
انتهای پیام/