دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

امام رضا (ع) نقطه وفاق همه مسلمانان است/ برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان در آبان ماه

امام رضا (ع) نقطه وفاق همه مسلمانان است  برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان در آبان ماه
در نشست مشترک وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و مدیران جشنواره امام رضا (ع) آخرین تحولات مربوط به برگزاری جشنواره امام رضا (ع) بررسی شد.
کد خبر : 908131

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران و دبیران جشنواره امام رضا (ع) صبح امروز، هشتم اردیبهشت ماه در دفتر ریاست وزارت فرهنگ برگزار شد.

در این جلسه هاشمی رییس هیئت مدیره بنیاد امام رضا (ع) و قائم مقام وزیر، سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بنیاد امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره‌های بین المللی امام رضا (ع)، محمدی، عضو هیئت مدیره بنیاد بنیاد امام رضا (ع)، اسلامی معاون توسعه مدیریت وزارت فرهنگ، اتابک نادری کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون و محمدحسین لطیفی کارگدان سینما و تلویزیون حضور داشتند.

سعید زمانی در ابتدای جلسه گفت: مجموعه فعالیت‌های بنیاد امام رضا (ع) ارتقای کمی و کیفی قابل توجهی داشته است. راهبری جشنواره‌های این دوره به مدیریت دکتر قائمیان صورت گرفته است.

وی با معرفی دبیران جشنواره‌های مختلف رضوی گفت: امسال امیدواریم با حضور دکتر لطیفی بتوانیم اولین جشنواره فیلم دینی رضوان را در کنار فیلم رضوی هم داشته باشیم.

استفاده از چهره‌های تراز ملی در جشنواره امام رضا(ع)

سید محمد هاشمی در صحبت‌هایی گفت: اولویت این جشنواره استفاده از عناصر و چهره‌های تراز ملی در عرصه فرهنگی و هنری بود که مفتخریم به حضور شما عزیزان و در راس اقای قائمیان که قبول زحمت کردند و فراتر از تصور من اهتمام داشتند و وسط میدان بودند. نکته دیگر تلاش این بود که فقط یک جشنواره صرفی نباشد که بخواهیم برگزار کنیم، بااین مجموعه کار‌ها بنظرم اتفاقات خوبی می‌افتد تا بتوانیم مانور خوبی در عرصه فرهنگی بدهیم.

وی در ادامه افزود: اختتامیه نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان هم آبان ماه با قبول زحمت لطیفی اختتامیه اش برگزار می‌شود و من خیلی به این کار خوشبین هستم امیدواریم بااینکار ادای دینی به عرصه دینی و باور‌های اصیلمان داشته باشیم. تلاش داریم خروجی‌های جشنواره‌ها در مسیر فراخوان و داوری و خروجی با استفاده‌های عمومی با موضوع امام رضا باشد.

هاشمی اظهار داشت: ما تعداد جشنواره‌ها را کم کردیم، اما این باعث نشد که برش‌های استانی کمرنگ شود، هر جشنواره پر از رویداد‌های محفلی و نشست در دل استان‌های کشور است.

فرهاد قائمیان در این جلسه عنوان کرد: فقط بخاطر نام آقا امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم و امیدواریم همه کار‌ها برای دوستدارانش خوب برگزار شود. اختتامیه جشنواره روستایی در حد ملی برگزار شد و همه اهالی این روستا خانه و ماشین هایشان را در اختیار هنرمندان گذاشته بودند و همه اینها نشان داد می‌توان جشنواره‌هایی مردمی برگزار کنیم.

آماده شدن فیلمنامه «از عشق آباد تا عشق آباد» جهت تولید یک فیلم رضوی 

وی در ادامه افزود: جشنواره نمایشی در چند بخش پیشنهاد شد تمام نمایش‌های انتخاب شده در استان‌ها اجرا شود و مردم با هنرمندان اشنایی بیشتری پیدا کنند. کتاب عکس رضوی هم با هدایت استاد اولیازاده بزودی منتشر می‌شود. امیدوارم در سطح استان‌ها هم مدیران کل با جشنواره همراهی داشته باشند. در بخش فیلم هم امسال سعی کردیم با فیلم رضوان این بخش را فعال کنیم. سعی کردیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ رضوی تولید کنیم و یک فیلمنامه براساس کتاب «از عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده در راستای فرهنگ رضوی آماده است و امیدواریم این فیلم را برای سال بعد بتوانیم برسانیم و به دلیل سنگین بودن پروژه از اقای وزیر طلب مساعدت برای ساخت این فیلم داریم.

ذاکری دبیر جشنواره روستایی رضوی در صحبت‌هایی درباره کم و کیف جشنواره روستایی رضوی گفت: ششمین جشنواره ملی روستایی اسمان هشتم در روستای کردر در میناب با حمایت وزارت فرهنگ و بنیاد امام رضا برگزار شد. بیست و چهارم اردیبهشت آیین افتتاحیه جشنواره در دوره آتی برگزار خواهد شد و اختتامیه هم در دهه ولایت برپا خواهد شد.

یک انقلاب برای اهالی تئاتر

اتابک نادری در صحبت‌هایی گفت: جشنواره‌ها برای رونق بخشی به تولیدات شکل میگیرد، بعد از انقلاب هم ما با همین انگیزه شروع کردیم ولی دوسال کرونا فرایند‌ها را بهم زد، در جشنواره فجر هم دچار مشکل شدیم، مجدد دنبال فراخوان رفتیم و حال این استنباط هست که حتما باید جشنواره بگذاریم تا هنرمندان کار کنند. ولی در بنیاد به تفکری رسیدیم که این جریان را بسط دهیم و در بخش‌های مختلف این کار را کردیم و الان بیست و سه اثر در مرحله اجرا در استان‌ها است این گسترش فرهنگ نمایش برایمان مهم بوده است

نادری خطاب به وزیر فرهتگ اظهار داشت: شما اخیرا دستوری دادید که باقیات صالحات است، نهضت پلاتوسازی و بلک باکس سازی که انقلابی برای بچه‌های تئاتر محسوب می‌شود.

سید احمد میرزاده نماینده دبیران جشنواره‌های شعر رضوی نیز گفت: چهار جشنواره شعر فارسی، عربی، ترکی و‌کودک و نوجوان داریم که همه بجز کودک جنبه فراملی دارند. موضوع پرداختن به شخصیت امام رضا و توصیف صفت معین الضعفایی است. برنامه‌هایی در راستای شعر مردمی داریم.

 امام رضا محل وفاق همه مسلمانان است

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز عنوان کرد: حضور دوستان در این بنیاد برایمان غنیمت است و انشالا با تمدید این مدیریت در دوره بیست و دوم و ارتقا و تکمیل کارها را داشته باشیم.

وی افزود: برای جشنواره فیلم رضوان تشکر می کنم این کار بسیار خوبی است، تقریبا هرچه شنیدیم امید و انگیزه برای اینده درخشان تر بود ، جشنواره امام رضا باید معتبرترین جشنواره باشد ، بااین عظمت تمام داشته های خود ما و افتخارات فرهنگی و هنری مان به برکت امام رضا است. 

وزیر فرهنگ اظهار داشت: هر جامعه ای میخواهد به تمدن برسد با ازادی بدست می آید دوره اسلامی هم همینطور است گفت وگو و مباحثه و پذیرش تنوع اعتقادات و اختلاف سلیقه ها خیلی مهم است ، این دوره هم یک دوره نو در عرصه اسلامی است که همین الزامات لازم است ما تمدن رضوی را بازخوانی می کنیم و نگاه ما در بنیاد امام رضا یک چتر فراگیر است، امام رضا محل وفاق همه مسلمانان است. 

اولیازاده دبیر عکس جشنواره رضوی گفت: اگر من بتوانم عکسی خلق کنم که مخاطبم به فراخور ان به مقام انسانی برسد ، خوب است وگرنه بی فایده است. من در کارگاه حضرت عبدالعظیم گفتم ما یک خانواده زمینی داریم اما در کار خدمت امام رضا با خانواده اسمانیمان مشرف می شویم.  اگر پرواز روح را توانستیم با عکس داشته باشیم ان زمان اثرگذار بودیم و امیدوارم اثار تولیدی در این جشنواره صورت بگیرد.

فیروزی دبیر بخش سرود رضوی و معاون آفرینشهای بنیاد رضوی در صحبت هایی گفت: در بنیاد امام رضا(ع) غلبه میدان به جهت فرهنگ رضوی  صورت گرفت. 

صدری درباره بخش آواها ونواها نیز گفت: انچه باید بیشتر توجه کنیم سفارش های موسیقی ساخته شده مبتنی بر فرهنگ شنیداری اقوام باشد ، کاری در سطح ملی و ماندگار باشد انچه در شعر رضوی رخ داده در موسیقی هم می تواند فعال شود که پشتوانه مالی لازم دارد. 

توضیح محمدحسین لطیفی درباره جشنواره فیلم رضوان

لطیفی دبیر نخستین جشنواره فیلم  رضوان در صحبت‌هایی گفت: در جهانی که بخش اعظم سیاست مداران تلاش دارند دین زدایی کنند ما نیاز به مامنی چون امام رضا داریم بنابراین هدف اصلی این بود که جشنواره بین‌المللی باشد، امسال نشد و ان شاالله برای اردیبهشت ۱۴۰۴که فراخوان می دهیم، بین المللی کار بگیریم.

وی افزود: در این جمع کوچک من بارها دورخیز کردم برای استان امام رضا فیلمی بسازم و هنوز سعادت نداشتم قدری کم لطفی بوده که ما تعداد اثار رضوی مان در شان این امام بزرگوار باشد اما واقعیت نمی شود فیلمساز در این رابطه تربیت کنیم  ما عشق رضوی را می توانیم ایجاد کنیم. در کنار این جشنواره کارگاه اموزشی میگذاریم تا جوانها با حضورشان عطر رضوی را پخش کنند.من معتقدم ما باید بخشی از موقوفات و خیرین را بسمت فیلمسازی  سوق دهیم تا ردیف بودجه کارهای دینی هم داشته باشیم.

در نهایت تندیس جشنواره روستایی  وتصویر روح الارضا نگاشته استاد روح الامینی از سوی بیناد امام رضا (ع)  تقدیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب