داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حبیب احمدزاده، حسین ترابنژاد، فرهاد توحیدی، فریدون جیرانی و داریوش یاری از سینماگران باسابقه در زمینه نگارش فیلمنامه، آثار رسیده به بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را داوری خواهند کرد.
در مرحله نخست پس از گزینش فیلمنامهها از میان ۱۲۰ اثر رسیده، ۴۰ فیلمنامه انتخاب شد و داوران درنهایت به بررسی این آثار میپردازند.
آشنایی با پیشینه داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی:
حبیب احمدزاده متولد آبادان است و در زمینه رماننویسی، مستندسازی، کارگردانی، فیلمنامهنویسی و تحقیق فعالیت میکند. «شطرنج با ماشین قیامت» از کتابهای پرمخاطب اوست. او سابقه همکاری با سینماگرانی، چون ابراهیم حاتمیکیا، خسرو سینایی و کیومرث پوراحمد را در کارنامه دارد.
حسین ترابنژاد، فیلمنامهنویس سابقه حضور در پروژههایی همچون «آبادان یازده ۶۰»، «خانه امن»، «ماجرای نیمروز ۲: رد خون»، «دارکوب»، «گیلهوا»، «فوق سری»، «دختر گمشده»، «خسوف»، «بیدارباش» و «شوق پرواز» را دارد.
فرهاد توحیدی از سینماگران فعال در حوزه فیلمنامهنویسی است که سالهای فعالیت سینمایی خود را با نگارش آثار متعدد پشت سر گذاشته است؛ از «مرد عوضی» و «گاهی به آسمان نگاه کن» تا «پاداش سکوت» و «پرونده هاوانا» و همچنین فیلمنامههای دیگری ازجمله «امکان مینا» و «بدون قرار قبلی». توحیدی مدرس فیلمنامه نیز هست.
فریدون جیرانی کارگردان و فیلمنامهنویس حدود ۲۴ فیلمنامه نوشته و ۱۵ فیلم کارگردانی کرده است. ازجمله فیلمنامههایی که با قلم جیرانی نوشته شدهاند میتوان به «آفتابنشینها»، «قرمز»، «آب و آتش»، «شام آخر»، «سالاد فصل»، «ستارهها ۱، ۲ و ۳»، «پارکوی»، «آشفتهگی» و آثاری دیگر اشاره کرد.
داریوش یاری، فیلمنامهنویس و کارگردان، فیلمهای «پناه آخر»، «لیلاج»، «حرف مردم»، «حبیب»، «مسافر باران» و سریالهای «در کنار پروانهها»، «هاتف»، «خانهای روی تپه»، «مدرسه ما» و ... را در کارنامه دارد.
نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایرانشناسی با شعار «اقوام، ریشه ایرانزمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار میشود.
بخش اصلی شامل فیلمهای داستانی (بلند و کوتاه)، مستند، انیمیشن و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیستبوم، آیینهای فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیتهای گردشگری را در برمیگیرد.
انتهای پیام/