رنگینکمانی از دَفنوازان ایرانی در کردستان/ میراثی که بهزودی ثبت جهانی میشود+ فیلم
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ زهره سعیدی: چند روستا آنطرفتر از شهرستان کامیاران از توابع استان کردستان، روستایی به نام پالنگان خودنمایی میکند که خانههایش همچون شهرهایی مثل ماسوله در شمال کشور پلکانی و هر خانه پشت بام خانه بعدی است. امسال از دور و نزدیک کردستان، کرمانشاه، همدان و دیگر شهرها برای تماشای این روستا به منظور برپایی مراسم هزار دف کردستان به این روستا آمدند و جمعیت انبوهی حتی از کشورهای دیگر بالغ بر بیست هزار نفر به گفته مسئولان در این مراسم شرکت کردند.
مراسم هزار دَف کردستان به سرپرستی منصور مرادی سی و یکم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ با حضور مسئولان استانی کردستان، معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، استاندار کردستان و سایر مسئولان و دف نوازان و علاقهمندان به تماشای این مراسم در پالنگان برگزار شد.
روستای پالنگان از هشت روستای کاندید ثبت جهانی است که به گفته مسئولان حاضر دراین مراسم قرار است این اتفاق در سال ۱۴۰۳ رخ دهد و پالنگان به عنوان یک شهر به ثبت جهانی برسد. حال که امسال هم مراسم دف نوازی با این اقبال مردم در پالنگان برگزار شد، احتمال ثبت جهانی شدن آن نیز بیش از پیش میرود.
دف نوازان بسیار زیادی از سراسر کشور برای حضور در این مراسم شرکت کردند و هر یک با یک سبک و سیاق خاص لباس پوشیده و به مراسم آمدند و هر گروه از هر شهر روی یکی از پشت بامها قرار گرفته و منظره زیبایی را خلق کردند که برای تماشاکنندگان بسیار چشم نواز بود.
مردم برای حضور در این مراسم از چندین روستای آنطرفتر ماشینهایشان را پارک کردند و با پای پیاده به پالنگان آمدند.
مراسم قرار بود ساعت ۱۴ عصر برگزار شود، اما به دلیل ازدحام زیاد جمعیت قدری به تعویق افتاد و تمرینات دف نوازان تا ساعت ۱۵ ادامه داشت تا اینکه چندین نفر از مسئولان استان کردستان پس از تلاوت قرآن کریم سخنرانی کرده و سپس دومین کنسرت بزرگ دف نوازی کشور با خواندن قطعات فارسی، عربی، کردی، ترکی به خوانندگی پیام عزیزی خواننده موسیقی عرفانی اجرا شد و مورد استقبال قرار گرفت.
نخستین قطعه «یا رسول الله (ص) یا شاهی مدینه» بود و سپس قطعات «الله مدد»، «یار میگوید الله»، «لبیک»، «مدد مدد»، «مسلمانان»، «جانی، جانی»، «مه گری، مه گری»، «همه جا بروم»، «وطن خانه من» و ... توسط دف نوازان به زیبایی نواخته شد. همچنین اسماعیل حمیدی نیز آواهای اهورایی سیاچمانه و نیما شفیعی ساز و شمشال کردی را اجرا کرد و سایر هنرمندان کردستان نیز اجرای برنامه داشتند.
کیانوش ثقفینیا فرماندار شهرستان کامیاران در این مراسم تاکید کرد که تلاش دارند پالنگان را به زودی به ثبت جهانی برسانند و البته در کنار ثبت، حفظ آثار نیز بسیار مهم است.
اسماعیل زارعیکوشا فرماندار کردستان نیز در صحبتهایی گفت: اینجا پالنگان نگین زیبای اورامان و منظر بی نظیر کره زمین است. چند ده هزار نفر بدون تبلیغات امروز به این مراسم آمدند و تصاویر آن جهانی خواهد شد تا به زودی این منطقه ثبت جهانی شود.
در این مراسم مطرح شد که از سوی حوزه هنری استان برای صد نفر از مردم پالنگان دف خریداری شده تا آنها نیز در مراسمهای بعدی دف نوازی کنند.
انتهای پیام/