اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ میشود
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری ۱۴۰۳ امروز (پنج شنبه، ۳۰ اردیبهشت) با حضور مسئولان و کارشناسان سازمان سنجش آموزش کشور در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این همایش اظهار کرد: هر کدام از آزمونهای کشوری سختی و پیچیدگیهای خاص خود را داراست، اما همه فکر میکنند فقط کنکور سراسری اینگونه است.
وی افزود: آزمون استخدامی اسفند ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۶۰۰ هزار داوطلب برگزار شد و تاکنون آزمون سراسری گروه علوم تجربی با شرکت ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر بیشترین داوطلبان را در طول تاریخ دارا بوده است، اما گستردهترین آزمون کشوری مربوط به آزمون استخدام آموزش و پرورش است که با بیش از یک میلیون داوطلب برگزار خواهد شد.
پورعباس با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته و شبکهای در کنکور سراسری به ثمر ننشت؛ تاکید کرد: مصوبه شورای امنیت کشور و حضور با اقتدار نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، پلیس و ... باعث شد تا کنکور ۱۴۰۱ را امن برگزار کنیم و کنکور ۱۴۰۲ با اقدامات بهتری محقق شد.
وی گفت: اگر هر کدام از سوالات کنکور دارای روایی کامل نباشد، باعث ایجاد یاس و ناامیدی در داوطلبان خواهد شد و تلاش آنها را به شکلی زیر سوال میبرد، پس باید از راس تا نقش پشتیبانان برگزار کننده آزمونها تمام وظایف سنگین کارشناسان و مسئولان به خوبی انجام شود.
معاون وزیر علوم ادامه داد: یکی از آفتهایی که دچارش شدیم و ضربه خوردیم آنجا بود که اطمینان بخشی کردیم، غایبان را جدی بگیرند، شبکهها عدهای را اجیر میکنند تا سر جلسه غیبت کنند که از آن بهره هم میبرند.
پورعباس افزود: جمع آوری پاسخ نامهها را جدی بگیرید، همه کارها مهم است. بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر که بخش عمدهای از آنها گزینش شده اند و نزد سازمان سنجش پرونده دارند و مطمئن هستیم کاملا امین هستند و از این فرآیند سرنوشت ساز پاسداری میکنند.
وی بیان کرد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور طراحی و اساسنامه آن تصویب شده و برای ابلاغ آماده است و با توصیههای انجام شده قرار است پس از آزمون سراسری نوبت اول ابلاغ شود، وظیفه این سازمان در ۲ حوزه ارزشیابی نظامهای آموزشی و ارزشیابی داوطلبان ورودی انجام خواهد شد، یعنی هم برای دانشگاه داوطلبان را و هم برای داوطلبان دانشگاه را ارزیابی میکنیم و مسئولیت برگزاری تمام آزمونهای سراسری که در کشور گرفته میشود از آزمونهای نهایی آموزش و پرورش تا آزمونهای دکتری، صلاحیت حرفهای و ... را در بر خواهد گرفت.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: با روشهای نوین طراحی شده امیدوار هستیم تنوع برگزاری امتحانات را از حالت تشریحی به تستی هوشمند داشته باشیم.
پورعباس گفت: روند آزمونهای تمام الکترونیک را دنبال میکنیم و این آزمونها به شکلی است که هر سوال پس از پاسخ به سوال قبلی به داوطلب داده میشود، برای اجرای این شکل از آزمونها به سخت افزار نیاز داریم، یعنی هر داوطلب باید یک وسیله الکترونیکی داشته باشد که شرکتهای دانش بنیان هوشمند این وسیلهها را طراحی کرده اند.
وی بیان کرد: همچنین برای این آزمونها به بودجه و محل برگزاری نیاز داریم، از دانشگاهها میخواهیم سالنهایی را برای انجام این کار در نظر بگیرند تا تجهیز شود و همه ۱۷۰ آزمون سازمان سنجش در این سالنها برگزار شود که منبع درآمد خوبی برای دستگاه هاست. البته، آزمونها باید با تعداد کمی داوطلب شروع شود و تعداد داوطلبان به تدریج افزایش یابد.
انتهای پیام/