3 پیشنهاد برای بهینهسازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخشی از پیام نوروزی خود عنوان کرد که سال ۱۴۰۳، بسترهای جدیدی مانند سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکوهایی در حوزه صنایع خلاق و عرصههای تربیتی را راهاندازی خواهیم کرد که شکل جدیدی از آموزش عالی را به تصویر میکشاند و این حرکت مسلماً با نگاهی جدید به نوع تعامل بین دانشگاه، صنعت و جامعه میپردازد و اثرات جدی را در آینده بر آموزش عالی خواهد گذاشت.
محمدکاظم کاوه پیشقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با توجه به پیام نوروزی طهرانچی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد که این استان از لحاظ منطقهای و اسناد آمایشی دارای چند ویژگی است. ایدهای که رئیس دانشگاه درباره تولید و ایجاد سکوهای جدید مطرح کرد، میتواند به تحقق شعار سال کمک کند و جامعه و دانشگاهها را در این مسیر قرار بدهد و دانشجویان را به سمت مهارت محوری جلو ببرد تا در زمینههای تولید توسط بخش خصوصی نقش فعالتری ایفا کنند.
وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از استانهای محروم کشور، نیازمند دنبال کردن این فرصتهاست، خوشبختانه این استان دارای ظرفیتهای بسیار بالایی است ازجمله در حوزه گیاهان دارویی، صنایع مرتبط با آب در حوزه دامپروری و در زمینه صنایع چوب که میتواند فعال باشد و از طرف دانشگاه آزاد در این راستا تلاش خواهد شد.
کاوه پیشقدم بیان کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برای کارآفرینان و صاحبان ایده با قابلیت تجاری شدن، زیرساخت و تجهیزات مناسب را فراهم و مشاورههای ضروری را برای ارتقای توانمندی آنها به منظور حضور مستقل و مؤثر در عرصه فناوری و تجاری ارائه میکند. این مرکز به عنوان یک انکوباتور(ابزار آزمایشگاهی) در دورههایی که هستهها و واحدهای فناور نوپا به لحاظ اقتصادی و احیاناً بلوغ فناوری، آسیب پذیری بالایی دارند، ضریب آسیب پذیری را به حداقل رسانده و شرایط مناسب را برای رشد مطلوب آنها فراهم میآورد.
مرکز رشد مهمترین زیرساخت هوشمند برای ایجاد اقتصاد دانشمحور
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج گفت: مرکز رشد علم و فناوری یکی از مهمترین زیرساختهای هوشمند برای ایجاد اقتصاد دانشمحور محسوب میشود. با توجه به زیرساختهای اختصاص یافته این مرکز به منظور جذب هستهها، واحدها و همین طور شرکتهای دانشبنیان از قبیل ساختمانهای پردیس دانشگاه که دارای فضاهای مناسب، سولههای بزرگ برای راه اندازی خطوط تولید شرکتها و زمینهای کشاورزی مرغوب همراه آب کافی هستند، موفقیتهای قابل چشمگیری در جذب فناوران داشتهایم.
وی اضافه کرد: طی رشد چشمگیر حوزه تجارت الکترونیک بین خریداران و فروشندگان عمده و خرد در سالهای اخیر، نیاز به همافزایی بین ارائهدهندگان خدمات پست و لجستیک هوشمند، هر روزه بیش از پیش حس میشود که این مرکز با جذب شرکتهای فناور در زمینه تولید پلتفرم و اپلیکیشنهای لازمه، این فاصله را کم و پیشنهادهایی برای بهینهسازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک ارائه کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تشریح کرد: تمرکز بر چشماندازهای مشترک در بهینهسازی عملیات توزیع و زنجیرههای تأمین ازجمله پیشنهادهاست که بیشتر به سمت همکاری مشارکتی یا به صورت اکوسیستمی انعطافپذیر و با چشماندازی مشترک پیش میروند؛ زیرا که اهمیت این موضوع در حوزه تجارت الکترونیک کاملاً محسوس است.
کاوه پیشقدم ادامه داد: قدرت نفوذ راه حلهای دیجیتال در بهینهسازی عملیات توزیع پبشنهاد دوم است. راه حلهای دیجیتال به دلیل کارآمدی، انعطافپذیری و پایداری بیشتر، بخش لجستیک را متحول میکنند. این امر نقش بسزایی در بهینهسازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک دارد.
این مسئول قدرت (اعمال) نفوذ بر شبکههای مشترک توزیع در بهینه سازی عملیات توزیع را پیشنهاد سوم ذکر کرد و گفت: شبکههای توزیع مشترک به ارسال محموله به یک شبکه توزیع مرکزی و در نهایت ارسال آنها به شبکه توزیع مربوط به هر منطقه اشاره دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج یادآور شد: این واحد دانشگاهی با جذب شرکتهای خلاق در زمینه رباتیک به منظور پرورش و فکرپروری کودکان با ایجاد فضاهای لازم و در اختیار قراردادن بخشی از فضای آموزشی مدارس سما در استان و تراشکاری سنگها و فلزات قیمتی و تزئینی و خلاق به منظور پرورش نیروی کار و ایجاد اشتغال بین جوانان و خانمهای خانه دار در این زمینه گام بزرگی برداشته است.
موفقیت ۷۰ درصدی در مرکز رشد
وی اضافه کرد: مرکز رشد واحد دانشگاهی یاسوج با استقرار شرکتهای دانشبنیان، واحدهای فناور و هستههای فناور، محصولات فناورانه تولیدشده و بهکارگیری حداقل ۴۰ کارگر در بحث اشتغال توسط شرکتهای مستقر در مرکز رشد فعال است. این مرکز در تولید دانشبنیان اشتغال آفرین کاملاً موفق بوده است؛ چراکه هم محصولات شرکتهای دانشبنیان به مرحله تولید رسیده و هم تولید اشتغال انجام شده و همینطورگام بزرگی در رشد تولید برداشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از جذب فناوران و صاحبان ایده با محور نیاز کشور و برای جلوگیری از خروج ارز خبر داد و افزود: معرفی شرکتهای مستقر در مرکز رشد واحد یاسوج به صندوق پژوهشی سازمان مرکزی و معرفی آنها به صندوقهای استان برای دریافت تسهیلات از طریق تبصره ۱۸ و راهاندازی خط تولید شرکتها و تبدیل آنها از روش سنتی به نیمه صنعتی و صنعتی با هدف خطوط تولید مکانیزه به منظور بالابردن تولید محصولات شرکتها اولویت اول مرکز رشد است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تشریح کرد: مرکز رشد این دانشگاه در بخشهای تولید؛ «کشاورزی» تهیه کودهای مایع محرکهای ریشه زا و تولید کمپوستهای غنی شده و بیولوژیک، بخش کاشت، فرآوری و عصاره گیری گیاهان دارویی با هدف تولید داروهای گیاهی از جمله درمان بیماریهای پوستی و دیابت، «انرژیهای تجدیدپذیر» ساخت نمونه کارگاهی توربینهای بادی و توربینهای آبی و ساخت پنلهای خورشیدی تولید کنترل کنندههای الکترونیکی و در بخش «رباتیک» تولید کیتهای آموزشی، موفقیت ۷۰ درصد به بالا را داشته است.
انتهای پیام/