ماموریت فناورانه نخبگان در اقتصاد ایران
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه موضوع دانشبنیانها موضوعی مهم برای مجلس است، عنوان کرد: به همین دلیل مجلس به موضوع دانشبنیانها ورود پیدا کرده و قانونی را نیز به این منظور تصویب کرد و مقام معظم رهبری نیز باید تصویب این قانون از مجلس تشکر کرد.
از ورود شرکتهایی که اسماً و نه رسماً دانشبنیان هستند جلوگیری شود
وی با اشاره به حمایتهایی که از شرکتهای دانشبنیان انجام میشود، بیان کرد: برخی افراد سودجو شرکتهایی ظاهری با عنوان دانشبنیان ایجاد کرده و از مزایای قانونی یا تسهیلاتی دانشبنیانها استفاده میکنند. اما واقعیت این است که باید از ورود شرکتهایی که اسماً و نه رسماً دانشبنیان هستند به عرصه فعالیت شرکتهای دانشبنیانی جلوگیری کرد.
سلیمی بیان کرد: دانشبنیانها و نخبگان باید دراقتصاد کشور ماموریت محور شوند تا بتوان برای حل موضوعاتی مانند بحرانهای زیستمحیطی از جمله بحران آب یا هوا از آنها استفاده کرد.
ظرفیت دانشبنیانها برای حل مشکلات کلانشهرها
وی با بیان اینکه آلودگی هوا در شهری مانند تهران به معظلی مهم بدل شده است، عنوان کرد: به طور قطع با استفاده از دانش و تکنولوژیهایی که دانشبنیانها در اختیار صنایع قرار میدهند میتوان برای کاهش مشکلات آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تهران راهکارهای اساسی و جدی پیشبینی کرد.
سلیمی عنوان کرد: با تعریف پروژههایی مهم برای حل معضلات و بحرانهای اقتصادی و زیستمحیطی میتوان دانشبنیانها را برای حل این بحرانها مدیریت کرد و به یاری گرفت. یکی از اقدامها در این مسیر شبکهسازی برای دانشبنیانها است تا بتوان آنها را در مسیر حل پروژههای ملی با هم هماهنگ کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در کنار دانشبنیانها باید دانشگاهها نیز ماموریتمحور شوند. اکنون بودجههایی برای تحقیق به دانشگاهها اختصاص مییابد، اما چون ماموریت محور نیستند کمک چندانی به رفع معضلات و بحرانهای موجود نمیکنند.
عزم و اراده جدی دولت برای حمایت از دانشبنیانها
وی تاکید کرد:دولت عزم و اراده جدی برای حمایت از دانشبنیانها دارد و با کمک مجلس میتواند از ظرفیت و پتانسیل دانشبنیانها برای اجرای پروژههای ملی دانشبنیانی یاری گیرد.
انتهای پیام/