آلرژی بهاره چیست و چگونه به وجود میآید؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، فصل بهار آغاز نوزایی طبیعیت و برای اکثریت مردم خوشایند است، اما همین فصل برای گروهی از مردم تبدیل به کابوس میشود؛ چراکه آلرژیهای آنها آغاز و برای مدتی حالتهای ناخوشایندی را تجربه میکنند.
آلرژی بهاره چیست؟
آلرژی بهاره یک واکنش آلرژیک بوده و در افرادی رخ میدهد که به عوامل بهاری مانند گرده گیاهان، قارچها و ذرات هوا حساسیت دارند.
این واکنش معمولاً به صورت التهاب و تورم در بینی، گلو، چشم و حتی ریه ظاهر میشود و ممکن است با علائمی مانند سرفه، سردرد، خس خس سینه، خشکی گلو، تهوع و استفراغ، آبریزش چشم، قرمزی و حتی خارش پوست همراه باشد.
عوامل آلرژی بهاره
گرده گیاهان: یکی از عوامل اصلی آلرژی بهارهای مرتبط با گرده گیاهان است. در این فصل، گیاهان مختلف گردههای خود را آزاد میکنند که ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افراد حساس شود.
قارچها: این مواد نیز در فصل بهار فعالیت بیشتری دارند و میتوانند باعث آلرژی شوند.
محیط محل زندگی: با تغییرات در محیط محل زندگی، مانند گلها، درختان و گیاهان، ذرات هوایی و آلودگیها، افراد ممکن است به عوامل جدید واکنش نشان دهند.
تغییرات دما و رطوبت: تغییرات ناگهانی دما و رطوبت هوا نیز میتواند بر واکنش آلرژیک افراد تأثیر بگذارد.
تغییرات رژیم غذایی: در فصل بهار، ممکن است افراد رژیم غذاییشان را تغییر دهند و با مواد جدیدی که ممکن است آلرژیک باشند، در تماس باشند.
واکنش ناشی از واکسن: در این فصل، چندین واکسناسیون انجام میشود که ممکن است برخی افراد واکنش آلرژیک ناشی از آنها را تجربه کنند.
برای مقابله با آلرژیهای بهار، توصیه میشود افرادی که به عوامل مختلف حساسیت دارند، اقدامات پیشگیری از آلرژی را انجام دهند، مانند استفاده از ماسک، تمیز نگه داشتن محیط زندگی و مصرف داروهای ضدآلرژی.
علائم آلرژی بهاره
علائم آلرژی بهاره میتواند سرفه، عطسه، خارش در گلو، بینی یا چشم، آب مروارید در چشم، تورم بینی یا چشم، ترشح بینی آبکی یا پشمالو، احساس خستگی و ضعف جسمانی، سردرد و خسخس در سینه و رگ رگ صدا میشود.
درمان آلرژی بهاره
درمان آلرژی بهاره برای افرادی که از این وضعیت رنج میبرند، ممکن است شامل مصرف داروهای ضدآلرژی، استفاده از ماسک، تمیز نگه داشتن محیط زندگی، اجتناب از موادی که موجب واکنش آلرژیک شده و در موارد پیشرفتهتر از طریق درمانهای تحت نظر پزشک متخصص آلرژی و ایمنیشناسی انجام میشود.
بهترین راه برای مدیریت آلرژی بهاره، شناخت عواملی است که موجب آلرژی شده و با اقدامات مناسب از بروز آنها پیشگیری و عوارض ناشی از آلرژی را کنترل کرد.
انتهای پیام/