خوشبینی رژیم صهیونیستی و تکذیب حماس/ در قاهره چه گذشت؟
گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، گزارشها از آنچه روز گذشته در جریان دور جدید مذاکرات آتشبس غزه و توافق تبادل اسرا رخ داد، متفاوت است.
گزارش تلویزیون دولتی مصر حاکی از آن است که هیئت مذاکرهکننده حماس پس از رایزنیها قاهره را ترک کرد و قرار است دو روز دیگر برای نهایی کردن شرایط توافق بازگردد.
یک منبع عالیرتبه مصری به شبکه تلویزیونی «القاهره الاخباریه» گفته است که مذاکرات قاهره روبهپیشرفت است و همه طرفین درباره نکات اساسی به توافق رسیدهاند.
ادعای وزیر صهیونیست
«یسرائیل کاتز» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم مدعی شد که برای نخستین بار از زمان توافق ماه نوامبر که به آزادی شماری از اسرای صهیونیست منجر شد، دیروز در جریان مذاکرات قاهره، مواضع طرفین به نزدیکترین نقطه ممکن رسید.
البته این وزیر صهیونیست بهرغم اینکه میگوید بیش از گذشته به حصول پیشرفت دیپلماتیک خوشبین است، مدعی شد: اسرائیل آماده ادامه جنگ است.
ادعاهای کاتز در حالی مطرح میشود که یک منبع بلندپایه سیاسی به کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گفته است که «برای رسیدن به مبادله اسرا راه طولانی در پیش داریم».
واکنش حماس
در طرف مقابل نیز برخلاف مواضع خوشبینانه دو طرف مصری و اسرائیلی، حماس با بدبینی به مسائل جاری نگاه میکند.
یک منبع حماس به «الجزیره» گفته است که این گروه برای رایزنی با مقامات ارشد این جنبش، قاهره را ترک کرده است حالآنکه در جریان گفتوگوهای روز گذشته، متناسب با خواستههایش، پاسخ مثبتی از اسرائیل دریافت نکرده است.
این اظهارنظر، به معنای آن است که از دید حماس، پیشرفتی در مذاکرات آتشبس و تبادل اسرا حاصل نشده است.
همزمان، یک مقام برجسته مقاومت فلسطین در گفتوگو با المیادین، اسرائیل را به تداوم کارشکنی در مذاکرات متهم کرد.
وی با بیان اینکه هیئت حماس با تعهد به موضع ملی همه فلسطینیها برای مذاکرات به قاهره رفته است، افزود: خواستههای فلسطینیها روشن و واضح است و بدون تحقق این خواستهها هیچ توافق و معاملهای وجود نخواهد داشت.
به گفته این منبع، تاکنون هیچ پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشده و رسانههای صهیونیستی با انتشار اخبار ساختگی به دنبال دروغپردازی و فریب افکار عمومی هستند. اگر اتفاق جدیدی در مذاکرات رخ داده باشد منابع رسانهای رسمی ما آن را اعلام خواهند کرد.
فاصله میان مطالبات دو طرف
ناگفته نماند که خواستههای فلسطینیها شامل آتشبس فوری و کامل، خروج نیروهای اشغالگر از نوار غزه، بازگشت آوارگان به مناطق خود و بازسازی نوار غزه است. این خواستهها همچنین شامل باز کردن گذرگاهها برای ورود کمکها، شکستن محاصره و رسیدن به توافق واقعی برای تبادل اسرا هم میشود.
حماس در جریان طوفان الاقصی ۲۵۳ صهیونیست را به اسارت گرفت که ۱۲۹ نفر آنها همچنان در غزه هستند. ادعا میشود که ازجمله موضوعات موردبحث در این دور از مذاکرات قاهره آن بوده که در مرحله اول توافق ۴۰ تن دیگر آزاد شوند.
روز گذشته، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که تسلیم خواستههای حماس نمیشود و بدون بازگشت همه اسرا توافقی در میان نخواهد بود.
این در حالی است که وی برای پایان دادن جنگ غزه با فشارهای بینالمللی و برای بازگرداندن اسرا با فشارهای داخلی مواجه است.
انتهای پیام/