دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1403 - 00:02
آنا گزارش می‌دهد؛

مرگ سالانه ۱۲۸ هزار نفر بر اثر سرخک؛ واکسیناسیون عامل محافظت

مرگ سالانه ۱۲۸ هزار نفر بر اثر سرخک؛ واکسیناسیون عامل محافظت
سرخک سالانه جان 128 هزار نفر از مردم جهان را می‌گیرد، بر اساس اعلام مرکز مراقبت‌ از بیماری‌های آمریکا عمده افراد در مسافرت‌های بین‌المللی به این بیماری مبتلا می‌شوند.
کد خبر : 904632

 به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسافرت به برخی کشورها همواره خطر درگیری با برخی از بیماری‌های عفونی و اگیر را که در کشور مقصد شیوع دارد برای مسافران به وجود می‌‌آورد. از جمله بیماری‌هایی که هم‌اکنون در بسیاری از کشورها از جمله همسایه‌های شرقی ایران شیوع دارد سرخک است.
میزان شیوع و مرگ ناشی سرخک
بیماری سرخک (measles) یک بیماری ویروسی‌ است که از طریق هوا منتقل می‌شود. این بیماری ممکن است عوارض جدی از جمله التهاب ریه، مغز و حتی مرگ را در برخی موارد به‌دنبال داشته باشد. بر اساس آمارهای جهانی این بیماری سالیانه بیش از 9 میلیون نفر را مبتلا کرده و موجب مرگ 128 هزار نفر می‌شود این در حالی است که در سال 2019 سرخک جان بیش از 200 هزار نفر را گرفت. 
علائم سرخک
 علائم سرخک معمولاً عبارتند از : تب بالا (ممکن است به بیش از 104 درجه فارنهایت یا 40 درجه سانیگراد، برسد)، سرفه، آبریزش بینی، چشم های قرمز و آبریزش (ملتحمه یا چشم صورتی)، راش (3-5 روز پس از شروع علائم)
عوارض سرخک
عوارض تنفسی: عفونت ریه و التهاب گلو، 
عوارض عصبی: التهاب مغز (انسفالیت) که می‌تواند به مشکلات جدی مانند مشکلات حافظه و حتی مرگ منجر شود
عوارض چشمی:  التهاب و آسیب به عصب‌های بینایی
عوارض جلدی: آسیب به پوست و احشاء
اهمیت واکسیناسیون منظم در کودکان و بزرگسالان به منظور پیشگیری از ابتلا به سرخک و کاهش این نوع عوارض بسیار حائز اهمیت است.
جابه‌جایی جمعیت و افزایش موارد مبتلا به سرخک
چندی پیش حسین فرشیدی معاون وزیر بهداشت به آنا گفت که موارد شیوع این بیماری علی‌رغم واکسیناسیون خوبی که در ایران علیه این بیماری انجام شده در حال افزایش است.
فرشیدی دلیلی افزایش موارد سرخک در ایران را شیوع بسیار بالای آن در چهار کشور همسایه دانست و گفت:در افغانستان آماری که وجود دارد این است که شش هزار نفر در این کشور به سرخک مبتلا شده‌اند. در پاکستان، عراق و ترکیه هم همین آمارها وجود دارد. در کشورهای اروپایی هم میزان افزایش موارد مبتلا به سرخک نیز دیده می‌شود، بر همین اساس می‌توان گفت که جابه‌جایی جمعیت از پاکستان و افغانستان به اروپا و ایران که در مسیر آن است موجب افزایش ابتلا به سرخک شده است.
در ژانویه و ایام تعطیلات کریسمس هم مرکز مراقبت از بیماری‌های آمریکا ( CDC) اعلام کرد که عمده موارد ابتلای مشاهده شده در آمریکا ناشی از مسافرت‌های بین‌المللی به و از کشورهای درگیر این بیماری بوده است.
کشورهای درگیر شیوع سرخک 
سرخک همچنان یک بیماری شایع در بسیاری از نقاط جهان از جمله اروپا، خاورمیانه، آسیا و آفریقا است. بسیاری از کشورها و مقاصد مسافرتی از جمله بریتانیا، هند، تایلند، ویتنام، ژاپن، اوکراین، فیلیپین و ... در سال‌های اخیر شیوع سرخک را تجربه کرده‌اند.

مرکز مراقبت از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه‌هایی را برای افرادی که قصد مسافرت‌های بین‌المللی را دارند ارائه کرده تا پیش از هرگونه سفر بین‌المللی، نسبت به محافظت افراد در برابر این بیماری اطمینان حاصل کرد.
چه مسافرانی در معرض سرخک هستند؟
افرادی که  به طور کامل واکسینه نشده یا در گذشته به این بیماری مبتلا نشده‌اند چنانچه به کشورهایی سفر کنند که در آنها سرخک در حال گسترش است ، در معرض خطر عفونت سرخک هستند.
واکسن MMR بهترین راه مقابله با سرخک
بهترین راه برای محافظت از خود و عزیزانتان در برابر سرخک، تزریق واکسن است.  باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که حداقل 2 هفته قبل از مسافرت به خارج از کشور به طور کامل واکسینه شد.
 اگر کمتر از 2 هفته به سفر شما باقی مانده است و در برابر سرخک محافظت نشده‌اید، همچنان باید دوز واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را دریافت کنید. این واکسن می‌تواند شما را در برابر هر 3 بیماری سرخک، اوریون و سرخجه محافظت کند. دو دوز واکسن MMR تا 97 درصد در برابر سرخک محافظت ایجاد می‌کند. یک دوز هم تا 93 محافظت می‌کند.
واکسن سرخک برای نوزادان و کودکان
 مرکز مراقبت از بیماری‌های آمریکا واکسن سرخک را برای نوزادان کمتر از 6 ماه توصیه نمی‌کند. نوزادان زیر 12 ماه، دوز اولیه را در 6 تا 11 ماهگی دریافت کنند این افراد باید دوز دیگر را در 12 تا 15 ماهگی و دوز نهایی را در 4 تا 6 سالگی تزریق کنند.
کودکان بالای 12 ماه اولین دوز را باید فورا دریافت کنند و دوز دوم را 28 روز پس از دریافت اولین دوز تزریق کنند.
نوجوانان و بزرگسالان بدون داشتن شواهدی از مصونیت باید اولین دوز از واکسن MMR را دریافت کنند و دوز دوم را 28 روز پس از دریافت اولین دوز تزریق کنند.
اقدامات احتیاطی بازگشت از مسافرت
مرکز مراقبت از بیماری‌های آمریکا برای افرادی که از مسافرت به کشورهای درگیر بیماری بازگشته‌اند توصیه می‌کند که تا  3 هفته پس از بازگشت مراقب سلامتی خود و دیگران باشند. سرخک بسیار مسری است و می‌تواند از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت کند.
اگر یک نفر مبتلا به سرخک باشد، از هر 10 نفر اطراف او 9 نفر در صورت عدم محافظت به این بیماری مبتلا می‌شوند. افراد آلوده می توانند سرخک را از 4 روز قبل از ایجاد بثورات تا 4 روز پس از ظاهر شدن بثورات به دیگران سرایت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته