دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1393 - 12:34
یک بام و دو هوای مخالفان دولت؛

آنچه بر یونسی عیب است و بر دیگران حُسن

درخواست «عزل یونسی» به دنبال اظهاراتی که مقصود آن روشن است، در حالی مطرح می‌شود که تأکید بر حضور مستشاران نظامی ایران در منطقه برای صدور انقلاب، دفاع از مستضعفین و حتی در اختیار داشتن پایتخت دیگر کشورها، بارها از سوی چهره‌های اصولگرا بیان شده و به جای انتقاد، مورد تعریف و تمجید هم قرار گرفته است.
کد خبر : 9044

گروه سیاسی- مهدی روزبهانی: علی یونسی مشاور و دستیار ویژه رئیس جمهوری با اظهارات خود سیبل منتقدان دولت شده است. روز یکشنبه 109 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به رئیس جمهور روحانی، خواستار برکناری یونسی شدند.


یونسی در روز 17 اسفند، در نخستین کنفرانس «ایران، مردم، سرزمین» درباره تاریخ تمدن ایران صحبت کرده بود. وی ضمن اشاره به قدرت ایران در منطقه تأکید کرد که امروز چه کسی از عراق حمایت می‌کند؟ این ایران است که از عراق دفاع می‌کند و از این بابت رقبای تاریخی ما از ما ناراحت شده‌اند. جدای از این یونسی گفت که عراق نه تنها بخشی از حلقه تاثیر‌گذاری ایران محسوب می‌شود، بلکه مثل گذشته‌های دور بخشی از فرهنگ، هویت و پایتخت ایران نیز می‌باشد.


روشن بود که مقصود یونسی از این سخنان - که البته باید سنجیده‌تر بیان می‌شد- تاکید بر نزدیکی فرهنگی ایران و عراق است، اما بلافاصله جنجال و هجمه انتقادات علیه یونسی و رئیس‌جمهوری شروع و گفته شد که اظهارات وی، امنیت ملی را به خطر انداخته است و به بحث ایران‌هراسی دامن زده است. برخی رسانه‌ها و مقامات منطقه، واکنش‌هایی به این اظهارات نشان دادند.


بازتاب اظهارات یونسی در رسانه‌های عرب‌زبان، باعث واکنش سفارت ایران در بیروت شد. سفارت ایران در لبنان در بیانیه‌ای گفت که این اظهارات به شکل نادرستی منعکس شده‌اند.


همین دستمایه هجمه منتقدان داخلی شد. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و حمید رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفت‌وگوهایی با سایت رجانیوز، اظهارات یونسی را خلاف واقع خوانده و خواستار برخورد جدی رئیس جمهوری با وی شدند.


بعد از این انتقادات متعدد، روز یکشنبه جمعی از نمایندگان، از جمله جواد کریمی‌قدوسی نماینده مشهد، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه و احمد آریایی‌نژاد نماینده ملایر به همراه 106 نماینده دیگر به رئیس جمهوری تذکر دادند و سخنان یونسی را مواضع ناشیانه و تهدید علیه امنیت ملی خواندند.


رسایی هم اظهارات علی یونسی را همزمان با عملیات آزادسازی تکریت، معنادار توصیف کرده و گفت: چنین خطای بزرگی با عذرخواهی حل نمی‌شود و بهتر است رئیس جمهوری، علی یونسی را از سمت خود عزل کند.


خواسته «عزل یونسی» به دنبال اظهاراتی که صحت و سقم انتقال رسانه‌ای آن چندان هم روشن نیست؛ در حالی مطرح می‌شود که تأکید بر حضور نظامی ایران در منطقه برای صدور انقلاب، دفاع از مستضعفین و حتی در اختیار داشتن پایتخت دیگر کشورها، بارها از سوی چهره‌های اصولگرا بیان شده و به جای انتقاد، مورد تعریف و تمجید هم قرار گرفته است.


چندی پیش، علیرضا زاکانی در مشهد درباره تأثیر ایران در تحولات منطقه گفته بود که اگر حاج قاسم چند ساعت دیرتر به بغداد می‌رسید، بغداد سقوط می‌کرد؛ همان‌طور که اگر الگو و اراده ایران نبود، سوریه سقوط می‌کرد؛ پس از پیروزی بشار در انتخابات بشار می‌گفت به‌جای اینکه به من تبریک بگویید بروید به رهبری ایران تبریک بگویید. همچنین وی برای اثبات حضور مؤثر ایران در منطقه به سخنان یک تحلیلگر سیاسی استناد می‌کند و می‌افزاید: «امروز انقلاب اسلامی سه پایتخت کشورهای عربی را در اختیار دارد و تا چند وقت دیگر صنعا را نیز گرفته و سیستم یکپارچه‌سازی مسلمانان را اجرایی خواهد کرد.»


سخنان روشن‌تر از اظهارات زاکانی نیز موجود است که از تریبون رسمی و مهم نمازجمعه مطرح شده است.


حسن رحیم‌پور ازغدی، 9 اسفند 93،‌ در سخنانی از تریبون نماز جمعه تهران اظهار کرد: چرا در مقابله با قضیه داعش تعارف می‌کنیم؟ باید یک سپاه صدهزار نفری چریک تشکیل دهیم و علناً وارد کشورهای اسلامی شوند.این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران گفت: انقلاب باید در سه جبهه سریع وارد عمل شود. تمدن‌سازی بدون اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر نیست. امروز باید سه سپاه صدهزار نفری در جهت تمدن‌سازی اسلامی در داخل و خارج کشور آماده کنیم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید یک سپاه 10 هزار نفری اسلامی جهت خدمت به مستضعفان جهان با کمک دولت‌های اسلامی در پنج قاره تشکیل شوند تا فرهنگ انقلاب اسلامی را در حوزه اقتصاد و همچنین همه حوزه‌ها در کشورهای فقیر سازماندهی کند.


وی همچنین با تأکید بر اینکه صد هزار نیروی جهادی و عملیاتی در کشورهای اسلامی باید تشکیل شود، گفت: زمانی که کشورهای اسلامی مانند عراق، یمن، سوریه، فلسطین ... و کشورهایی از این قبیل مورد هجوم اشغالگران قرار می‌گیرند باید طبق قانون فرمان امام و رهبری و همچنین منافع ملی خودمان این صد هزار نیرو را برای عملیات رزمی و نظامی آماده کنیم.


یونسی خود در تشریح اظهاراتش، به خبرگزاری نسیم گفته است: ایران برای عراق و عراق برای ایران حیاتی است و در واقع منافع ایران و عراق به هم گره خورده و بر همین اساس باید بگویم که بغداد برای ما همچون تهران ارزش دارد و محترم است اما این گفته من معنایش این نیست که ما می‌خواهیم به مرزهای کشور عراق نظر داشته باشیم.


در این میان، ترکیب منتقدان یونسی و جنس انتقادات آنها و نوع خواسته‌شان که به صراحت بر عزل دستیار ویژه رئیس جمهوری تأکید دارند، نشان‌دهنده، اهداف مهمتر این جریان سیاسی - رسانه‌ای است. هدفی که از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم از سوی مخالفان دولت دنبال شده است.


اصولگرایانی که این روزها، سخنان علی یونسی را همراهی با پروژه ایران‌هراسی تلقی می‌کنند، چگونه است که در برابر اظهار خوشحالی‌‌ها از مرگ پادشاه کشور همسایه که از تریبون‌های رسمی به شکل‌های مختلف مطرح شد، نه تنها سکوت کرده که حتی همراهی هم داشتند؟


آنچه به عنوان تبریک مرگ پادشان عربستان از تریبون نماز جمعه مطرح شد، علاوه بر آثار سیاسی، حالا به لغو پروازهای عمره تا 10 فروردین منجر شده است و کنسولگری‌های عربستان در تهران و مشهد از چند هفته گذشته در یک اقدام هماهنگ، صدور ویزای زائران ایرانی عمره را تا 50 درصد کاهش دادند.


باید از 109 نماینده مجلسی که خواستار عزل یونسی شده‌اند، پرسید: «آیا همه آنچه تاکنون در این زمینه و از تریبون‌های مختلف مطرح شده، باعث ایران‌هراسی و تهدید علیه امنیت ملی نبوده است؟»


و سؤال دیگر اینکه: «چرا به یکباره اظهارات یونسی که به صراحت مباحث تمدنی و فرهنگی را مطرح می‌سازد، تبدیل به حربه‌ و اهرم فشار علیه دولت می‌شود؟»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب