پرستاران فراموششدگان دوران پساکرونا/ پرونده شهدای پرستار به کجا رسید؟
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از فروکش کردن آتش بیماری کرونا در کشور پرستاران که در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا به سر میبردند کمکم از یادها رفتند و حالا پس از گذشت چند سال شاهد بی مهری به این قشر هستیم، عدم پرداخت مطالبات مالی، مشکلات قوانینی که هنوز بر روی زمین مانده و ... از جمله موضوعاتی است که این روزها پرستاران را دچار مشکلات زیادی کرده است و در ادامه مطلب به چند نمونه از مشکلات پرستاران و وعدهها میپردازیم.
پرونده باز شهدای پرستار
یکی از موضوعاتی که به صورت جدی بسیاری از پرستاران به دنبال آن هستند رسیدگی به پرونده شهدای مدافع سلامت و مخصوصا پرستاران است، در همین زمینه محمد میرزابیگی، معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگویی درباره وضعیت پرونده شهدای پرستار دوران کرونا اظهار کرد: طبق مصوبه شورای عالی یک کمیتهای مسئول رسیگی به پرونده شهدای پرستار است، نه اینکه تنها بنیاد شهید رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه کمیتهای در وزارت بهداشت شکل میگیرد و رئیس آن وزیر بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی است گفت: دبیر این کمیته بنیاد شهید است و مصادیقی تعیین میشود که قرار است چه افرادی جزو شهدا محسوب شوند.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: وزارت بهداشت تعداد ۵۰ شهید را اعلام کرده و بعد از آن آمار جدید نگرفتهام، اما بایستی به مسائل این شهدا به ویژه آنهایی که به خاطر مدارک، نقص پرونده و.. تعیین تکلیف نشدهاند رسیدگی شود.
میرزابیگی تاکید کرد: تلاش میکنیم این دسته از پروندهها را پیگیری کنیم.
توجه با نامگذاری معابر به شهدای پرستار
یک دیگر از موضوعاتی که انتظار میرفت به صورت جدی دنبال شود رسیدگی به وضعیت نامگذاری معابر در سطح کلانشهرها مخصوصا تهران به نام مبارک شهدای پرستار است در همین زمینه، علیرضا نادعلی سخنگو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: پرستاران در دوران کرونا شجاعت و ایثار را معنی کردند و همه شاهد شجاعت کادر درمان در مقابله با بیماری منحوس کرونا بودند و در این راه کادر درمان شهدای زیادی را تقدیم کردند.
وی افزود: مدیریت شهری تهران موظف است به کادر درمان و مخصوصا پرستاران عزیز شهر تهران خدمات رسانی کند و تلاش خواهیم کرد در بخشهای مختلف همکاری خوبی با پرستاران شهر تهران داشته باشیم تا مشکلات این عزیزان حل شود.
نادعلی در ادامه گفت: یکی از موضوعات مهم در شهر تهران که میتواند کمک خوبی به پرستاران باشد حضور پرستاران در رویدادهای فرهنگی شهر تهران است؛ لذا برگزاری رویدادهای فرهنگی برای پرستاران میتواند با کمک شهرداری تهران باید صورت بگیرد تا پرستاران عزیز شهر تهران به همراه خانواده در این رویدادهای فرهنگی شرکت کنند.
وی در ادامه با اشاره به نام گذاری معابر شهر تهران به نام شهدای پرستار تهران اظهار کرد: موضوع نام گذاری برخی از معابر شهر تهران را به نام مبارک شهدا پرستار در شورای اسلامی شهر تهران به صورت جدی دنبال خواهم کرد.
توجه به رفاه و معیشت پرستاران
یکی دیگر از مشکلاتی باید به آن توجه شود موضوع رسیدگی به معیشت پرستاران است، در همین زمینه محمد تقی جهانپور رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: کمبود نیروی پرستاری و امنیت شغل پرستاری و رفاه و معیشت پرستاری در دستور کار مسئولین باشد.
وی افزود: در دو سال گذشته ۱۶هزار تخت به سرانه تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده، اما متاسفانه در بحث استخدام نیروهای جدید در بدنه نظام سلامت رشد آنچنانی نداشتهایم همچنین در پذیرش نیروی کادر پرستاری در کشور هم رشد چشمگیری وجود نداشته است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: ما ۱۵هزار پرستار برای استخدام سالانه نیاز داریم؛ هم اکنون پذیرش دانشجوی پرستاری ۱۰۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی است که تقاضا داریم پذیرش دانشجو در دانشکده پرستاری بیش از گذشته رشد داشته باشد.
وی گفت: امروز سازمان نظام پرستاری دوره ششم متشکل از ۱۵۹هیئت مدیره در سراسر کشور به همراهی سازمان مرکزی و اعضای شورای عالی در حال خدمت به مردم است و بیش از ۲۷۰هزار نفر از پرستاران عضو سازمان نظام پرستاری و دارای شماره نظام پرستاری هستند.
جهانپور بیان کرد: گفتمان و رویکرد دوره ششم تعامل و همیاری است و اعتقاد داریم اگر با وزارت بهداشت این همکاری ادامه یابد ارتقای سلامت مردم به کیفیت ارائه خدمات پرستاری رخ خواهد داد. امیدواریم شما در بحث مطالبات جامعه پرستاری به ویژه در موضوع تعرفهگذاری خدمات پرستاری که چالشهای بسیار زیادی در کشور ایجاد کرده دستوراتی بفرمایید تا شاهد نارضایتی همکاران نباشیم.
وی با بیان این که موضوع بعدی این است که حذف کارانه با اجرای ناصحیح تعرفه خدمات پرستاری همراه شد که این هم راهی منجر به نارضایتی گسترده و مشکلات معیشتی پرستاران شد؛ گفت: خصوصاً در مناطق کم برخوردار این مشکل بیشتر بود، زیرا بسیاری از بیمارستانهای ۳۲تخته که افتتاح شدهاند زیانده هستند و همین امر باعث کاهش ضریب اشغال تخت شده که این موضوع باعث کاهش درآمد پرستاران از محل کارانه میشود؛ پیشنهاد ما این است که در مناطق کم برخوردار برای جبران خدمات پرستاران تعرفه به صورت ۲کا و ۳ کا محاسبه شود.
لزوم توجه به مطالبات پرستاران
عدم توجه به پرستاران میتواند مشکلات زیادی برای نظام سلامت کشور به همراه داشته باشد، مهاجرت پرستاران از کشور و از سوی دیگر عدم جذب پرستاران و عدم پیگیری برخی از مشکلات رفاهی و معیشتی این قشر قطعا در آینده مشکلات زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت، امید است قوه قضایه، مجلس شورای اسلامی، دولت برای رفع مشکلات پرستاران چارهای بهتر و اصولیتر را دنبال کنند.
انتهای پیام/